› 
 › 
@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 24.03.2017

Pudra'dan 7 sağlıklı tarif

Sağlıklı tarifler illa tatsız, tutsuz olacak diye bir şey yok. Pudra'dan yemeye doyamayacağınız 7 sağlıklı tarifi sizin için seçtik.

İtiraf edelim, birçoğumuz sağlıklı bir hayatımız olsun istiyoruz ama hamur işleri ve abur cuburlara da karşı koyamıyoruz. Sağlıksız beslenince sadece kilolar gelmiyor, enerjimiz düşürüyor, hafızamız yavaşlıyor. Bugün uzun zamandır dilediğimiz sağlıklı yaşama ilk adımı atalım ve sağlıklı beslenmeye başlayalım. Pudra uygulamamızdan seçtiğimiz sağlıklı yemek ve atıştırmalıklar sayesinde alışmak hiç zor olmayacak. 

Pudra'dan 7 sağlıklı tarif

Pudra uygulamamızdaki sayısız yemek tarifi arasından en pratik ve sağlıklı 7 tarifi seçtik. Çok daha fazla tarifi Pudra'da bulabilirsin. Türkiye'nin farklı yerlerinde yaşıyan onbinlerce kadın Kızkıza Sosyal Ağ Pudra'da, hadi sen de bize katıl!
Appstore'da Pudra'yı indirmek için: Appstore/pudra
Google Play'de Pudra'yı indirmek için: Play.google.com/pudra

Pudra'dan 7 sağlıklı tarif
Pudra kullanıcı adı - @hep 
Kabak sıyırma

Malzemeler
3 Girit kabağı
3 taze soğan
1 taze sarımsak
1 limon suyu
Zeytinyağı

Tarif
Pirinci hafif yumuşayacak şekilde haşlayıp süzüp kenara alalım. Kabakları (kabuklu kullanıyorum) çekirdek kısımlarına gelene kadar, soyacak yardımıyla ince şeritler şeklinde doğrayalım. Kabın içine limonu sıkıp, sıyırdığımız kabakları içine koyalım. Soğanı ve sarımsağı işaret ️parmağı uzunluğunda doğrayalım. Limonlu sudaki kabaklar,soğan-sarmısak, en üste pirinci, zeytinyağını ve tuzunu ekleyip pişirelim.
 
Pudra'dan 7 sağlıklı tarif
Pudra kullanıcı adı - @aysekoroglu
Balkabağı çorbası
Malzemeler
Balkabağı
Kereviz sapı
Kırmızı kapya biber
Taze zencefil
Sarımsak
Zerdeçal
Karabiber, tuz

Tarif
Malzemeler buhar aparatında ya da fırında düşük ısıda biraz yumuşatılır. Daha sonra hepsi bir el blender'ı yardımıyla püre haline getirilir. Su, badem sütü veya hindistan cevizi sütü ile seyreltilir, hindistan cevizi yağı ya da istediğiniz bir yağ ve baharatlar (bol baharat önemli) eklenir, üzerine arzu ettiğiniz peynir ve tavada çevirdiğiniz çiğ badem ile servis yapılır.
 
Pudra'dan 7 sağlıklı tarif
Pudra kullanıcı adı - @handesemercioglu
Yağ yakan krep

Malzemeler
Yulaf ezmesi
Yağsız süt
Diyet kaşar peyniri
Acı pul biber
Avokado
Fesleğen
Maydanoz
Nane

