› 
 › 
@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 09.03.2016

Kusursuz makyaj için 10 profesyonel hile

Makyaj yapan herkesin bilmesi gereken güzellik sırlarını paylaşıyoruz. Hayatınızın nasıl kolaylaştığını görünce keşke yıllar önce öğrenseydim diyeceksiniz!

Makyaj, görünüşümüzü adeta bir sihirli değnek değmişçesine değiştiren bir güç. Kimi içinse sanatın bir formu. Konu yüzümüz olunca hepimiz kendimizin makyaj sanatçısıyız. Birçoğumuz güzelliğini ortaya çıkarmayı ve kusurlarını gizlemeyi yüz hatlarını inceleyerek öğreniyor. Fakat bazı güzellik sırları var ki keşke daha önce öğrenmiş olsaydım diyoruz.

Kusursuz makyaj için 10 güzellik sırrı

İşte hayatınızı kolaylaştıracak en temel güzellik ipuçlarını sizlerle paylaşıyoruz.
 

Makyajınızı yenilemek yerine tazeleyin

Akşam için planlarınız var ve sabahki makyajınız çoktan dağılmış durumda mı? Hemen makyaj temizleyicisine sarılmayın. Bir peçeteyi yüzünüze hafifçe bastırarak ciltte biriken yağın emilmesini sağlayın. Ya da hafif yapıdaki bir toniği çok ince bir katman halinde uygulayın, temiz bir peçeteyle kurulayın. Cildinizin üzerinden geçeceğiniz pudrayla makyajınız taptaze görünecek.
kusursuz bir makyaj için 10 güzellik sırrı






















Cilt tonunuzdan daha koyu fondöten almayın

İyi bir cilt makyajının anahtarı fondötende gizli. Bu yüzden fondöten seçerken ekstra dikkatli olmanız gerekiyor. Cilt tipinize uygun olmasının yanı sıra rengi cilt tonunuzla birebir uyuşmalı. Özellikle cildinizden daha koyu renkteki bir fondötenin vücudunuzun geri kalanıyla yarattığı kontrastı gizlemeniz çok zor olacak. Bunu önlemek için fondöteni mutlaka boynunuzda ya da yüzünüzün alt bölgesinde denemeden almayın. Yazın bronzlaştığınızda fondöteniniz birkaç ton açık görünebilir. Çaresi var! Hafif renk veren sıvı yapılı bronzer'lardan yardım alır ya da favori bronzer pudranızı yüzünüzün stratejik bölgelerine uygularsanız yeni bir fondöten almak zorunda kalmazsınız.
 

Pudra uygularken elinizi hafif tutun

Makyajı sabitleyip kusurları kapatan pudra, hiç kuşkusuz makyajın demirbaşlarından biri. Ama fazlasına ihtiyacınız olmayacağından eminiz. Kat kat uygulanmış pudra işlevini yitirip ciltte donuk bir maske görünümüne yol açmaktan başka işe yaramaz. Oysa cildinizin doğal ışıltısını öldürmek istemezsiniz. Bunu önlemek için pufları ya da süngerleri devre dışı bırakıp yumuşak bir fırça tercih edebilirsiniz.
Kusursuz bir makyaj için 10 güzellik sırrı

Dudaklarınızı ihmal etmeyin

Dudak bakımı makyajda çarpıcı bir değişim yaratmasına rağmen sıkça atlanıyor. Oysaki rujunuzun kusursuz görünmesi için olmazsa olmaz bir adım. Bunun için özel peeling ya da pahalı kremler almanıza gerek yok. Eşit miktarlarda toz şeker ve zeytinyağını karıştırın, dudaklarınıza nazikçe bastırarak uygulayın ve silin. İsterseniz yiyebilirsiniz de! İşte hepsi bu kadar. Artık favori rujunuzun dudaklarınızda kadife etkisi yaratacağından emin olabilirsiniz.
 

Rujunuzun kalıcılığını garantileyin

Özenle uyguladığınız rujunuzun hemen silinmesini istemiyor musunuz? Dudaklarınızın uzun saatler boyunca rengini koruması ince bir peçeteyi dudaklarınıza götürün ve üzerinden sabitleyici pudranızla geçin. Bu adım aynı zamanda rujunuzun dişlerinize bulaşmasını da önleyecek.
Kusursuz bir makyaj için 10 güzellik sırrı

Kuyruklu eyeliner imkansız değil

Gözleri anında derinleştiren, bakışları güçlendiren bir eyeliner makyajın belki de kilit noktası. Herkesin göz yapısı farklı olduğu gibi de eyeliner sürme tekniği de farklı olabilir. Önemli olan bol pratik yaparak size kolay gelen yolu bulmak. İşte kusursuz bir kuyruk yaratarak "kedi bakışı" görünümü yakalamanızı sağlayan bir ipucu: göz altı kirpik hattınızı kaşınızın ucuna kadar takip eden bölgeye bant yapıştın. Favori eyelinerınız ile çizginizi çizin ve bantı kaldırın. İşte pürüzsüz, kusursuz bir eyeliner kuyruğu! Tek dikkat etmeniz gereken nokta diğer gözünüze aynı açıyı tutturabilmek. Ama endişelenmeyin, hiçbirimizin yüzü simetrik değil.
 

