› 
 › 
13.07.2018

Yaşam mücadelesine güç katan orijinal tasarımlar

Padme Designs'ın Rajasthan koleksiyonundaki figürler kişinin inandığı güçleri ve günlük yaşam mücadelesinde istediği yardımları temsil ediyor.

Hayata anlam katan, motivasyon ve mutluluk kaynağı düşüncelerin taşıyıcısı olarak gündelik yaşamda ‘hatırlatıcı‘ bir işlev gören Padme Designs koleksiyonları arasında yer alan Rajasthan, ilhamını geleneksel Hint savaşçılarından alıyor. Rajasthan tasarımları kişinin gündelik mücadelesine anlam ve amaç katan figürlerden oluşuyor.

Yaşam mücadelesine güç katan orijinal tasarımlar

Lotusun içindeki mücevher mantrasından esinlenerek mücevher tasarımcısı İpek Selek Adıgüzel tarafından kurulan Padme Designs, altın ve değerli taşlardan oluşan özgün koleksiyonlarıyla büyük beğeni kazanıyor.

Padme Designs Rajasthan koleksiyonuİpek Selek Adıgüzel‘in Hindistan‘ın Rajasthan bölgesinin geleneksel muskalarından ilham alarak tasarladığı Rajasthan koleksiyonunda yer alan figürler ise, kullanıcı kişinin inandığı güçleri ve günlük yaşam mücadelesinde istediği yardımları temsil ediyor. 

Hint savaşçılarından modern dünyaya

İpek Selek Adıgüzel, Rajasthan koleksiyonunun hikayesine ilişkin olarak “Eski zamanlarda Hindistan‘ın Rajasthan bölgesindeki savaşçılar iyi şans ve nazardan korunmak için muska takarlarmış. Bölyece yanlarında onlara ailelerini hatırlatan bir parça taşıyarak güçlerine güç katarlarmış. Rajasthan koleksiyonunda yer alan parçalar da günlük savaşlarınızda başarıya ulaşmanızı sağlayacak geleneksel muskaların modern yorumlarıdır. Tek yapmanız gereken kendinize en yakın hissettiğiniz figürü seçerek ona bir amaç, bir anlam vermek. Siz de gücünüzü korumak ve amacınıza ulaşmak için muskanızı bir hatırlatıcı olarak taşıyabilirsiniz“ diyor. 

Padme Designs‘ın doğallığı yansıtan asimetrik çizgilere sahip mücevherleri arasında yer alan Rajasthan koleksiyonu 29 özel parçadan oluşuyor. Koleksiyonda birbirinden farklı figürlere ve tasarım çizgilerine sahip çeşitli kolye, bilezik ve küpeler bulunuyor.
 
Padme Designs Rajasthan koleksiyonu


İpek Selek Adıgüzel kimdir?

Northwestern Üniversitesi’nden endüstri mühendisliği ve ekonomi olmak üzere iki anadalda lisans derecesi alarak mezun olduktan sonra Türkiye’ye dönen İpek Selek Adıgüzel, moda sektörünün önemli markalarında bir süre çalıştıktan sonra farklı arayışlara yöneldi. Mücevher tasarlama hayalini hayata geçirmek için Kapalıçarşı‘da eğitim veren bir mücevher atölyesinde pratik bilgisini geliştiren Selek, ardından Gemological Institute of America‘da mücevher, pırlanta ve renkli taş eğitimini tamamladı ve AJP accredited jewellery professional unvanına sahip oldu. Hindistan gezisi sırasında lotus çiceğinin efsanesinden etkilenen ve tasarım markasının adına Padme Designs adını veren İpek Selek Adıgüzel, ilhamını doğadan alan, hayata anlam katan değerleri hatırlatan altın ve değerli taşlardan oluşan koleksiyonlarıyla büyük ilgi görmektedir. Kendisi için motivasyon ve mutluluk kaynağı olan fikirleri, iç huzuru arayanlar için tasarımlarıyla bütünleştirmektedir.
 
Padme Designs Rajasthan koleksiyonu


İlgili haberlerimiz:

​Mücevherde yeniden doğuş: Padme Designs
"Lotusun içindeki mücevher” mantrasından esinlenerek 2014 yılında Padme Designs’ı yaratan İpek Selek ile markasının doğuş hikayesini konuştuk.

​Padme Designs'dan annelere 'hatırlatıcı' mücevherler
Anneler Günü'nde annelerine özel bir hediye sunmak isteyenler Padme Designs'ın altın ve değerli taşlardan oluşan koleksiyonlarına bakmadan hediye almasın.

Ünlülerin takı tercihleri
Ödül törenleri, gala geceleri gibi önemli etkinliklere gösterişli mücevherleriyle katılan ünlülerin dünyasına dalıyoruz. Bakın herkesin tanıdığı ünlü yüzlerin mücevher tercihleri nasıl...


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER