› 
 › 
@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 16.02.2016

Makyaj Artisti Rıfat Yüzüak'tan pratik makyaj önerileri

Max Factor Makyaj Artisti Rıfat Yüzüak, sezonun makyaj trendlerini ve her kadının bilmesi gereken makyaj tekniklerini Pudra.com okuyucularıyla paylaştı.

Makyaj yaparken nelere dikkat etmemiz gerek? Kapatacıyı nasıl kullanmalıyız? Makyajın uzun süre kalıcılığı nasıl sağlanır? Yeni sezonun makyaj trendleri ve kusursuz makyajın sırlarını Max Factor Makyaj Artisti Rıfat Yüzüak'a sorduk. 

Makyaj Artisti Rıfat Yüzüak'tan pratik makyaj önerileri

2016 ilkbahar-yaz sezonu makyaj trendleri neler? Sizce hangi trendler daha çok öne çıkacak?
Son 5 yılın değişmeyen ilkbahar-yaz renkleri bronz ve mercanlar, bu yıl yine oldukça trend olacak. Buna ek olarak strobing etkisi ile ıslak ve parlak görünümleri de sıkça göreceğiz.


Kadınlar ilkbahar-yaz sezonunda makyajda ne yapmamalı ve neyi mutlaka yapmalı?

Özellikle yaz aylarında makyajı abartmaktan ve üst üste ürünler kullanmaktan kesinlikle kaçınmalılar. Yapmaları gereken şey, ortaya çıkartmak istedikleri bölüme odaklanarak az ürünle fresh ve taze görünümler yaratmaya çalışmak olmalı.
 

Koyu renk ruj sürmenin tüyolarını verebilir misiniz?

Aslında koyu renk ruj sürmek basit bir işlem. Önce bir kalem ile dudak hattınızı belirleyin bunu yaparken kalemi bastırmayın. Ardından rujunuzu yoğun bir şekilde dudağınıza uygulayın. Sonra bir kütips ile (kulak çubuğu) dudak kenarlarınızı temizleyin ve çubuğun diğer tarafına kapatıcınızdan alarak dudak kenarlarınızı belirginleştirin.
 

Yazın günlük makyajımızda kullanabileceğimiz bir değişiklik önerir misiniz?

Yazın genelde krem ürünler çok fazla önerilir, ama bu yazın en güzel değişikliği Max Factor Creme Puff Powder olabilir. Porselen ve pürüzsüz cilt görünümü için harika bir ürün.

max-factor-makyaj-urunleri

En çok beğendiğiniz, kullandığınız ürünler ve onları tercih etme sebepleriniz neler?

Max Factor Pan Stick kapatıcı çok iyi kapatma özelliğine sahip. Uzun süre kullanılabilen, bitmek bilmeyen bir ürün. Max Factor’ün tüm maskaraları ve özellikle False Lash Effect mükemmel. Max Factor Face Finity Fondöten az uygulandığında tam bir porselen efekti veriyor. Max Factor Creme Puff allıklar canlı ve ışıltılı görünüm için mutlaka denenmeli. Teninize uygun kırmızı bir ton arıyorsanız Max Factor Marilyn Monroe Ruj Koleksiyonu’na göz atmanızı öneririm.
 

Gözaltı morluklarını ve şişliklerini gizlemek için hangi ürünleri tavsiye edersiniz?

Gözaltı morlukları için Max Factor Pan Stick çok başarılı, tek şart ten renginizden koyu bir ton seçin (sivilce ve cilt lekeleri için de geçerli).
 

Kusursuz kaşlara nasıl sahip olabiliriz? 

Max Factor’ün 1 ve 2 numaralı kaş kalemine ihtiyacınız var. İlk olarak kalemin kapağındaki fırça ile kaşlarınızı tarayın, ardından 1 numaralı kalem ile tüm kaşınızı belirginleştirin. Bu açık renk kalem doğalca şekli belirliyor. Ardından 2 numaralı kalem ile sadece başlangıç ve kavis gibi bölümlerine minik dokunuşlar yapın. Sonuç gerçekten kusursuz olacak.
 

Bu yıl en çok kullanacağınız ürünler neler?

Bu yıl Max Factor Masterpiece Eyeliner, False Lash Effech Maskara,Creme Puff Allık, Smokey Eye Drama Kit ve Marilyn Monroe rujlarını çok kullanacağım.
 

Pürüzsüz bir cilt makyajının formülü nedir?

Haftada iki kez peeling ve düzenli cilt bakımı, bol su tüketip dengeli beslenmek, tabii ki iyi bir cilt ve ten makyajı için çok önemli. Max Factor Face Finity makyaj bazından 2 damla makyaj öncesi uygulamak da sonucu ciddi anlamda etkiliyor.

Kapatıcı uygularken fırça kullanmayı mı yoksa parmakla uygulamayı mı önerirsiniz?

Bence özellikle kapatıcıda fırça şart. Çünkü ben kapatıcıyı lokal olarak kapanması gereken yerlere uyguluyorum ve bunu da en rahat fırça ile yapabilirsiniz.
 

Gözleri büyük göstermek için ne yapmak gerekir?

Gözleri büyük gösteren şey gözün dış çizgisine yapılan makyaj. Eyeliner ya da göz kapağına yapılan gölge gözü büyütür. Göz içine çekilen beyaz kalem ise gözün iç hacmini genişletir.
 

Hasta olduğumuzda daha dinç görünebilmek için makyajımızı nasıl yapmalıyız?

Hasta ve solgun olduğunuz günlerde allık gerçekten çok işe yarıyor. Ben bazen yakın renkteki allıkları üst üste uyguluyorum. Sonuç çok iyi oluyor.
 

Bir kadının çantasında mutlaka bulunması gereken makyaj malzemeleri sizce neler?

Maskara, kapatıcı, bronz pudra ve ruj bir kadının makyaj çantasında mutlaka olması gereken ürünler.
 

Yazları makyajımızı daha uzun süre kullanmak için neler önerirsiniz?

Ürünleri kalıcılığı uzun olanlardan seçmeli ve mümkün oldukça az ürünü yine azar azar ve cilde yedirerek kullanmalısınız. Böylece çok kalıcı sonuçlar elde edebilirsiniz.



POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER