05.03.2021

8 Mart için Kadın Emeğine Dokunuş Projesi

TENCEL ve ÇATOM'un projesi ile kadınların el emeğiyle ürettiği çantalar, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde MUDO'nun web sitesinde satışa sunulacak.

TENCEL™ markası ile gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak için yenilikçi projeler geliştirmeye devam eden Lenzing, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için anlamlı bir projeyi hayata geçiriyor. “TENCEL™ ile kadın emeğine dokunuş" projesiyle kadınların istihdamı, topluma kazandırılması ve kadın sorunlarını çözmek amacıyla kurulan GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığına bağlı faaliyet gösteren Mardin İstasyon ÇATOM’la iş birliği yapılıyor.

Daha sürdürülebilir ve toplumsal cinsiyet eşitliğine sahip bir dünya için Mardin İstasyon ÇATOM’da kadınların el emeğiyle üretilen çantalar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde satışa sunulacak.

Projenin destekçilerinden Orta Anadolu, çantaların kumaşlarını tedarik ederken; MUDO ise kadınların el emeği göz nuru diktiği çantaları 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde kendi web sitesi üzerinden satışa çıkaracak. Projeden elde edilen gelir Mardin ÇATOM’a bağlı GAP Kadın ve Çocuk Derneği’ne bağışlanacak.

Projeye herkes destek olabilecek

Bugüne kadar destekleriyle 20 binin üzerinde kadın ve çocuğa ulaşan, 2009 yılından beri faaliyet gösteren Mardin İstasyon ÇATOM’da üretilen çantalar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde MUDO’nun websitesinde bağışçılarıyla buluşacak. 8 Mart’a özel olarak, kadınların el emeği ile üretilen çantalarda yine kadın teması hakim. TENCEL™ markalı lyocell elyaflar içeren el yapımı çantaları kadın eli motifi ve TENCEL™ logosundaki yapraklar süslüyor. Aynı zamanda sosyal medyada kullanıcılar, #TENCEL #KadınEmeğineDokunuş etiketleri ile paylaşım yaparak projeye destek olabilecek. 
 
“Toplumsal cinsiyet eşitsizliğine karşı birlikte mücadele”

Dünya Kadınlar Günü’nde kadınların emeğini ön plana çıkaran böylesine anlamlı bir proje geliştirdikleri için gurur duyduğunu açıklayan Lenzing Türkiye & Afrika & BDT Bölgesi Pazarlama Müdürü Bengi Ergon Kaya, “Birleşmiş Milletler’in oluşturduğu Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları, Lenzing’in sürdürülebilirlik hedefleri için de her zaman yol gösterici ilkeler olmuştur. “TENCEL™ ile kadın emeğine dokunuş” projesi de bu doğrultuda gerçekleştirdiğimiz projelerden biri. Toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda yıllardır çalışmalar yapan, bu konuda verdiği emeklerle topluma fayda sağlayan ÇATOM’lar ile iş birliği yapmamız bizim için ayrı bir gurur kaynağı. Bu tarz birliktelikler ve projelerle toplumsal cinsiyet eşitsizliğini azaltarak kadınlar ve kız çocuklarının güçlendirilmesi için destek vermeye devam edeceğiz.” dedi. 
 
“Farkındalık yaratıyoruz”

İş birliği hakkında açıklamada bulunan GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı İnsani ve Sosyal Gelişme Genel Koordinatörü Adalet Budak Akbaş, “TENCEL™ ile böyle anlamlı bir birlikteliğe imza attığımız için çok mutluyuz. Kadını güçlendirerek fırsat eşitliğinin sağlanmasına katkıda bulunmak öncelikli hedeflerimizden biri. Bu alanda yaptığımız faaliyetlerle hem farkındalık yaratıyoruz hem de katılımcı toplum kalkınmasına destek oluyoruz. ‘TENCEL™ ile kadın emeğine dokunuş’ projesiyle de 8 Mart gibi anlamlı bir günde önemli bir farkındalık oluşturacağımıza inanıyorum.” dedi.   
 
Sürdürülebilir bir gelecek için

“TENCEL™ ile kadın emeğine dokunuş” projesi, bütün insanların barış ve refah içerisinde bir arada yaşamasını sağlamak üzere oluşturulan evrensel eylem çağrısı Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları ya da bir diğer adıyla Küresel Amaçlar kapsamında geliştirilmiştir. Bu amaçların 5’inci maddesi olan toplumsal cinsiyet eşitliği hedefi doğrultusunda gerçekleşen bu proje, tüm kadın ve kız çocuklarını güçlendirerek, kadın ve kız çocuklarına karşı her türlü ayrımcılığı ortadan kaldırarak cinsiyet eşitliğini sağlamayı hedefliyor.
POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2