› 
 › 
26.09.2018

Raisa & Vanessa'nın yeni koleksiyonunda 'Kelebek Etkisi'

Raisa&Vanessa, “Butterfly Effect” 2019 İlkbahar- Yaz koleksiyonunu, 25 Eylül akşamı Çırağan Sarayı'nda tanıttı. Geceye pek çok ünlü sima katıldı.

Raisa&Vanessa, “Butterfly Effect” adı verdikleri 2019 İlkbahar- Yaz koleksiyonunu, 25 Eylül akşamı Çırağan Sarayı’nda görkemli bir şovla tanıttı. 69 görünümün sunulduğu defilede baş rolde bu kez degradeler, tüller ve canlı renkler vardı. Tasarımlarda birçok detayda yer alan “kelebekler” klişelerden çok uzak. Onlar, sadece narin ve güzel olmakla yetinmiyor; kasırgaların oluşmasını tetikleyerek zamanda kırılmalar yaratıyor.

Bir kelebeğin kendi doğasından çıkıp kadın bedenine dönüştüğü koleksiyonda; metaforik anlatımlar, üstün kalıplar ve işleme teknikleriyle birleştirildi. Zıtlıklardan beslenen bir tasarım felsefesiyle ortaya çıkan “Butterfly Effect” romantik renk ve desenleri seksapeli yüksek kalıplarla birleştiriyor. Hiç olmadığı kadar canlı renklere sahip bir Raisa&Vanessa kadınının hikayesini anlatan koleksiyonda uçuşan transparan tüller, yumuşak şifonlar ve dinamik volanlar baharın gelişini müjdeliyor. Alışkın olduğumuz Raisa &Vanessa kadınını ilk kez romantik renklerle, kadın vücuduyla birlikte haraket ettiğinde süzülerek adeta kanat çırpma etkisi yaratan narin, ve hafif kumaşlarla bir arada görüyoruz.
 
Raisa & Vanessa


Degrade tekniğinin marka tarihinde ilk kez kullanıldığı koleksiyonda; mavi, sarı ve pembe tonları öne çıkıyor. Hafif ve hareketli kumaşlara hayat veren bu renkler kendi doğasında cesaretle yürüyen güçlü Raisa&Vanessa kadınının özgürlük mesajını güçlendiriyor. Mevsimsizleşen kadifeler gece açan çiçeklerle birleştiriliyor. Kadife üzerine uygulanan çiçek baskıları, renkli taşlarla mesajını güçlendirmiş bir biçimde karşımıza çıkıyor. Koyu parçalarda bile çiçek desenlerinin yakaladığı feminen enerji, özgür ve güçlü kelebeklerin habitatına dönüşüyor.

Raisa ve Vanessa Sason; değişen ve dinamik bir dünyada, 21.yüzyılın güçlü kadınlarına ait feminen ve romantik bir hikayeyi incelikle kumaşlara ve renklere döküyor.Saç aksesuarları, büyük iddialı kelebek kanadının idealize versiyonu olan küpeler, hem güçlü hem feminen duruşu ustalıkta temsil ediyor. Tüm koleksiyon; iki zıt ruhu barındıran, rüzgarlara karşı uçmaya hazır güçlü kelebekleri hayata geçiriyor.

Raisa &Vanessa’nın özelleştirdiği Nike Air Force 1 ilk defa defilede sunuldu…
Nike Air Force One spor ayakkabısının temsil ettiği kültür ve kadınların gücünden ilham alan Raisa&Vanessa Sason’un özelleştirdiği Nike’ın ikonik Air Force One Sage Low modeli, ilk defa İlkbahar-Yaz 2019 Runway Show’unda sunuldu. Limitli sayıda üretilen Raisa&Vanessa’ın özelleştirdiği Nike Air Force One Sage Low modeli kadınların içinde durmadan yanan, güzel ve kuvvetli ateşi temsil ediyor.

Raisa&Vanessa bu işbirliğini; “Hepimizin içinde durdurulamayan güzel ve kuvvetli bir ateş var. Kadınların gücüne inanıyoruz. Biliyoruz ki kadınlar istediği takdirde dünyada her şeyi değiştirebilir. Ayağını sağlam basan kadınlar için Nike Air Force Sage Low’u alev motifleriyle yeniden tasarladık. Bu iş birliğinin içinde yer almaktan mutluluk duyuyoruz.” diye özetledi.

Raisa ve Vanessa Sason’un ilkbahar – yaz sezonu için yaratmış olduğu; 21.yüzyılın kadınlarına ait feminen, romantik ve kelebeksi dünyasını temsil eden her yönüyle zarif ve güçlü kadınların birlikteliğinin kutlandığı defilenin kapanışı da bu mesajı veren nitelikteydi.

Defile kapanışında özel bir performansı takiben; Raisa&Vanessa markasının kreatif direktörü Vanessa ve Raisa Sason, aktris Berrak Tüzünataç, Tekvando Avrupa ve Dünya Şampiyonu İrem Yaman, Triatlet Esra Gökçek, model ve kaykaycı Deniz Tekin konukları hep beraber selamladı. Bu kapanışla Raisa&Vanessa ve Nike; kadınların gücüne olan inançlarını vurgulamış oldu.
POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2