› 
 › 
20.06.2018

Cannes Film Festivali'nden bir Cate Blanchett geçti!

71. Cannes Film Festivali'nde jüri başkanı olan Cate Blanchett, tarzı ile gözleri kamaştırdı. Tesadüf olmayan Cate Blanchett stilini sizler için inceledik.

Sinema endüstrisindeki cinsiyet eşitsizliğine vurgu yapmak amacıyla bu yıl 71.'si düzenlenen  Cannes Film Festivali'nin juri üyelerinin çoğu kadınlardan oluşuyordu. Festival başkanlığını ise tarzı ile ilham veren Cate Blanchett yürüttü. Ancak bu zor görev onu muhteşem giyinmekten alıkoymadı Cate Blanchett, 71. Cannes Film Festivali'nde rüzgar gibi geçti...

71. Cannes Film Festivali'nin ana jürisinin başkanı stili ile her daim ilham veren Cate Blanchett oldu. Blanchett'e jüri koltuğunda Ava DuVernay, Denis Villeneuve, Kristen Stewart, Léa Seydoux, Chang Chen, Robert Guediguian, Khadja Nin ve Andrey Zvyagintsev eşlik etti. 

Cate Blanchett 71. Cannes Film Festivali'nde
Festival boyunca tarzı ile konuşturan Cate Blanchett, kıyafet seçimlerinin tesadüf olmadığını verdiği mesajlarla vurguladı. Bunlardan biri ise, daha önce giydiği bir Giorgio Armani Privé imzalı elbiseyi tekrar giymesiydi.
 
Cate Blanchett Armani Privé

Martin Scorsese ile festivalin açılışını yapan Cate Blanchett, daha önce 2014 Altın Küre Ödülleri'nde giydiği Giorgio Armani Privé elbisesini tekrar giydi. Blanchett'ın altını çizmek istediği nokta ise modada geri dönüşümdü. The Hollywood Reporter'a  "Couture’dan tişörte, atık sahaları gereksizce atılan giyim eşyalarıyla dolu" açıklamasını yapan güzel oyuncu, sözlerine şöyle devam etti: "Bugünün ikliminde böylesine güzel kıyafetlere değer verilmeyip tekrar giyilmemesi çok saçma ve yanlış!"

2006 yılından bu yana, Cate Blanchett ile Cannes Film festivalleri tarzı için çalışan stilist Elizabeth Stewart da, "Çok sevdiğimiz bir elbiseyi tekrar giymemek için bir neden göremiyoruz. Yüzlerce saat sürede hazırlanan couture kıyafetler çöplüğü dolduruyor. Elbiseler ikinci kez giyilmez saçmalığını bitirmemiz lazım. Güzel elbiseler ömrümüzün sonuna kadar giyilmeli" dedi.
 
Penelope Cruz Chanel siyah dantelli elbise
Festivalde aynı zamanda Penelope Cruz da eşi Javier Bardem ile katıldığı Everybody Knows filminin gösteriminde, Chanel'in siyah dantelli vintage elbisesini, sürdürülebilir lüks mücevherlerle kombinlemişti. Cruz'un kırmızı halıdaki bu yaklaşımı, Swarovski'nin etik değerleri göz önüne alarak ürettiği altın mücevherleri ile çevreci bir mesaj vermekti. 

Blanchett ve Cruz gibi isimlerin bu hareketi, Hollywood ve moda endüstrisi ilişkisi ile modada sürdürülebilirlik konusunu yeniden gündeme taşıdı.

Peki Cate Blanchett festival boyunca kırmızı halıda kimlerin imzası ile yürüdü? İşte sizler için Blanchett'in festival boyunca giydiği parçaları tek tek listeledik. Galerimizden tüm kıyafetleri görebilirsiniz.
Cate Blanchett Mary Katrantzou elbise
71. Cannes Film Festivali'nde Cate Blanchett elbiseleri için galerimize tıklayın.
POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2