› 
 › 
@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 29.03.2016

H&M Conscious sanat ve moda tarihinden ilham aldı

Paris’teki Louvre Sarayı’nda yer alan Musée des Arts Décoratifs arşivlerinden esinlenerek tasarlanan 2016 H&M Conscious Exclusive koleksiyonu Pudra.com'da.

H&M tasarım ekibi, Conscious Exclusive koleksiyonunu oluştururken Paris Musée des Arts Décoratifs müzesi ile birlikte çalışarak yüzlerce yıllık moda koleksiyonlarından ilham aldı. Ve sonuç olarak sıradışı, büyüleyici ve modern kırmızı halı parçalarından oluşan şık bir koleksiyon ortaya çıktı. 

Koleksiyon 7 Nisan’da satışa sunulacak. Kampanyanın yüzü, Parisli sanat direktörü, stil ustası ve sürdürülebilirlik şampiyonu Julia Restoin Roitfeld. Julia, “Sanat ve moda tarihinden esinlenen bir koleksiyon oluşturma fikrinin dahice olduğunu düşünüyorum. Özellikle de, modanın geleceğini oluşturan yenilikçi sürdürülebilir malzemelerden yapılmış olması harika. Koleksiyonda en sevdiğim parçalardan biri, Gustave Moreau'nun bir tablosundan esinlenilen mini asimetrik elbise.” diyor.

2016 H&M Conscious Exclusive koleksiyonu için galeriye tıklayın.

Koleksiyonda organik ipek, kenevir, geri dönüştürülmüş keten ve Tencel® karışımlarının yanı sıra geri dönüştürülmüş camdan yapılmış boncuklar ve yapay elmaslar, geri dönüştürülmüş eski kot kumaşlardan üretilmiş bir malzeme olan ve moda şirketleri arasında ilk kez H&M tarafından kullanılan Denimite gibi yenilikçi malzemeler yer alıyor. Sanat tarihinin izlerini taşıyan koleksiyonda, derin yakalı uzun balo elbisesinde mermer deseni kullanılırken, dökümlü elbise Botticelli'nin Three Graces tablosundan bir parçayla bezeniyor. 

Koleksiyon 7 Nisan'dan itibaren dünya çapında yaklaşık 180 mağazada satışa sunulacak. Türkiye’de de bu limited edition koleksiyon sadece; İstinye Park, Zorlu Center, Bağdat Caddesi, Ankara CEPA ve İzmir Point Bornova mağazaları’nda moda severlerle buluşacak.


Konuyla ilgili diğer yazılarımız
H&M 2016 Sonbahar-Kış defilesi
H&M 2016-2017 Sonbahar-Kış Koleksiyonu'nu Paris'te görkemli bir defileyle sundu.

Violeta by Mango 2016 İlkbahar-Yaz Koleksiyonu
Violeta by Mango 2016 İlkbahar Yaz Koleksiyonu 40 beden üstü giyinen kadınlar için çok beğendiğimiz alternatifler sunuyor.

2016 İlkbahar-yaz sezonunun en güzel elbiseleri 2016 İlkbahar-Yaz koleksiyonlarının en beğendiğimiz elbiselerini seçtik. Alışverişe çıkmadan yeni sezonun en trend modellerine mutlaka göz atın.

2016 İlkbahar-Yaz sezonunun en trend 10 parçası
2016 ilkbaharında öne çıkacak trendlere göre sezon alışverişinizi yapmaya ne dersiniz? Hazırladığımız trend raporuna göz atmadan karar vermeyin.
POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2