› 
 › 
Pudra.com 09.04.2012

Derimod'dan dünyanın en hafif deri ceketi

Deri cekette devrim yapan Derimod, dünyanın en hafif deri montu "Peluria 490"ı üretti. Böylece yazın da deri ceket giyebileceğiz!

Organik tabaklama yöntemi ile deriyi yüzde 30 oranında hafifleten ve 3 milimetreye kadar incelten Derimod, “Peluria 490” koleksiyonunu tanıttı.

Derimod Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Zaim, “38 yıl önce Derimod kurulduğunda deri ceketler soğuk hava şartlarından korunmak için giyilirdi ve ağırlıkları 2 - 2.5 kg arasındaydı. Küresel iklim değişikliği bizi yeni arayışlara yöneltti. Çünkü artık o bildiğimiz uzun ve soğuk kışlar yok. Kazak, palto ve çizme taleplerinde düşüş yaşanıyor. Bunun için biz 5 yıl önce deri sektöründe büyük bir yenilik olan ‘Derimod 690’ı ürettik. Ceketlerin ağırlığını 1.5 kg’lardan 690 gr’lara indirdik” dedi.

Derimod Peluria 490 koleksiyonunu görmek için tıklayın.




Peluria 490 ile deri ceketler artık yaz aylarında da giyilebilecek
Deri sektörünün en büyük sorununun bahar ve yaz aylarında düşen deri ceket talepleri olduğunu belirten Ümit Zaim, bu sorunu aşabilmek amacıyla “yeni deri” olarak da tanımlanabilecek devrim niteliğinde yeni bir ürün geliştirdiklerini açıkladı. Zaim, “Bahar ve yaz aylarında deri ceket talebini nasıl artırabiliriz diye Hindistan’dan İtalya’ya Amerika’dan İspanya’ya kadar dünyanın dört bir tarafındaki deri üretim merkezlerini dolaştım. Konunun uzmanlarına danıştım. Teknik danışmanımızla 2 yıl aralıksız bu proje üzerinde çalıştık ve bu işin organik tabaklama yöntemi ile çözümlenebileceğine ikna olduk. Vegetal, diğer bir deyişle organik tabaklama yöntemini kullanarak ceketlerimizi yüzde 30 daha hafiflettik ve 3 milimetre kadar incelttik” dedi.

“İşte bu yeni derinin adı; Peluria 490” diyen Zaim; “Deri ceket sevenlerin omuzlarındaki yükü hafiflettik. Baharda, hatta yaz aylarında giyilebilecek dünyanın en hafif deri montu 490 gram ağırlığında. Bugün tiril tiril, astarsız, kısa tekstil bir bayan blazeri ancak bu kadar hafif” diye konuştu.


Dünya devlerini geride bıraktı
Yakında Prada, Gucci ve Armani gibi dünyanın önemli markalarının da bu deriyi piyasaya sunacaklarını söyleyen Ümit Zaim, “Derimod bunu bu markalardan önce başardı” dedi. Derinin hafiflemesi ve incelmesinin Derimod’a önemli avantajlar yaratacağını söyleyen Zaim, artık deriyi kumaş gibi işleyip tasarımını genişletebileceklerini ifade etti.

Ceketlerin fiyatları 490-590 TL arasında değişecek.
POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2