› 
 › 
11.11.2020

Yüzünüze estetik yaptırırken ifadenizden olmayın

Alt yüz ve çene hattı bölgesindeki estetik trendleri yüzün bütünü ve ifadesiyle çok ilişkili. Medikal estetik kararında yüze bir bütün olarak bakılmalı.

İZLE: YÜZ ESTETİĞİ UYGULAMALARI👇 
Yüze yapılan medikal estetiklerde en önemli konu ifadenin bozulmaması. Bu nedenle estetik trendlerini takip ederken uygulamanın bilinçli ellerde yapılması çok önemli. Zamanında yapılacak uygulamalar ve küçük dokunuşlarla kendimizin en iyi haline ulaşmanın bir hayal olmadığını belirten Dermatoloji Uzmanı Dr. Ayşegül Saltat, “Hepimiz biliyoruz ki, özellikle uyum sağladığımız şehir hayatı ve şehirli kadın olma algısı güzelliğe bakış açımızı önemli ölçüde değiştirdi. Hepimiz her koşulda kendimizin en iyi halinde olmayı çok önemsiyoruz. İşte bu noktada karşımıza medikal estetikteki yeni trendler çıkıyor” dedi.

Yüzünüze estetik yaptırırken ifadenizden olmayın

Şartlar ne olursa olsun, aynaya baktığımızda kendimizi iyi hissetmemiz çok kıymetli. Hepimiz, gördüğümüz yansımanın o an hissettiğimiz duyguları tam anlamıyla ifade etmesini istiyoruz. Çok enerjik ya da mutlu hissettiğimiz bir anda yorgun ve mutsuz bir ifade ile karşılaşıyorsak işte o zaman içsel bir çatışmaya hapsoluyoruz ve aklımıza o soru geliyor, “Kendimin en iyi halinde görünmek için ne yapmalıyım?”

"Kendimin en iyi halinde görünmek için ne yapmalıyım?” sorusunun yanıtının duygusal ihtiyaçlarımıza odaklanmaktan geçtiğini belirten Dr. Ayşegül Saltat, “Medikal estetik uygulamalarında yeni trend duygusal ihtiyaçları belirlemek. Tüm dünyada kabul gören güzelliğin kodları yaklaşımı da duygusal beklentileri merkeze alarak kişiyi kendisinin en iyi haline ulaştırmaya odaklanıyor” dedi.

Güzelliğin kodları ile yüzün duygusal mimarisi oluşturuluyor

Dr. Ayşegül SaltatDr. Ayşegül Saltat, Güzelliğin Kodları ile yüzün 7 noktaya ayrıldığını ve belirli kısımlara yapılan uygulamalarla yüzün mimarisinin oluşturulduğunu belirterek, “Kişiye özel olarak ve kişinin duygusal ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak uygulanan bu yaklaşım; çene, çene çizgisi, alın, kaş ve dudaklar olmak üzere tüm yüzü kapsayarak medikal estetiğin kullanım şeklini geliştiriyor” diye konuştu.

Alt yüz ve çene hattı, yüzün genel ifadesini değiştiriyor

Kadınların medikal estetik kararında önceliklerinin başında nasıl hissediyorsa öyle görünmek olduğunun altını çizen Saltat, “Kendimizde memnun olmadığımız unsurların psikolojik temeline indiğimizde sonuçlar daha memnun edici hale geliyor. Özellikle alt yüz ve çene hattı bölgesindeki yeni trendler yüzün bütünüyle ve ifadesiyle çok ilişkili. Bu nedenle medikal estetik kararında yüze bir bütün olarak bakılmalı” dedi.

Ön çenenin, arka çene köşesindeki açının ve ikisini birbirine bağlayan hattın iyileştirilmesiyle daha net ve keskin bir kontur elde edilebildiğine dikkat çeken Saltat, bu bölgeye yapılan müdahaleler ile gıdı görünümünün azaltılabildiğine, çene hattındaki yaşa bağlı sarkmaların ortadan kaldırılabildiğine ve yüzün alt bölgesinin belirginleşmesi sayesinde daha ince ve genç bir görünüm yakalanabildiğini belirtti.

İlgili haberlerimiz: 

​Medikal estetik işlemlerine başlama yaşı ne olmalı?
Son zamanların çok tartışılan konusu: Medikal estetik işlemlerine başlama yaşı ne olmalı? Medikal Estetik Hekim Dr. Meltem Ayran konu hakkında bilgi verdi.

​Dudak dolgusu hakkında doğru bilinen 9 yanlış
Doğru bildiğiniz yanlışlar yüzünden dudak dolgusundan kaçmanıza gerek yok. Dolgu ile dudaklarda doğal dokunuş mümkün. İşte içinizi rahatlatacak doğrular.

​Son dönemin en popüler 4 estetik uygulaması
Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Evrim Uçkunkaya, 2020 yılının en popüler estetik trendlerini Pudra.com okuyucuları için yazdı.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER