› 
 › 
@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 27.04.2017

4 pratik börek tarifi

Aceleniz var ve pratik ama lezzetli bir şeyler hazırlamak istiyorsunuz; işte Pudra'dan hemencecik hazırlayabileceğiniz 4 pratik börek tarifi...

Büyükten küçüğe herkes böreğe bayılır, severek yer. Çok vaktimizin olmadığı günlerde kolaylıkla hazırlayacağımız tarifler bu yüzden çok işimize yarar. Pudra kızlarının deneyip, beğendiği 4 börek tarifini sizin için bir araya getirdik.

4 pratik börek tarifi

Pudra kocaman bir yemek defteri gibi. Türkiye'nin dört bir yanından kadın Pudra'da en sevdiği tarifleri paylaşıyor. Sen de katılmak istemez misin?
Kızkıza Sosyal Ağ Pudra'ya sen de gel!
Appstore'da Pudra'yı indirmek için: Appstore/pudra
Google Play'de Pudra'yı indirmek için: Play.google.com/pudra 
 
5 pratik börek tarifi
Pudra kullanıcı adı - @fragrance
Pileli Börek
Malzemeler

3 yufka
200 gr beyaz peynir
 
Sosu için
1 çay bardağından biraz az sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı su

Tarif
Yufkayı tezgaha serip iyice çırptığımız sos malzemesinden güzelce sürelim. Üzerine peynir serpelim. Önce bir ucundan tutup pile yapar gibi yufkayı ortaya doğru toplayalım. Diğer taraftan da aynı şekilde yapıp ortadan ikiye keserek tepsiye yerleştirelim. Arzu ederseniz, üzerine yumurta sarısı sürüp, çörek otu serpebilirsiniz. 175 derece fırında pişirelim.

5 pratik börek tarifi
Pudra kullanıcı adı - @semayurt
Çiğ börek
Malzemeler

Hamuru için
2,5 su bardağı beyaz un
1 çay kaşığı karbonat (hamurun kabarmasını sağlar)
1 çay bardağı su (yetmezse ilave edin)
Tuz
 
İçinin harcı
250 gram az yağlı kıyma
1 adet incecik kıyılmış kuru soğan
2 adet haşlanmış patates
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı silme karabiber
½ çay bardağı su
Kızartmak için
Bol miktarda sıvı yağ

Tarif
İç harcı için, soğanı bıçakla ince ince kıyın. Kıymayı soğan, patates, tuz ve karabiber ile iyice karıştırın. Hazırladığınız harca su ekleyip tekrar yoğurun. İç harç sulu olmazsa börek kızarırken kıyma içinde top top olur. Hamuru için, unu bir kaseye boşaltın. Ortasını havuz gibi açıp tuz, karbonat ve suyu ekleyin. Hamur elinize yapışmayacak hale gelene kadar kulak memesi kıvamında iyice yoğurun. Hamuru 40-45 dakika nemli bez altında dinlendirin. Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler yapın. Hamuru açacağınız tezgahı ve merdaneyi unlayın. Her bezeyi 2 yufka kalınlığında ve yaklaşık 20 santim, tabak büyüklüğünde açın. Kızartırken böreğin yağ çekmemesi için fazla ununu silkeleyin. Açılan hamurun bir yarısına malzemeden 1 kaşık koyun. Yuvarlak kenarlarında biraz boşluk bırakarak malzemeyi hamurun yarısına iyice yayın. Hamurun diğer yarısını yarım ay şeklinde üzerine kapatın. Kenarlarını kesme ruleti, keskin tencere kapağı veya çay tabağı yardımıyla kesin. Harcı konup hazırlanan börekleri sulanmaması için bekletmeden kızartmak gerekir. Hazırlanan börekleri hemen bol kızgın yağda her 2 tarafı pembeleşene kadar kızartın. Kağıt havlu üzerinde yağını süzdürün. Sıcak olarak yanında ayranla birlikte servis yapın.


5 pratik börek tarifi
Pudra kullanıcı adı - @zeynepinmutfagi
Kek Kalıbında Börek
Malzemeler

5 adet böreklik yufka
2 adet yumurta
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 şişe maden suyu
Peynir
Maydanoz

Tarif
Bir kapta maden suyu, yumurta ve sıvı yağ iyice çırpılır. Yağlanmış kek kalıbına 1. yufka dışa taşacak şekilde yerleştirilir. 2. yufka dörde bölünüp sosla ıslatarak kalıba yerleştirin. Peynirli maydanozlu iç harçtan serpilir. Diğer yufkalar da aynı şekilde aralara iç harcından serpilerek kalıba yerleştirilir. 1. Yufkanın dışarı taşan kısımları kalıbın üzerine kapatılır. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir. Üzeri kızarınca bir tepsiye ters çevrilip 10-15 dakika daha pişirin. Afiyet olsun.

5 pratik börek tarifi
Pudra kullanıcı adı - @hep
Patatesli Çıtır Börek
Malzemeler

Kavrulmuş patates
Yufka
Maden suyu
Ayçiçek yağı
Yumurta sarısı (üzeri için)
Susam

Tarif
1 yufkayı 8 adet olacak şekilde, üçgen parçalara bölelim. (1yufkadan 4 börek çıkıyor) Soda ve ayçiçek yağını karıştıralım. Üçgenlerden birini tezgaha serip, yağlı sodadan sürelim, üstüne diğer parçayı koyup yine yağlı sodadan sürelim. Fotoğraftaki gibi iç harcı bolca koyup,sigara böreği şeklinde-ancak gevşek gevşek-saralım. Yağlı sodaya yumurta sarısı ekleyip,üzerlerine sürelim. Susam serpelim.

Kızkıza Sosyal Ağ Pudra'ya sen de gel!
Appstore'da Pudra'yı indirmek için: Appstore/pudra
Google Play'de Pudra'yı indirmek için: Play.google.com/pudra 


EN ÇOK OKUNANLAR
bubble tea bobajoy 2
POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER