› 
 › 
@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 23.10.2015

Hayvanlarda deney yapmayan makyaj markaları

Makyaj yapmayı seviyoruz ama güzelliğimiz uğruna hayvan dostlarımızın acı çekmesini istemeyiz. Hayvanlarda deney yapmayan marka araştırmamız Pudra.com'da.

Günümüzde bilim ve teknoloji adına büyük ilerlemeler kaydediliyor. Kozmetik alanında yapılan güvenlik testleri de bu gelişmelerden bağımsız değil. Artık hayvan dostlarımıza ihtiyaç duyulmadan harika makyaj ve bakım ürünleri yaratılıyor. Kedilere, köpeklere, tavşanlara eziyet etmeden de güzelleşebiliriz! Hayvanseverlerin cruelty-free (zulümsüz) kozmetik markalarına ilgisi büyük. Birçok marka müşterilerinden gelen tepkiler doğrultusunda bu deneyleri bitirmeyi planlıyor.
 

Hayvan testleri yapmayan markaları nasıl seçeceğiz?

Hayvan deneylerine karşı yıllardır mücadele eden iki kuruluşun listelerine bakacağız: Leaping Bunny ve Peta. Bu kuruluşlarla anlaşma imzalayan markalar ambalajlarında tavşan logosu bulundurmayı seçebilir fakat her tavşan logosuna güvenmeyelim! Bazı markalar bu listelerde yer almadığı halde tavşan logosuyla müşterilerini yanıltabiliyor. Alışverişe giderken listeleri incelemenizi ya da akıllı telefonlardan yardım almanızı tavsiye ederiz.
 

Sevdiğiniz marka neden cruelty free değil?

Çin’de satılan her kozmetik ürünü hayvanlarda denenmek zorunda. Yani sevdiğiniz marka Çin’de satış yapabilmek için bu deneyleri gerçekleştirmek zorunda kalabilir. Hayvanseverlerin tepkisi sayesinde Çin’deki bu uygulamanın değişeceği günleri umutla bekliyoruz.

Türkiye’de ulaşabileceğiniz hayvan testi yapmayan makyaj markalarının içlerinden en iyilerini sizler için seçtik. Severek kullandığınız birçok markayı bulacağınız ya da yenilerini keşfedeceğiniz galerimize bir göz atın.
POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2