› 
 › 
@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 18.11.2013

Mücevher tutkunları kaçırmasın: Cartier, Style and History Sergisi

Mücevher meraklıları için yılın en önemli etkinliklerinden biri ‘Cartier, Style and History’ sergisi. Tasarlandığı dönemlerin stillerini temsil eden 600 parçadan oluşan sergi Cartier tarihinin en önemli sergisi.

Seyahat planlarınızı neye göre yaparsınız? Sergilere, konserlere ve sıradışı etkinliklere göre seyahat edenler için şimdi harika bir seyahat vesilesi var. Tasarlandığı dönemlerin stillerini temsil eden 600 parçadan oluşan ve Cartier tarihinin en önemli sergisi olan ‘Cartier, Style and History’, 4 Aralık 2013 – 16 Şubat 2014 tarihleri arasında Paris Grand Palais’de ziyaret edilebilecek. Bir sanat tarihi sergisi olarak tasarlanan ‘Cartier, Style and History’nin küratörü, Laurent Salome.

Cartier markasının ünü ve mücevherlerinin ihtişamı her ne kadar markanın çok yönlü tarihini gölgelemiş olsa da, Cartier, dekoratif sanatlarda bugüne kadar çok önemli bir rol oynadı. Gerek ‘kralların mücevherleri’ olarak adlandırılan klasik parçalar gerekse geometrik ve egzotik art-nouveau tarzı parçalar, zaman içinde değişen zevkler ve sosyal kodların tarihi birer göstergesini oluşturuyor. Cartier, 20’inci yüzyılın en zarif karakterlerini rafine ama kullanışlı saatleri ve mücevherleriyle baştan çıkarttı.

‘Cartier, Style and History’, bir sanat tarihi sergisi olarak tasarlanmış. Sergide yer alan her parça, birer sanat eseri olarak tasarlanmış olmanın yanı sıra, zaman içinde değişen kullanım alanları ve stilleri de temsil ediyor. Cartier’in kurulduğu 1847’den 1970’e kadar geçen zaman dilimi, markanın form laboratuvarının kapılarını açarak her bir mücevher ve aksesuarın kendi içindeki güzelliği kadar sosyal işlevini de anlatıyor.

Olağanüstü bir koleksiyon
600 parçadan oluşan sergi mücevher, obje, kol ve masa saati; elbise, aksesuar, mobilya, tablo, fotoğraf ve moda dergileriyle birlikte, markanın kuruluşundan bugüne kadar geçen zaman dilimlerinin stil ve sanat zevkini sunuyor. Sergi, Cartier tarihinin her adımını inceleyerek markanın tasarım seçimlerini ziyaretçilerle paylaşırken tasarımların ve markanın arka planını yansıtan 200’den fazla arşiv dökümanıyla Cartier tarihinde zevkli bir yolculuğa çıkartıyor.

Cartier tarihinin en önemli sergisi olarak tanımlanan ‘Cartier, Style and History’'daki olağanüstü mücevherlerden bazılarını görmek için tıklayın.


Cartier tarihinin en önemli sergisi olan ‘Cartier, Style and History’, markanın itibarını oluşturan hiç bir detayı atlamıyor ve kraliyet törenleri için hazırlanan mücevherlerden modern hayatın üç yıldızını oluşturan mücevher kutuları, sigara kılıfları ve kol saatlerine kadar en kişisel parçalara sergide yer veriyor. Sergide, Cartier’in en önemli parçaları arasında yer alan ihtişamlı taçlar, usta zanaatkarların hünerleriyle belli müşterilerin kişisel isteklerini yansıtıyor. Cartier marka kimliğinde saatçiliğin öneminin altını çizen muhteşem ve gizemli 15 masa ve duvar saati de sergide yerlerini alıyor.

Sergide yer alan parçaların çoğu Cartier Koleksiyonu’na ait. Bunun dışında Musee des Arts decoratifs, Musee Galliera, Bibliotheque nationale de France, Bibliotheque-museo de l’Opera ve özel koleksiyonlara ait parçalar da var. Bunların arasında Monaco Prensi Koleksiyonu’na ait Prenses Grace’in zerafetini yansıtan resmi ve özel 20 parça ve Marjorie Marriweather Post Koleksiyonu da bulunuyor. Sergi ayrıca Cartier tarihinde önemli yerleri olan Barbara Hutton, Marlene Dietrich, Elizabeth Taylor ve Maria Felix gibi bir çok sembolik karakteri, Hindistan maharajlarını ve tarihe iz bırakan Daisy Fellowes, Mona Bismarck ve Duchess of Windsor gibi stil öncülerini de bir araya getiriyor.

Küratörlüğünü Laurent Salome’nin yaptığı sergi, 4 Aralık 2013 – 16 Şubat 2014 tarihleri arasında Paris Grand Palais’de ziyaret edilebilir.
POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2