› 
 › 
10.02.2020

2020 Oscar Ödülleri Töreni'nde kırmızı halının en iyileri

Her yıl en çok beklenen kırmızı halı, hiç kuşkusuz Akademi ödüllerine ait. Bu yıl 92. defa gerçekleştirilen Oscar gecesinin en şıklarını listeledik

Yılın en önemli kırmızı halı geçit töreninin gerçekleştiği 92. Akademi Ödülleri Töreni, 9 Şubat akşamı Los Angeles'taki Dolby Tiyatrosu'nda yapıldı ve Oscar ödülleri sahiplerini buldu.

En İyi Kadın Oyuncu, Judy filmiyle Renee Zellweger seçilirken, En İyi Erkek Oyuncu Oscar'ı, Joker filmindeki performansıyla Joaquin Phoenix'in oldu. En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu, Marriage Story filmindeki performansıyla Laura Dern seçilirken, En İyi Erkek Oyuncu ödülü, Brad Pitt'e Oscarlarda ilk kez oyunculuk dalında heykelcik kazandırdı. Peki ya kırmızı halıda ne oldu?

2020 Oscar Ödülleri gecesi kırmızı halısında, kırmızı halı geçit törenlerinin her zamanki en şıkları riske girmeyerek klasik şıklıklarını korudu ve Charlize Theron gibi isimler, riske girmeyerek klasik şıklıkları tercih etti. 

charlize theron
Charlize Theron Dior Haute Couture imzalı elbisesi ile 2020 Oscar Ödülleri Gecesi'nde.

Son dönemde katıldığı her davetin kırmızı halısında iddialı ve şık seçimleri dikkat çeken Scarlett Johansson, 92. Oscar Ödülleri gecesinde Oscar de la Renta imzalı elbisesi ile kırmızı halının yine en şıklarından biri oldu.
 
Scarlett Johansson

Günlük hayatında veya daha az popüler ödül törenlerinde çok daha şık gördüğümüz Salma Hayek, bu önemli ödül töreninde de çizgisini bozmadı ve ne yazık ki vücut ölçülerini olduğundan çok daha kalın gösteren, proporsiyonuna hiç uymayan bir Gucci elbise ile törene katıldı.
 
Salma Hayek in Gucci

Chanel, Kristen Stewart gibi alternatif bir isimden sonra şimdi başka genç yeteneği daha kanatlarının altına almış. Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen 62. Grammy Ödül Töreni'nde 5 dalda ödül kazanarak dikkatleri üzerine çeken Billie Eilish'i bu ödül töreninde baştan aşağı Chanel giydirdi. 
 
Billie Eilish in Chanel

"En İyi Yönetmen" dalında kadın aday olmamasına gelen eleştiriler...

Bu yıl özellikle "en iyi yönetmen" kategorisinde yapımları yer alan kadın yönetmenlerden hiçbirinin Oscar ödülleri aday listesinde bulunmaması ve diğer kategorilerde de farklı etnik kimliklerden çok az sayıda ismin yer alması nedeniyle Akademi'ye pek çok eleştiri geldi.

İlgili haberimiz: 2020 Oscar Ödülleri Gecesi Kazananları
​92. Oscar Ödülleri sahiplerini buldu. Los Angeles'taki Dolby Tiyatrosu'nda kırmızı halı geçidi sonrası Oscar kazananlar açıklandı.

Natalie Portman, bu durumu protesto etmek için bu yıl film çeken ancak Oscar'a aday gösterilmeyen kadın yönetmenlerin isimlerini taşıyan bir Dior pelerin ile törene geldi. Natalie Portman'ın elbisesi de Dior Haute Couture imzalıydı.
 
Natalie Portman
Oyuncu Mark Ruffalo ise en iyi belgesel ödülünü vermeden önce yaptığı konuşmada, 'dört yapımın yönetmen koltuğunda kadın olduğuna' dikkati çekti.

Renée ZellwegerOscar ödülleri gecesine dair dikkatimizi çeken tüm kostümleri görmek için galerimize tıklayın! 
POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2