› 
 › 
@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 05.11.2009

En küçük moda ikonları

Onlar, anne – babalarının minyatür stilleri… Küçük olduklarına bakmayın; çocuk giyim sektörünün yolunu değiştirdiler bile!

Times gazetesinde yer alan habere göre İngiltere pazarında çocuk giyim sektörü son iki yılda yüzde 7,7 oranında büyümüş. Son zamanlarda anne – babalar (aslında anneler demek daha doğru olur) çocuklarının kıyafetleri konusunda çok daha fazla seçeneğe sahip oldu; çok daha fazla alışveriş yaptı. Bir nevi çocuklar onlar için yeni bir alışveriş vesilesi oldu bile denilebilir. Hal böyle olunca markalar arasında artan rekabet kadar, “en stil sahibi benim çocuğum” rekabetleri de artar oldu. Bu konuda ilham kaynakları, kuşkusuz gözler önündeki ünlüler ve çocukları… Kim kimin stilinden etkilenir idiyse, onun çocuğunun stili de aynı şekilde etkiler oldu.

Küçük moda ikonlarının fotoğrafları için galerimizi tıklayın.




Artık kendilerinden çok çocuklarının gazetelere, dergilere konu olduğu ünlülerin isimlerini bilmemek mümkün değil. Victoria–David Beckham çiftinin çocukları Brooklyn, Romeo ve Cruz’un aynı anneler gibi havaalanı şıklıkları; Angelina Jolie ve Brad Pitt’in geniş ailesinden Shiloh, Maddox, Zahara, Pax, Knox ve Viviene’in skinny kotları ve Vans ayakkabıları; Tom Cruise ve Katie Holmes’un Baby Gap’in yüz olarak seçtiği dedikodularıyla çalkalanan stil sahibi çocukları Suri Cruise… Bu küçüklerin etkileri o kadar büyük ki, sadece Suri’nin stili üzerine yaratılmış bir blog bile var.



Durumu ‘mini-me’ efekti olarak değerlendiren Selfridges satış müdürü Lynne Crook, “Çocuklarda annelerin minyatür stillerini görüyoruz. Anneler bebekleri için genelde Burberry, Chloe, Marc by Marc Jacobs, Sonia by Sonia Rykiel, John Galliano gibi markalardan alışveriş yapıyorlar. Örneğin en son yok satan ve mağazaya yeniden istettiğimiz parça, John Galliano’nun bisiklet ceketi oldu” diyor. Peki ilham kaynağı stil ikonları hangi markaları tecih ediyor? Küçük Beckham’lar genelde Cavalli ve Gap Kids giyiyorlar. Kate Hudson ve Chris Robinson çiftinin muhteşem oğulları Ryder Robinson ise özgün bir tarza sahip; onun üzerinde genelde American Apparel ve Quicksilver görüyoruz. Jolie – Pitt bebeği Shiloh ise Adidas, Chloe ve Philip Lim gibi markaları; stil sahibi Suri Cruise ise Baby Gap, Ralph Lauren ve Burberry’yi tercih ediyor!


Küçük moda ikonlarının fotoğrafları ve markaların çocuk koleksiyonları için galerimizi tıklayın.



İlgili haberler:

Minik Burberry kuşağı Artık ülkemizde de açılmış olan Burberry Kids ile çocuklarımız bu kış şıklıklarıyla göz alacak.

Miniklerimizin kabanları Benetton ve Sisley’den! Bu koleksiyonlar çocuklarımızı soğuktan korurken, şık olmalarını da sağlıyor!

Joker’den çocuklara yağmur botları Çocuklarınızın ayaklarını bu sevimli çizmelerle yağmurdan koruyun!

Benetton'da okul zamanı
012 Benetton çocukları yeni sezonda yine çok şık!
POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2