› 
 › 
24.09.2018

Kiswah'dan çiniden esinlenilmiş sanatsal mücevherler

Kültürümüzün bir parçası olan çini sanatı, Kiswah tasarımcılarına ilham kaynağı olunca Kiswah mücevherler takı olmaktan çıkarak bir sanat eserine dönüşmüş!

Kültürel değerleri yaşatma vizyonuyla tarihi sanatların modern yorumlamalarını mücevhere aktaran Kiswah Jewellery; çini sanatına özgü derin anlamı olan motifleri, değerli taşlar ve incelikli zanaatkarlık ile bir araya getiriyor.

Anadolu uygarlığının önemli bir parçası olan çini, kültürel miras olarak kabul ediliyor ve mücevher tasarımlarında akademik çalışmalardan yola çıkılıyor.

18. YY Osmanlı dönemi çini desenlerini baz alan kolyeler, cam emaye işçiliği gibi farklı tekniklerle bir araya getiriliyor. Dönemin sık kullanılan motiflerinden gül motifine ek olarak, kültürel anlamda birçok yansıma bulmuş olan lale motifi de ilham kaynağı oluyor.

Uygur Türkleri inanışlarındaki “üç benek” sembolünden yola çıkıp Osmanlı döneminde güç ve saltanatı temsil eden çintemani motifi de unutulmuyor ve mavi rengi ile yorumlanarak göz alıcı bir kolyeye dönüşüyor.

Kiswah Mücevher - YüzükMilattan sonraki ilk yüzyıllardan itibaren kültürümüzün bir parçası olan çini sanatı, Kiswah tasarımcılarına ilham kaynağı olan sanat dallarından biri. Marka, Sacred Art Collection ile tezhip, vitray, kündekari, oymacılık gibi birçok sanat dalını modern mücevher anlayışıyla bir araya getiriyor. Çiniden yola çıkan alt koleksiyon ile de bu önemli sanat dalının derinliklerine iniyor.

4000 yıllık medeniyetin zenginliklerinden beslenen Kiswah Jewellery, hikayesi olan özgün tasarımları ile ortaya “mücevher eser” olarak tabir edilebilecek yeni nesil mücevherler çıkarıyor.

Kiswah'ın Sacred Art Collection serisinde yer alan diğer kolye ve yüzüklerini görmek için fotoğraf galerimize tıklayın.
POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2