› 
 › 
@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 26.10.2016

Fondöteninizin rengi gün içinde neden değişir?

Makyajınızı uyguladıktan birkaç saat sonra fondötenin oksitlenerek turuncu renge dönmesini önlemek için önerdiğimiz çözümlere göz atın.

Rengini özenle seçtiğiniz, kılı kırk yararak aldığınız, cildinizle müthiş bütünleşen favori fondöteninizin birkaç saat içinde yüzünüzde turuncu bir renge mi dönüştüğünü mü fark ettiniz? Endişelenmeyin, sorun sizin uygulama tekniklerinizde ya da fondötenizde değil. Basit bir kimyasal reaksiyondan ötürü ortaya çıkan bu durumu kontrol etmek mümkün.

Fondöteninizin rengi gün içinde neden değişir?

Fondöteninizin içerdiği renk pigmentleri havadaki oksijen ya da cildinizin salgıladığı doğal yağlarla kimyasal tepkimeye girdiğinde oksitlenme dediğimiz olay yaşanıyor. Bu da fondöteninizi uyguladıktan birkaç saat içinde 1-2 ton koyulaşmasına, yüzünüzün adeta turuncu bir renk almasına sebep oluyor. Her bir fondötende buna yol açan maddenin hangisi olduğunu kestirmek oldukça zor. Eğer fondöteniniz antioksidan maddelerle stabilize edildiyse oksitlenme durumu nadiren yaşanıyor. Ama zengin antioksidanlar içeren fondöten bulmak her zaman mümkün değil.

En sevdiğiniz fondöten gün içinde oksitlenerek koyu bir renk aldığı için onu çöp kutusuna yollamak ya da turuncu bir yüzle dolaşmak zorunda değilsiniz. İşte fondöteninizin koyulaşmasını önlemek için izlemeniz gereken adımlar…
 

Makyaj bazı kullanarak bariyer etkisi yaratın

Cildinizin salgıladığı doğal yağların fondötenle etkileşime girmesini önlemek için fondöten sürmeden önce bir makyaj bazı uygulayın. Bu adım fondöten ve cildiniz arasında bir bariyer yaratarak oksitlenme ihtimalini azaltacak. Makyaj bazınızı cilt tipininize göre seçmenizi öneririz. Yağlı bir cildiniz varsa matlaştırıcı, kuru bir cildiniz varsa nemlendirici bir baz ihtiyacınızı görebilir. Silikon içeren makyaj bazları oksitlenmeyi önlemek için birebir.
fondöteninizin rengi neden turuncuya dönüyor





Cildinizdeki yağ fazlalığını alın

Makyaj bazı kullandıktan sonra yağ emici kağıtlar ya da kağıt havlu yardımıyla cildinizdeki fazla yağı nazikçe alın. Bu adımı fondöteninizi uyguladıktan hemen sonra ve gün içinde tekrarlamak oksitlenmeyi önlemede büyük fayda sağlayacak.
 

Makyajınızı sabitleyin

Fondöten uyguladıktan sonra transparan bir sabitleme pudrasıyla üzerinden geçerek ortaya çıkan yağı tutmasını sağlayın. Gerekli gördüğünüz takdirde gün içinde bu adımı tekrarlayabilirsiniz. Makyajınızın bozulmasını önlemeye yarayan marifetli ürünlerden biri olan makyaj sabitleme spreylerine de şans vermeyi unutmayın.
 

Birkaç ton açık renkli fondöten tercih edin

Ne yaparsanız yapın fondöteninizin birkaç saat içinde koyulaşmasını önleyemiyorsanız kendi cildinizden 1 veya 2 ton daha açık renkli bir fondötene yönelebilirsiniz. Böylece en sevdiğiniz fondötenden vazgeçmek zorunda kalmazsınız. Eğer başka bir fondöten arayışındaysanız daha az renk pigmenti içeren renkli nemlendiriciler ya da yağsız fondötenler oksitlenme problemini ortadan kaldırabilir.


Konuyla ilgili diğer yazılarımız
Fondöten uygularken nelere dikkat etmelisiniz?
Cilt makyajının vazgeçilmezi fondötenler belki de en kişisel güzellik ürünü olabilir. İşte fondöten seçerken ve uygularken size yardımcı olacak öneriler...

Cildinizde mucizeler yaratacak 10 high-end fondöten
Pudra.com'da en iyi high-end (yüksek kalite) fondötenleri derledik. Kaliteli fondötenler cilde pürüzsüzlük verirken makyajı en güzel şekilde yapabileceğiniz yüzey sağlıyor.

Güneş koruma faktörü içeren en iyi 7 fondöten
Hem cildinizin kusursuz görünmesini sağlayan, hem de sizi güneşin zararlı ışınlarından koruyan marifetli fondötenlerin en iyilerini sizler için seçtik.

Pudra'nın favori makyaj ürünleri
Pudra.com editörlerinin makyaj çantasından ayırmadığı, tekrar tekrar almaktan bıkmayacağı favori makyaj ürünlerini bir araya getirdik.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER