› 
 › 
07.05.2018

Padme Designs'dan annelere 'hatırlatıcı' mücevherler

Anneler Günü'nde annelerine özel bir hediye sunmak isteyenler Padme Designs'ın altın ve değerli taşlardan oluşan koleksiyonlarına bakmadan hediye almasın.

Mücevher tasarımcısı İpek Selek Adıgüzel tarafından kurulan Padme Designs'ın altın ve değerli taşlardan oluşan koleksiyonları, Anneler Günü'nde annelerine özel bir hediye sunmak isteyenler için ideal bir seçenek olarak öne çıkıyor.

Padme Designs‘dan annelere hatırlatıcı mücevherler

Her biri hayata dair farklı bir öyküye sahip olan Padme Designs koleksiyonları, motivasyon ve mutluluk kaynağı düşüncelerin taşıyıcısı olarak gündelik yaşamda ‘hatırlatıcı‘ bir işlev de görüyor.

Lotusun içindeki mücevher mantrasından esinlenerek mücevher tasarımcısı İpek Selek Adıgüzel tarafından kurulan Padme Designs, altın ve değerli taşlardan oluşan özgün koleksiyonlarıyla Anneler Günü için ideal seçenekler sunuyor. 

Lotusun içindeki mücevherler
 
Padme Designs


Padme Designs ünlü “Om mani padme hum“, yani lotusun içindeki mücevher mantrasından esinlenerek yaratıldı. Bataklık içinde yetişen bembeyaz lotus çiçeğinin güzelliğinden söz eden efsanevi mantra ve lotus çiçeğinin kat kat yaprakları, bilincin uyanışını ve yeniden doğuşunu simgeliyor.

Hatırlatıcı tasarımlar
Padme Designs
Padme Designs
Padme Designs'ın esas çıkış noktası tüm tasarımların birer ‘daily reminder‘, yani hatırlatıcı tasarımlar olması. Her serinin temelinde verilmek ya da hatırlatılmak istenen belli bir mesaj var. Bir anlamdan yola çıkarak şekilleniyorlar. Her serinin içinde farklı tarzlardaki kullanıcılara uyabilecek seçenekler sunuluyor. Tüm serilerin ortak özelliği, her şeyin doğalı güzel olduğu için, mükemmel çizgiler yerine asimetrik çizgilerden oluşması.

Padme Designs'ın Essence, Mantra, Memory, Perfect Within Imperfect, Piece of Sunshine, Rajasthan, Silver Lining The Cloud ve Wave koleksiyonlarında yer alan yüzlerce farklı ve özgün bilezikler, küpeler, kolyeler, kolye uçları, şahmeranlar ve yüzükler Anneler Günü‘nde annelerine özel bir armağan vermek isteyenler için ideal bir seçenek olarak öne çıkıyor. 

İpek Selek Adıgüzel'in endüstri mühendisliğinden mücevher tasarımcılığına giden yolu...

Northwestern Üniversitesi’nden endüstri mühendisliği ve ekonomi olmak üzere iki anadalda lisans derecesi alarak mezun olduktan sonra Türkiye’ye dönen İpek Selek Adıgüzel, moda sektörünün önemli markalarında bir süre çalıştıktan sonra farklı arayışlara yöneldi.

Padme Designs yüzükMücevher tasarlama hayalini hayata geçirmek için Kapalıçarşı'da eğitim veren bir mücevher atölyesinde pratik bilgisini geliştiren Selek, ardından Gemological Institute of America‘da mücevher, pırlanta ve renkli taş eğitimini tamamladı ve AJP accredited jewellery professional unvanına sahip oldu.

Hindistan gezisi sırasında lotus çiceğinin efsanesinden etkilenen ve tasarım markasının adına Padme Designs adını veren İpek Selek Adıgüzel, ilhamını doğadan alan, hayata anlam katan değerleri hatırlatan altın ve değerli taşlardan oluşan koleksiyonlarıyla büyük ilgi görüyor. Kendisi için motivasyon ve mutluluk kaynağı olan fikirleri, iç huzuru arayanlar için tasarımlarıyla bütünleştiriyor.

İlgili haberlerimiz:

Anneler Günü İçin Hediye Önerileri (2018)
Her yıl mayıs ayının ikinci pazarı Anneler Günü. 2018'de 13 Mayıs Pazar gününe denk gelen Anneler Günü için bir fikre ihtiyacınız varsa işte alternatifler!

​Mücevherde yeniden doğuş: Padme Designs
"Lotusun içindeki mücevher” mantrasından esinlenerek 2014 yılında Padme Designs’ı yaratan İpek Selek ile markasının doğuş hikayesini konuştuk.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER