› 
 › 
@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 25.03.2016

Sebi Bebi iyi ki 5 yıldır hayatımızda!

Sebi Bebi, YouTube'da açtığı kanalının 5.yılını kutluyor. Bugüne kadar 72milyon kez videoları izlenen Sebi Bebi ile bu beş yılda yaşadıklarını konuştuk.

Bugün, Sebi Bebi için özel bir gün. Bizim için de. Çok değil, sadece 5 yıl önce YouTube'da çoğunlukla spor, oyun ve araba videoları vardı. Kadınları ilgilendiren konularda video bulmak neredeyse imkansızdı. Makyaj, güzellik ve saçla ilgili bir video izlemek istediğinizde karşınıza "böyle bir video bulunamadı" bilgisi çıkıyordu. Ve evet, bütün bunlar sadece beş yıl önceydi. Çok şaşırdınız değil mi? Bugün artık hemen her gün YouTube'de video izleyen yüzbinlerce kadın var.

Sebi Bebi 5 senedir güzellik sırlarını paylaşıyor

Sebi Bebi yol açıcı kadınlardan biri. 16-17 yaşlarından itibaren hep makyaja meraklıymış. Türkiye'de makyaj stilini çok geri kalmış bulduğu için makyaj konusunu araştırmaya başlamış. Yurt dışından makyaj kitapları getirtir, yabancı makyaj sanatçıları ne yapıyor takip edermiş. İyi makyajı öğrenmek ve uygulamak O'nun hep ilgi alanı olmuş. 
 
Bu merakı O'nu çevresinde ünlendirmiş. Herkes "Kaş kalemi ne?", "Bu kurdeleyi nereden aldın?", "Ojenin uzun süre dayanması için ne yapıyorsun?" diye sorular sormaya başlamış. Fark etmiş ki kadınlar makyaj konusunda pek çok şeyi bilmiyor. Bildiklerimi kadınlarla paylaşırsam ne güzel olur diye YouTube'da bir kanal açmaya karar vermiş.

Sebi Bebi farklı şeyleri denemekten hoşlanan biri. Beş yıl önce 'Nail Art'a duyduğu ilgi, ona bugün 72 milyon videonun izlendiği bir kanalın kurucusu yaptı. Hatırlayanlar çıkacaktır, 2011'in Mart aylarında Nail Art tüm dünyada yeni yeni popüler olmaya başlamıştı. Sebi Bebi de bu merakı ile Nail Art uygulamaya başlayıp, bunları nasıl yaptığını kadınlarla paylaşayım diyerek çekmiş ilk videosunu.

Bu ilk videonun ilgi görmesi O'nu daha da cesaretlendirdi, birkaç Nail Art videosu daha yaptı. (Yazının sonunda izleyeceksiniz, bugünün videolarından teknolojik olarak çok farklı ama yine aynı samimiyette o zaman yaptığı videolar da:)
sebi bebi iyi ki 5 yıldır hayatımızda 1Sonra bir efsane olan çorapla topuz yapma videosu Sebi Bebi'nin kanalının duyulmasını sağlayan video olmuş. Bu video 2011 yılı rakamlarına göre tam 1 milyon kez izlenmiş. Tabii bu rakamları düşünürken o zaman hayatımızda mobil teknolojilerin olmadığını, video izlemenin genellikle erkek egemen bir dijital davranış olduğunu hatırlamanızı tavsiye ederiz.

Bu 1 milyon kişinin bir tek videoyu (erkeklerin asla anlamayacağı ama biz kadınların tekrar tekrar izlediği topuz videosunu) izlemesi o zamanlar için sıradışı bir olaydı. Sonrasında da Sebi Bebi'nin YouTube kanalı çığ gibi büyüdü.

Başlangıçtan bugüne aldığın tepkiler nasıldı diye sorduğumuzda Sebi Bebi şöyle diyor: "Videolarıma 10 kişi yorum yazdığında şaşırıyordum. Herkes  "İyi ki bu kanalı açtınız" dedi. 3 sene boyunca tek bir negatif yorum bile almadım".

Sebi Bebi'nin, YouTube kanalını açtığı günlerde O'nunla aynı dönemde video yüklemeye başlayan iki arkadaşı daha varmış. Biri Londra'da, biri de Amerika'da video çekip koyuyormuş. Türkiye'de ise Sebi Bebi tek başına YouTube'un kadınlar için de çok şey öğrenebildikleri bir platform olabileceğini gösteren ilk örnekti. 

Çağımızın hastalığı olan "Her şeyi en iyi ben bilirim" takıntısından çok uzak biri Sebi Bebi.
Hep olduğu gibi. Zaten bu beş yıllık süreçte hiç taktik uygulamamış, şunu yaparsam para kazanabilirim dememiş. Videoda gördüğünüz Sebi ile gerçek hayattaki Sebi aynı. Bunu o kadar hissediyorsunuz ki. Zaten bizce O'nun başarısındaki sır da bu. 

Kendisi gibi olabilen, bu gerçek halini paylaşan Sebi Bebi'yi bugün YouTube kanalında 430 bin abone takip ediyor. Bu rakam her ay ortalama 20 bin artıyor.

Son olarak O'na "5 yıl önce böyle bir yerde olacağını hayal etmiş miydin" diye soruyoruz. "Başlarken buraya gelebileceğimi hiç düşünmedim. Yarın ne yapacağımı planlamayan biriyim. Yarının belli olmayacağını düşünüyorum bu yüzden plan yapmak bana doğru gelmiyor. Ben elimden gelenin en iyisini yapmaya ve insanlara destek olmaya çalışıyorum. İnsanlara değer katabilmek beni mutlu ediyor. Hayat bana sürprizleri getirecektir" diyor. Biz de O'na hayatın hep güzel sürpriz getirmesini diliyoruz. 
 

Sebi Bebi'nin dünyası Pudra Shop'ta

Yakında duyuracağız ama burada kısaca bahsedelim. Sebi Bebi bu gerçek dünyasıyla yakında Pudra Shop'ta olacak.

Ve bir de sürprizimiz var. Her şey yolunda giderse 31 Mart akşamı sevgili Sebi Bebi ile bir canlı video yayını gerçekleştireceğiz. 21:00-23:00 arası O'na dilediğiniz soruları sorabilirsiniz. Detayları lütfen sosyal medya hesaplarımızdan takip edin.
 
Yeri gelmişken Sebi Bebi'nin yüklediği ilk videoya tatlı bir nostalji olarak izleyelim.



Sebi Bebi'nin YouTube kanalı; youtube.com


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER