› 
 › 
Pudra.com 19.03.2015

Özlem Kaya 2015-2016 Sonbahar-Kış Koleksiyonu

Özlem Kaya, 2015-2016 Sonbahar-Kış koleksiyonunu Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul kapsamında tanıttı. 1970'lerin glam havasından ilham alan koleksiyonda parlak kumaşlar dikkat çekti.

Özlem Kaya 2015-16 Sonbahar-Kış koleksiyonu için ilhamı 1970’lerin glam havasından alıyor. Tasarımcı, koleksiyon fikrine, 1960’ların avangart Fluxus sanat akımına olan merakından ulaştığını söylüyor. Farklı disiplinleri bir arada kullanan sanatçı, müzisyen ve tasarımcılardan oluşan Fluxus, dünyaya yayıldı ve kendinden sonraki dönemleri de etkiledi.

Özlem Kaya, yeni koleksiyonunu izleyenleri zaman makinasıyla yetmişlerin görkemli disko çağına götürüyor. Her kadının içinde olan divayı renkli ve parlak kumaşlarla kucaklamaya çağıran tasarımcının koleksiyonu özellikle, kaygan dokusu ve ışıkta değişen özelliğiyle kadifeye teslim oluyor. Lüks hissini veren kadife kumaşlar Özlem Kaya koleksiyonunda mücevher tonlarında takım elbiselerle ve organza kumaşlarla birleşerek bomber ceketlere dönüşüyor. Boru boncuklar, küçük taş ve işlemelerle hareketlenen ve koleksiyonun iddialı parçalarından olan bomber ceketlerin üzüm motifleri, koleksiyonun diğer parçalarındaki desenlere de ilham oluyor. Parlak trençkot, gömlek elbiseler, uçuş uçuş elbiseler ve trikolar koleksiyonda önemli bir yer tutuyor.
POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2