› 
 › 
@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 12.02.2010

2010 yazının en moda parçaları!

2010 yazında küçük beyaz elbise, asker ceketleri, şortlar, dökümlü pantalonlar ve çizgili üstler vazgeçilmez olacak!

Bu yaz gardrobumuzda mutlaka bulunması gereken 5 parçanın ne olduğunu ve onları nasıl giymemiz gerektiğini biliyor musunuz?
İlkbahar Yaz 2010 sezonundan gardrobunuzu hareketlendirecek 5 parça pudra.com’da…

Bu parçaların her birini ne tarz farklı kombinasyonlarda kullanabileceğinize önümüzdeki günlerdeki pudra.com’da yayınlanacak yazılarda yer alacak. Öncelikle, bu parçalar hangileri, hangi tasarımcıların koleksiyonlarda yer buldular bunlara bakalım:


2010 yazının en moda tarzlarını görmek için tıklayın.


Küçük Beyaz Elbise


Podyumdakiler (soldan sağa): Calvin Klein, Dior, D&G

Kışın küçük siyah elbisesi varsa yazın da küçük beyaz elbisesi var. Konsept ya da trend ne olursa olsun beyaz elbiseler neredeyse her markanın koleksiyonunda karşımıza çıktı. Jil Sander ve Calvin Klein’da Çağdaş Minimalizm trendiyle, D&G ve Givenchy’de desen trendiyle, Christian Dior’da çizgilerle ele alınmış.
Gündüz daha düz ve gündelik kumaşlardan bir beyaz elbise, gece ise dantel, şifon trendlerine göz kırpan bir beyaz elbiseyle bu yazı göz alıcı bir şekilde çıkarmak mümkün.




Asker Ceketi


Podyumdakiler (soldan sağa): Marc Jacobs, Burberry Prorsum, Chloe

Şehirli Savaşçı trendinden bir parça olan asker ceketi sezonun özellikle ilkbaharda en kullanışlı parçası. Defilelerde gece elbiselerinin bile üstüne giyildiği görüldü. Klasik ceket formu dışında pelerin gibi beklenmedik formlarda da görüldü.

Koton dışında saten olanları gece için ideal. Özellikle dantel bir elbisenin üstünde yarattığı tezatlıkla herkesten farklı olmanızı sağlayacak. Örneklerini Christian Dior’da görebilirsiniz.




Şort, Şort, Şort


Podyumdakiler (soldan sağa): Philip Lim, Bottega Veneta, D&G

Şortlar bu yazın vazgeçilmezi olacak. Neredeyse iç çamaşırı kadar kısa olanlardan dizinizin üstüne kadar uzananlara kadar her çeşidi bu sezon mevcut. Ama en trend olanı baldırda biten, bol dökümlü, spor modeller.

Bottega Veneta, 3.1 Philip Lim’de uzun şortlara, Costume National, D&G, Prada’da en kısalarına rastladık.




Dökümlü Pantolonlar


Podyumdakiler (soldan sağa): Bottega Veneta, Philip Lim, Chloe

Maskülen feminen tarz geçmek bilmeyen bir trend. Bunun bir uzantısı da bu sezonun dökümlü pantolonları. Dökümlü dediysek üst kısmı pileli ve dökümlü aşağı indikçe daralan modellerden söz ediyoruz.

Üstünde ipekten bol bir gömlekle işe, tek omuzlu seksi bir üstle gece çıkarken giyebilirsiniz. Her renginden, her kumaştan modellerle sezonun en kullanışlı parçalarından.




Çizgili Üstler


Podyumdakiler (soldan sağa): Alexander Wang, Michael Kors, Jason Wu

Bu sezon Fransız oluyoruz. Coco Chanel’in, Twiggy’nin, Audrey Hepburn’ün tarzının vazgeçilmez parçası çizgili üstlerden söz ediyorum. Kırmızı-bej, lacivert-beyaz, siyah-krem ya da metalik tonlarda çizgili üstler sizi bir anda Parizyen bir havaya sokacak.

Altınıza bileğin üstünde biten dar bir pantolon ya da bollaşarak biten bir mini etek ve altına mutlaka babet giyerek bu tarzı yakalayabilirsiniz. Saçınızı da kısacık kestirdiniz mi tamamdır.


2010 yazının en moda tarzlarını görmek için tıklayın.



Zeynep Tayalı
fashistanbuller-tr.blogspot.com




2010 yazında öne çıkan trendler: Minimal tasarımlar, pudra renkleri, farklı desenler, fırfırlar ve sportif şıklık. 2010 İlkbahar Yaz Trendlerine göz atmak için tıklayın…

2010 ilkbahar yaz modası ile ilgili görüş ve sorularınız için yorumlarınızı bekliyoruz.


(Görseller style.com'dan alınmıştır.)
POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2