Maskaranızdaki fazlalığı aldırın

Kirpikleriniz siyah, uzun ve gür olduğu kadar doğal da görünsün istiyorsanız işe maskaranızdaki fazlalığı aldırarak başlayabilirsiniz. Maskara fırçasında biriken fazla ürün topaklanmaya sebebiyet verebileceği için uygulamadan önce fırçayı temiz bir peçeteye birkaç kez silmenizi tavsiye ediyoruz.
Kusursuz bir makyaj için 10 güzellik sırrı

Fırçalarınıza gözünüz gibi bakın

Her makyaj ürünü için aynı şey geçerli olmasa da fırçalarda ucuza kaçmamak ve bakımlarına özen göstermek hayatınızı kurtaracak. Makyaj fırçalarında tercihiniz kaliteli malzeme ve sağlamlıktan yana olursa size bir ömür boyu arkadaşlık edebilirler. Tabii onlara iyi bakamazsanız en pahalı fırçaları bile kısa süre içinde çöpe atmak zorunda kalırsınız. Öncelikli olarak hem cildiniz hem de fırçalarınızın bakımı için hijyene önem verin. Fırçanızı kirli bir halde bekletmeyin, mutlaka düzenli olarak yıkayın. Bebek şampuanı ya da nazik bir sabunla temizlemenizi öneriyoruz. En önemli adımlardan biri de fırçalarınızı aşağı doğru eğimli bir yüzeyde, kağıt havlunun üzerine sererek kurutmanız. Aksi takdirde fırçanın içine doğru nüfuz eden su kıllara ve yapıştırıcıya telafisi olmayan bir hasar verebilir. Bu da fırçalarınızın dökülmesine ve çabucak eskimesine yol açar.
 

Makyajınızı çıkarmak için yağlara başvurun

En kalıcı makyajın bile direncini kırmak için ihtiyacınız olan şey bir miktar doğal yağ. Zeytinyağı, badem yağı, hindistan cevizi yağı ya da vazelin kullanabilirsiniz, elinizde ne varsa. Yağı pamuğa damlatın ve yüzünüzde gezdirin. İnatçı, suya dayanıklı göz makyajınızı çıkarmak için de pamuğu gözünüzün üzerinde birkaç dakika bekletin ve nazikçe bastırarak çekin. Makyajınız 5 dakikada temizlenmiş olacak.
Kusursuz bir makyaj için 10 güzellik sırrı

Pahalı vücut peelinglerinden kaçının

Vücut bakımınız için küçük bir servet ödemeye ihtiyacınız yok. Evde kolayca bulacağınız malzemeler yardımıyla da ipek gibi bir cilt elde edebilirsiniz. 4 yemek kaşığı tuz ya da toz şeker ile 3 yemek kaşığı zeytinyağını karıştırın, favori aromatik yağınızdan da birkaç damla ekleyin. Duştan önce tüm vücudunuza uygulayın ve ılık suyla durulayın. Eski ama etkili yöntemlerden biri olan keseyi de unutmamak gerek!


Konuyla ilgili diğer yazılarımız
20'li yaşlarda her kadının bilmesi gereken güzellik sırları
20'li yaşlarda her kadının bilmesi gereken, güzelliğinizi ortaya çıkaracak öneriler hazırladık.

Miranda Kerr güzellik sırlarını anlattı
Swarovski 2015 İlkbahar-Yaz sezonunun kampanya yüzü Miranda Kerr ile Pudra.com olarak özel bir röporaj gerçekleştirdik. Miranda Kerr, Pudra.com okuyucularına güzellik sırlarını anlattı.

30 günde mükemmel cilde sahip olma planı
Mevsim geçişlerinde cildimize daha çok özen göstermeliyiz. 30 günde mükemmel bir cilde kavuşuracak güzellik planı haberimizde.

Dudak balmının 10 şaşırtıcı kullanımı
Dudak balmını sadece dudaklarını nemlendirmek için kullanıyorsanız çok şey kaçırıyorsunuz. Dudak balmının 10 farklı kullanım alanı Pudra.com'da.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER