Hürriyet 15.02.2011

Katalogdan alışveriş çok daha ucuz ve pratik

Türkiye'de son 10 yıldır tercih edilen bu sistem, zamandan ve paradan kazandırıyor. Anketlere göre Türk kadını kozmetik alışverişini büyük oranda katalogdan yapıyor.

Katalogdan alışveriş çok daha ucuz ve pratik alisveris 1
1/9
Katalogdan alışveriş ucuz ve pratik

Katalogdan alışveriş, özellikle ABD’de uzun yıllardır kullanılan ve pek de popüler olan bir sistem. Bizde son 10 yılda gelişti. Zamandan ve paradan kazandırdığı için tercih ediliyor. Anketlere göre Türk kadını kozmetik alışverişini mağazalardan değil, büyük oranda katalogdan yapıyor. Katalogdan makyaj ürünleri, parfüm, kıyafet, tencere, kolye ya da çarşaf takımı almak mümkün. Çoğu firma kendi ürününü sattığından arada dükkan kirası, toptancı ya da perakendeci gibi katmanlar olmadığından fiyatlar da çok makul. 700 bin kişi Türkiye’de katalogdan satış yapıyor, kuaförde ya da iş yerinde bile onlara ulaşmanız mümkün. Çevrenizde böyle biri olmasa da çağrı merkezi yardımınıza koşuyor. Ürün teslimi ortalama 3 gün sürüyor.

Kadınlara iş imkanı

Herhangi bir dükkan olmadan sadece katalogdan yapılan satışa, doğrudan satış da deniyor. Sektör, özellikle ev hanımları olmak üzere, pek çok kişiye ek gelir imkanı sunuyor. Sektördeki bağımsız temsilcilerin %90’ı kadın.

7 günde cayma hakkı

Katalogla satış sektöründe müşteri her zaman haklı. Satın aldığınız ürünü 7 gün içinde iade etme hakkınız var. Buna kısaca “cayma hakkı” deniyor.Bu sürede bir kez daha düşünüp malın kalitesini ve fiyatını karşılaştırma fırsatına sahip olursunuz. Özellikle Doğrudan Satış Derneği üyesi olan şirketler, bu vazgeçme süresini daha da uzatarak tüketiciyi koruyor.

Deniz İnceoğlu, Hürriyet
POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2