Tarif
Yulaf ezmesini blender'dan geçirin. Yarı yarıya beyaz unla karıştırın. 1 bardak bu karışım, 1 bardak yağsız süt, 1 yumurtayı az tuz ilave ederek karıştırın. Yağsız krep tavasında alt üst ince pişirin. 4-6 porsiyon krep elde edebilirsiniz. Diyetinize göre öğünde 1 adetten fazla yenmemesi önerilir. İçine avokado ezmesi, yağsız kaşar ve acı pul kırmızı biber ekleyin. Yanında fesleğen, maydanoz tüketin
Yulaf ezmesini blender'dan geçirin. Yarı yarıya beyaz unla karıştırın. 1 bardak bu karışım, 1 bardak yağsız süt, 1 yumurtayı az tuz ilave ederek karıştırın. Yağsız krep tavasında alt üst ince pişirin. 4-6 porsiyon krep elde edebilirsiniz. Diyetinize göre öğünde 1 adetten fazla yenmemesi önerilir. İçine avokado ezmesi, yağsız kaşar ve acı pul kırmızı biber ekleyin. Yanında fesleğen, maydanoz tüketin.
 
Pudra'dan 7 sağlıklı tarif
Pudra kullanıcı adı - @beyzabetus 
Fırında Uskumru buğulama

Malzemeler
1 kg uskumru balığı
2 tane soğan
3 tane patates
10 tane sarımsak
2 tane limon
1 tutam maydanoz

Tarif
Uskumruları yıkadıktan sonra görseldeki gibi dilimliyoruz. Soğanı, patatesi, sarımsakları, maydonozu ve limonu kestikten sonra tuz, karabiber kekik kimyon ile harmanlıyoruz. Limon ve maydonozu en üste yerleştiriyoruz. Tereyağını da unutmayalım, çok lezzet veriyor. Balıklar kızarana kadar pişecek. Buarada, patates suyu çeker, bir çay bardağı da su eklemeyi unutmayalım. Tarifin güzel tarafı, evi kokutmuyor.

Pudra'dan 7 sağlıklı tarif
Pudra kullanıcı adı - @fragrance
Sağlıklı Sandallar

Malzemeler
Salatalık
Beyaz peynir
Çeri domates
Taze fesleğen
Çörek otu

Tarif
Salatalıkları boydan kesip içlerini çay kaşığı yardımıyla nazikçe oyun. İçine ayrı bir kapta hazırladığım parçalanmış beyaz peynir, küp küp kesilmiş çeri domates, çörek otu ve ince kıyılmış taze fesleğen karışımıyla doldurdum. Bir kürdana çok ince kesilmiş bir salatalık diliminin başını ve sonunu esneterek batirip yelkenini, yine ayni kürdanın başına kırmızı biberin sivri ucunu kesip bir üçgen yaparak sandalın bayrağını takabilirsiniz.
 
Pudra'dan 7 sağlıklı tarif
Pudra kullanıcı adı - @gulsumm35 
Yoğurtlu kereviz salatası

Malzemeler
1 orta boy kereviz
200 gr yoğurt
3 diş sarımsak
1 çağ kaşığı pul biber
Tuz

Tarif
Kerevizleri rendeleyip, sarımsaklı yoğurtla sonsuz mutluluğa bırakıyoruz. Dilerseniz üzerinizde limon ve zeytinyağı gezdirebilirsiniz, çok lezzetli oluyor.
 
Pudra'dan 7 sağlıklı tarif
Pudra kullanıcı adı - @hep - Enginar dolması
Malzemeler
Yapraklı enginar
Pirinç
Taze nane, maydanoz, dereotu
Kuru soğan
Zeytinyağı
Limon
Yenibahar
Karabiber

Tarif
Ben çiğden yapıyorum. Soğanları doğrayıp, az tuzla ovuyorum. Tüm iç malzemeyi ve zeytinyağını ekleyip, yarım limon sıkıp karıştırıyorum. Enginar yapraklarını aralayıp, fotoğraftaki gibi dolduruyorum, tabanı enginarları alacak büyüklükte bir tencereye yerleştiriyorum. Yarım çay kaşığı şeker, tuz ve zeytinyağı ekleyip enginarların yarısına gelecek kadar sıcak su ekliyorum. 40 dk kısık ateşte pişiriyorum ve hazır.


EN ÇOK OKUNANLAR
bubble tea bobajoy 2
POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER