› 
 › 
11.10.2019

Murat Aytulum'dan N0'34 adlı koleksiyonu ile İstanbul'a övgü

Tasarımcı Murat Aytulum'un Hollandalı Ressam Piet Mondrian'ın renkleriyle İstanbul'u yansıttığı No34 koleksiyonu MBFW İstanbul kapsamında görücüye çıktı.

Deri üzerine özel teknikler kullanılarak hayata geçirilen tematik koleksiyonlarıyla öne çıkan moda tasarımcısı Murat Aytulum; Mercedes Benz Fashion Week İstanbul kapsamında NO’34 adını verdiği  40 parçalık SS20 koleksiyonu ile İstanbul temasını izleyicilerle buluşturdu.
 
10 Ekim Perşembe günü Mercedes Benz Fashion Week kapsamında Zorlu PSM’de gerçekleşen NO'34 Runway SS20 koleksiyonunda Murat Aytulum, İstanbul’un tüm renklerini, enerjisini, hayatın akışındaki tüm ritimleri, izleyicisine yansıtmayı amaçladı. 
 
Murat Aytulum İstanbul'a övgü

Koregrafisi Öner Evez, stylingi Emre Bayhan tarafından yapılan NO34 Koleksiyonunda makyajlar MAC imzalıydı. Saçlar ise Newold Design tarafından hazırlandı.
 
Mondrian'ın renk skalası, İstanbul’un renklerine dönüşüyor.
 
İstanbul’un farklı renkleri, dokusu ve enerjisinden ilham alan koleksiyon; dinamik renkleri ağır basan bloklardan oluşuyor. Geometriyi bir resim dili gibi kullanan Hollandalı ressam Piet Mondrian'ın renk skalasından oluşturulan koleksiyon; belli bir tarz ve sanat dili ile İstanbul’a göndermeler içeriyor.
 
Piet Mondrian resmi


Koleksiyonda kullanılan renkler ve bu renklerin ifade ettiği anlamlar İstanbul’a övgü niteliğini taşıyor. Renklerin ahenkle dansı, dinamik ve rengarenk siluetler İstanbul’un cezbedici, neşeli ve eğlenceli tarafına göndermeler yaparken, siyah ve beyaz desenler yaşamın keskin ve karmaşık tarafını temsil ediyor.
 
Murat Aytulum MBFWI defilesi

Tüm bu renklerin birlikte yarattığı harmoni, yaşamın ritminin İstanbul’da nasıl da iç içe ve ahenkle aktığına poetik bir gönderme yapıyor.
 
İbrahim Tatlıses'in kızı Dilan Çıtak Tatlıses, Murat Aytulum için podyuma çıktı
Dilan Çıtak Tatlıses ve Murat Aytulum

Sarı, kırmızı ve mavinin ağırlıkla kullanıldığı koleksiyonun finali, İbrahim Tatlıses'i kızı Dilan Çıtak Tatlıses’in taşıdığı bir parça eşliğinde, İstanbul’u temsil eden ve sokak balonculardan esinlenerek yapılan mavi-sarı-beyaz ve kırmızı balonlardan oluşan bir koreografi ile gerçekleşti. 
 
İş, sanat, cemiyet dünyasından katılanlardan büyük beğeni gören koleksiyon; İstanbul gibi sürekli yaşayan ve değişen renk ve sembollerin izinde rengarenk bir sezon vadediyor.
POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2