pudracom yazari ebru karpuzoglu
@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz.

Pahalı güzellik ürünlerinin farkı ne?

Pahalı cilt bakım ürünleri, uygun fiyatlı ürünlerden daha iyi sonuçlar verir mi? Sadece markaya mı para ödüyoruz, yoksa lüks ürünlerin bir farkı var mı? Dr. Ebru Karpuzoğlu pahalı kozmetik ürünlerinin neden farklı olduklarını Pudra.com'da yazdı.

Güzellik sektörü yaşlanma sürecini biraz daha geciktirmek, cildin gençliğini ve elastikiyetini koruyabilmek için yoğun çalışmalar yapıyor ve ortaya çıkan birbirinden güzel ürünleri kadınlara sunuyor. Özellikle bazı ürünler özel içerikleri, formülleri ve fiyatlarıyla diğer ürünlerin arasından sıyrılarak dikkatimizi çekiyor. Hepimizin aklına "Pahalı cilt bakım ürünleri ucuza satılan ürünlerden daha mı iyi?, Ambalajına, kutusuna mı para ödüyoruz yoksa daha iyi içerik ve kaliteye mi?, Pahalı ama gerçekten işe yarıyorlar mı?" gibi sorular takılıyor.

Pahalı güzellik ürünlerinin farkı ne?

Pahalı kremlerin mucizesi, içeriğinde ve aktif maddelerinde mi saklı?
Pahalı kozmetikler, cilt alanında son yapılan araştırmalardan elde edilen bilgilerin ışığında, en iyi etken içerik maddelerle üretiliyorlar. Bu ürünler özel laboratuvarlarda ve çeşitli testler yapılarak hazırlanıyor. İstenilen etkiyi verecek bir ürünün ortaya çıkması ve satışa sunulabilmesi, çok detaylı ve meşakkatli bir çalışma sürecini gerektiriyor. Cilde en iyi şekilde etki etmesi için ürünlerin içinde değerli ve doğada az bulunan maddeler kullanılıyor. Uluslararası yasalara göre, ürün içinde kullanılan maddeler çoktan aza doğru sıralanarak yazılıyor. İçerik listesi tüketicinin ne kullandığını görebilmesi için oldukça önemli. İçerik listesinin en başında bulunan maddeler, üründe en yüksek oranda bulunurken, listenin en sonundaki maddeler en düşük miktarda kullanılıyor. Bir ürünün fiyat analizini yapabilmek için ürün içindeki ana içeriklere ve aktif maddelere bakmak gerekiyor. Aktif maddeler anti-aging ve kırışık önleyici veya geciktirici (bitki özleri, bitkisel kök hücreler, peptid veya amino asitler, vitaminler gibi), kızarık engelleyici, derin nemlendirici, aydınlatıcı içeriklerden oluşur. En iyi sonucu verecek aktif maddeler yüksek teknolojiyle ve yıllarca süren bilimsel çalışmalarla üretiliyorlar. Pahalı ürünlerde birden çok aktif madde en iyi etkiyi sağlayacak miktarda kullanılıyor. Daha ucuz ürünlerde ise etkinlik düzeyinin altında veya maliyeti düşük, etkisi az aktif içerikler kullanılabiliyor.

Doğal, doğal türevli veya organik içerikler fiyatı etkiliyor mu?
Ürünlerin pahalı olabilmesinin başka bir nedeni de içlerinde daha çok doğal, doğal türevli veya organik maddelerin bulunması. Bu maddelerin kimyasal maddelere göre üretimleri daha zor olduğu için maliyetli olabiliyor ve bu da ürünün fiyatını arttırabiliyor. Ürün seçiminde doğal veya organik ürünleri kullanıyorsanız çok ucuz ürünlerden kaçınmanız iyi olur. Dünyada temiz tarım yapılan alanlarının gittikçe azaldığını, doğal veya organik içerikli maddelerin değerlerinin arttığını göz önüne alırsak, doğal veya organik içerik kullandığını söyleyen cilt bakım ürünlerinin çok düşük fiyata satılabilmesi akılda soru işareti uyandırıyor.

“Ambalaja para vermek istemiyorum” demek doğru mu?
Yüksek kaliteli ambalaj, ürünün etkinliğini devam ettirmesi ve dış etkenlere karşı korunması için çok önemli. Mesela ağzı açık kavanozda bulunan krem veya losyonlar hava ve elle daha fazla temas ettiği için daha çabuk bozulabilirler. Başka bir etkense ambalajın yapısı. Ürünlerin, normal hormon faaliyetini etkileyebilen Bisfenol A (BPA) içermeyen ambalajlarda bulunması ürünlere BPA geçişini de engeller. Kaliteli ambalaj ürünün fiyatını yükseltebilir ancak bir de şöyle düşünmek gerekiyor. İyi ambalajda bulunan ürünün ambalajına değil, ürünün en etkin şekilde bize sunulmasına ve korunmasına para ödüyoruz.

Pahalı kremlerden mucize beklemek doğru mu?
Bazen çok pahalı ürünler istenen sonucu vermiyor. Bazen ucuz ürünler bazı kişilerin cildinde iyi sonuçlar verebiliyor. Şimdi bu soruya cevap vermelisiniz: İçinde ne olduğunu bilmediğiniz veya güvenmediğiniz bir yemeği yer misiniz veya sevdiklerinize yedirir misiniz? Yazının başında değindiğimiz noktaya dönersek, aldığımız ürünün içeriğini okumak ve incelemek çok önemli. Bir ürünün değerini içeriğinde kullanılan maddeler belirliyor.

Kaliteli içeriklerle üretilmiş pahalı ürünü aldınız, kullanıyorsunuz ama o mucizevi değişikliği göremiyor musunuz? Başka bir önemli konuyu gözden kaçırmamalısıız. Hiçbir krem, temizleyici, maske 2-3 günde hatta 1 haftada mucize yaratamaz. Cilt kendini 4-6 hafta içinde yeniler ve ürünlerin etkisini tam olarak göstermesi bu yenileme surecinde ürünü düzenli olarak kullanmaya bağlıdır. Cildin yapısı, hassasiyeti, yaş ve diğer faktörler (stres, çevre kirliliği, hava durumu, su tüketim miktarı gibi) üründen alınacak sonucun kişiden kişiye değişmesine neden olur. “Pahalı bir krem aldım fakat işe yaramadı, neden?” diye sorabilirsiniz. Çünkü tek bir ürünle sonuca ulaşmanız, cildin ihtiyaçlarını ve bakımını tek bir kremle geçiştirmeniz imkansız. Cildinizin tipine ve yaşınıza göre uygun ürünü kullanmak çok önemli. Bu nedenle ürün seçiminde bir uzmana danışarak hareket etmenizi tavsiye ediyorum. Cilt bakımını temizleyici, tonik, serum, maske, göz kremi, gece ve/veya gündüz kreminizle tam olarak yapmak en etkili sonucu verir.


 
EN ÇOK OKUNANLAR
avon anew hydro advance nemlendirici krem kadin bakim guzellik
POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER