› 
 › 
30.03.2018

Niyazi Erdoğan Sonbahar-Kış 2018 Koleksiyonu

Niyazi Erdoğan, MBFWI kapsamında sergilediği Sonbahar/Kış 2018 koleksiyonunda ilk kez kadın ve erkek tasarımlarını tek koleksiyonda bir araya getirdi.

Niyazi Erdoğan'ın Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul kapsamındaki Sonbahar/Kış 2018 koleksiyon defilesi 29 Mart'ta Zorlu Performans Sanatları Merkezi'nde görücüye çıktı.

MBFWI'da Niyazi Erdoğan ile "Tarsus Havası"

Yerel kültürümüzden aldığı kodları global moda trendleriyle harmanlayarak her sezon farklı ve beklenti uyandıran defilelere imza atan moda tasarımcısı Niyazi Erdoğan’ın Sonbahar/Kış 2018 koleksiyonu için ilham kaynağı bu kez kendi ailesi; anne ve babası oldu.
 
Niyazi Erdoğan yeni koleksiyon
 

Daha önce farklı markalar ve ihracat firmaları için sayısız kadın koleksiyonu hazırlayan tasarımcı, bugüne kadarki moda haftası serüveninde ilk kez kadın ve erkek tasarımlarını tek koleksiyonda bir araya getirdi.

Niyazi Erdoğan, değişim sürecini şöyle özetledi.

Bugüne kadar kendi markamın DNA'sında kadın koleksiyonlarına yer bulamıyordum. Hikayelerim hep erkek odaklıydı. Son dönemde dünyada sosyo-politik anlamda farklı yönlerden esen rüzgarlar benim de tasarım çizgimde yeni kararlar almamı gerektirdi. Ve elbette Niyazi Erdoğan markasının güçlü ve kendi ayakları üzerinde duran kadınlar tarafından da giyilmesi arzusunu doğurdu.
 
Niyazi Erdoğan yeni koleksiyon


Niyazi Erdoğan’ın Sonbahar/Kış 2018 koleksiyonu için yola çıkış noktası, aklına ilk gelen annesinin ve babasının hatıraları, fotoğrafları ve gardıropları olmuş. Erdoğan'ın annesinin evde iş yaparken giydiği elbisenin deseninden nişan tuvaletine kadar birçok verinin yanı sıra, babasının delikanlılık yılları da erkek koleksiyonuna baz oluşturmuş.

Niyazi Erdoğan'ın koleksiyonunda kadın ve erkek tasarımlarını hem birbirine bağlayan hem de ayrıştıran detaylar aynı podyumda ahenk içinde yer alıyor.
 
Niyazi Erdoğan Defilesi Kapanış


Erkek koleksiyonu sarı, haki ve bordo etrafında hareket ederken kadın renk paleti yeşil, mor ve turuncu renklere odaklanıyor. Her iki koleksiyonda denim eşit oranda yer alırken, kadında geleneksel basma kumaşının dokunuşu öne çıkıyor. Erkekte ise ağırlıklı olarak corduroy (fitilli kadife) kullanılıyor.

Niyazi Erdoğan Sonbahar-Kış 2018 Kadın KoleksiyonuSosyal medyada #TarsusHavası etiketi ile takip edebileceğiniz koleksiyonda Çukurova'da kadınların vazgeçilmez aksesuarı altın takılar ve örme çantalar defilenin styling'ine ışıltı katarken tasarımcı, erkekler için babaannesinin duvar halısını hem desen hem materyal olarak değerlendiriyor.

Niyazi Erdoğan, daha önceki defile sezonlarında uluslararası üne sahip grafik tasarımcımız Yurdaer Altıntaş’tan üstat şair Tevfik Fikret'e, başarılı heykeltıraş ve matematik tutkunu İlhan Koman'dan İstanbul'a karakterini veren yapılara imza atmış mimarımız Sedad Hakkı Eldem'e, ünlü aktörler Ayhan Işık, Sadri Alışık ve Muzaffer Tema'dan Çiçek Abbas filmine kadar pek çok farklı isme dokunan koleksiyonlar hazırlamıştı.

Koleksiyonun kreatif direktörlüğünü her sezon olduğu gibi yine Barış Çakmakçı üstleniyor. Defilenin koreografisi Akif Örük'e ait. Defilenin Anadolu ruhunu yansıtan müzikleri ise Serhat Erdem'in remiksleriyle hareketleniyor. NARS'ın profesyonel makyaj artistlerinin hazırladığı makyaja, Makas ekibinin tasarladığı saçlar eşlik ediyor.

Defileyle ilgili paylaşımları sosyal medyada #TarsusHavasi etiketi altında takip edebilirsiniz.

Niyazi Erdoğan'ın hem kadınlar hem de erkekler için ortak olarak hazırladığı Sonbahar-Kış 2018 koleksiyonuna dair tüm fotoğraflar için galerimize tıklamayı unutmayın.
POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2