› 
 › 
pudra.com 26.05.2009

2009 Cannes Film Festivali

Basın toplantıları, tanıtım yemekleri, özel gösterimler, kırmızı halı davetleri… 62. Cannes Film Festivali ismine yakışır günler yaşıyor!

Cannes film festivali 13 Mayıs’ta başladı. 2017 yılında 70. yılı kutlanacak olan festivalin geleceğini sorgulayan Festival Kurulu Başkanı Gilles Jacob, resmi internet sayfasında soruyor: “Cannes film festivali acaba 10 yıl sonra nasıl olacak?”. Jacob kırmızı halıdaki görsel şöleni görünce tüm kaygılarını rafa kaldırmıştır herhalde! Şaka bir yana, bu senenin küresel kriz münasebetiyle oldukça sönük geçeceğini iddia edenler ciddi şekilde yanılmışa benziyor.

2009 Cannes Film Festivali'nde objektiflere takılan ünlülere göz atmak için tıklayın.

Ne var ki 24 Mayıs Pazar gününe kadar sürecek büyüleyici bir şenliğe davetliyiz, güzel Cannes sahillerinden uzak olsak da… Haute Couture tuvaletlerin, cilveli ve baştan çıkartıcı pozların, güneş gözlüklerinin ardına sığınan havalı ‘star’ların, gülüşmelerin ve kahkahaların objektiflere yansıdığı karelere bakıyor, kim ne giymiş, kim kimin elinden tutuyor diye dedektif misali incelemelerde bulunuyoruz… Angelina Jolie’nin derin yırtmacına, Sharon Stone’un kısa eteğinden çok sütun gibi bacaklarına, cazibe dozu yüksek erkek katılımcılara bakmaktan kendimizi alamıyoruz… Neden alalım ki?

Ciddi bir not düşmek gerekirse, festivalde 52 film gösterilecek. Şu ana kadar en çok konuşulan film Brad Pittt’in başrolde olduğu ve Quentin Tarantion tarafından yönetilen ‘Inglorious Besterds’. Diğer önemli filmler arasında Perdor Almodovar’dan bir yapıt; Penelope Cruz’un rol aldığı ‘Los Abrazos Rotos / Broken Embraces’ ve yönetmen Ang Lee’nin ‘Taking Woodstock’ filmi var. Ayrıca çekimleri sırasında Heath Ledger’ın hayatını kaybettiği, ‘The Imaginarium of Doctor Parnassus’ filmi festivalin açılışında gösterildi. Hatırlarsanız Ledger’ın ölümünün ardından Johnny Depp, Jude Law ve Colin Farrell ücret almadan filmde yer almayı kabul etmişti. Doğrusu bu filmi çok merak ediyorum.

Bu sene jüri başkanlığını Fransız oyuncu Isabelle Hubert yapıyor. Milli gururumuz Nuri Bilge Ceylan’ın yanı sıra Asia Argento ve Robin Wright Penn, bu sene jüri koltuklarını dolduran isimlerden! Bu kadar ciddiyet yeter, biraz da eğlenelim… Cannes uzak, biz fotoğraflara bakalım!

2009 Cannes Film Festivali'nden görüntüler ve geçmiş festivallerden gündüz görüntüleri için tıklayın.
POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2