› 
 › 
@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 04.11.2009

Sezonun çorap modasında neler var?

Bu kış ışıltılı aksesuvarlara ihtiyacımız olmayacak. İşlemeli, desenli külotlu çoraplar bize o ışıltıyı sağlayacak!

Kış sezonunun en keyifli kıyafet tamamlayıcısı şüphesiz külotlu çoraplarımızdır. Tek renk ve sade ya da ince ve opak çoraplara bu kış çarpıcı kategoriler eklendi. Tasarımcıların podyumlarda izlediğimiz koleksiyonlarına baktığımızda bu kışın hem rengarenk, hem geometrik, hem de oldukça şık geçeceğini anladık.

Sezonun külotlu çorap modellerini görmek için tıklayın!



Bu kış öne çıkan külotlu çorap modeli işlemeli olanlar oldu. Çorapların üzerine yapılan ince işlemeler, pullar ve taşlar oldukça dikkat çekti. Örneğin Miu Miu’da yün çoraplara pullarla yapılan işlemeler aynı şekilde ayakkabılarla uyum içinde. Zac Posen de aynı şekilde işlemelere ayakkabı kombinleriyle yer verenlerden. Beyaz ve siyah renklerde opak çoraplara ufak ve seyrek işlemeler yapmış. Çoraplarıyla kış sezonuna damgasını vuran bir diğer tasarımcı Emanuel Ungaro da düz renklerde mavi, pembe, siyah tonlarındaki opak çoraplara işlemeler yapmış. Doo.Ri ise aynı şekilde ince işlemeleri ince çoraplarda kullanmış.



İşlemelerle değil de desenleriyle gözlerimizi alan çoraplara bakarsak; ilk akla gelen isim Alexander McQueen oluyor. Çılgın tasarımcının koleksiyonunda pied de poule, dama ve çizgi gibi farklı desenler, net renkli opak çoraplarla bir araya getirilmiş. Aynı şekilde tartan ve pied de poule desenlerini farklı renklerle deneyen Marni de opak çoraplara defilesinde bol bol yer vermiş. Benzer şekilde çarpıcı geometrik desenleri ise Victor and Rolf koleksiyonunda görüyoruz; siyah ve beyazın çarpışması şeklinde… House of Holland ise şerit şerit defilesiyle sezonun çarpıcı defilelerinden birine sahip. Tamamı şeritli tek renk kıyafetlere yer veren House of Holland, kıyafetlerle aynı renklerde çoraplarına seyrek beyaz şeritler çekmiş.



Daha romantik görünümler için akla ilk gelen isimlerden Anna Sui’ye bakmak yeterli. Pastel renklerde etnik desenlere sahip opak çoraplar, romantik elbiselerle kombinlenmiş. İddialı iki bacaktan da bahsetmeden geçmeyelim. Biri Alexander McQueen’in gri deri külotlu çorabı; bir diğeri ise BCBG Max Azria’nın defilesinde tüm modeller üzerinde uyguladığı varak görünümlü bacakları sağlayan kalın dore çoraplar… Anlayacağınız bu kış bacaklar oldukça şık, oldukça iddialı…

Yazıda geçen çorapların fotoğraflarını görmek için galerimizi tıklayın!
POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2