29.05.2020

Netflix'e yeni başlayanlar için 6 öneri

Netflix'e yeni üye olduysanız kullanım deneyiminizi eliştirmek için size bazı önerilerde bulunmak istedik. İşte Netflix'i daha verimli kullanmanın 6 yolu.

İstediğiniz yerde, istediğini zaman reklamsız içerik izlemenin en iyi yolu, dijital platformlardan geçiyor. Orijinal yapımları, kullanım kolaylığı ve geniş içeriği sayesinde bu platformun en iyilerinden biri de Netflix. Peki, bu platformları nasıl kişiselleştireceğiz ve kendimize daha uygun hale getireceğiz? Çözümü çok basit! Siz de dünyanın dört bir yanındaki 183 milyon Netflix üyesi arasına katıldıysanız en iyi Netflix deneyimini yaşayabilmeniz için Pudra.com olarak size 6 öneride bulunacağız. Hazırsanız başlıyoruz!

1. Daha iyi öneriler için kişisel profil oluşturun
 
Profil yönetimi

Netflix, abonelerinin kişisel beğenilerinden ve izleme geçmişlerinden yola çıkarak, onlara en isabetli içerik önerilerini sunmaya çalışıyor. Bu nedenle ailedeki herkesin, kişisel zevkine en çok hitap eden önerileri alabilmesi için ise her aile üyesi için ayrı bir profil açılması tavsiye ediliyor. Böylece içerik önerileri çok daha isabetli hale getiriliyor. Tabii ki bunun için izlediğiniz yapımları "onaylayan başparmak işareti" (artı puan) veya "onaylamayan başparmak işareti" (eksi puan) seçeneklerinden birini tercih ederek puanlamanızda da fayda var. 
 
2. Altyazıları zevkinize göre düzenleyin
Netflix alt yazı görünümü


Netflix'in önemli özelliklerinden biri sunulan standart altyazı görünümünden memnun değilseniz, fontu ve metin boyutunu değiştirebilme özgürlüğünüz. Zevkinize veya kişisel okuma deneyiminizde göre 8 farklı altyazı rengi arasında seçim yapabiliyorsunuz. Bu seçeneklere ve daha fazlasına ulaşmak için hesap ayarlarına girmeniz yeterli.

Editörün notu: Netflix bünyesindeki tüm yapımları farklı dillerdeki altyazı ve dublaj seçenekleriyle izleyebilirsiniz. Belki böylece öğrenmekte olduğunuz yeni yabancı dilinizi de geliştirme fırsatı bulabilirsiniz.
 
3. Birkaç basit kısayolla izleme deneyiminizi zenginleştirin

Netflix'i ekranı ve internet bağlantısı olan neredeyse her cihazda izleyebiliyorsunuz. Tercihiniz bilgisayarlardan yanaysa veya ekran yansıtmak için bilgisayarınızı kullanıyorsanız, birkaç basit kısayolu aklınızda tutarak izleme deneyiminizi daha da zenginleştirebilirsiniz.

En bilinen kısayollar
  • 'F' tuşuna basarak sevdiğiniz yapımı tam ekrana taşıyabilirsiniz.
  • 'Esc’ tuşuyla pencere görünümüne geri dönebilirsiniz.
  • 'Boşluk' veya ‘Enter’ tuşlarından birine basarak görüntüyü durdurup tekrar başlatabilirsiniz
  • 'Sağ ok' tuşu ile videoyu 10 saniye ileri sarabilirsiniz.
  • 'Sol ok' 10 saniye geriye gitmenizi sağlar.
  • 'Yukarı ok' ile sesi yükseltebilir, 'aşağı ok' ile kısabilirsiniz.
  • Videoyu sessize almak için 'M' tuşuna basmanız yeterli.
 
4. Mobil halde daha az internet harcamak için takip ettiğiniz yapımları cihazınıza indirin
 
Download Go

Bugünlerde vaktin çoğu evlerde geçse de her gün toplu taşımada vakit geçiren veya sık seyahat eden üyelerin favorisi olan 'İçerik İndirme’ özelliğinden de bahsetmekte fayda var. Netflix’in bu özelliği, Wi-Fi bağlantısı olan ortamlarda izlemek istediğiniz yapımları mobil cihazınıza indirmenizi sağlıyor. Böylece otobüste veya vapurda hareket halindeyken veya uçak ve metro gibi internet bağlantısı bulunmayan ortamlarda sevdiğiniz yapımları izleyerek yolculuğunuzu daha keyifli hale getirebilirsiniz.

Akıllı indirme özelliği

İndirdiğiniz dizileri yönetmenize yardımcı olan 'Akıllı İndirme’ özelliğinden faydalanabilirsiniz. Yalnızca Wi-Fi ağına bağlı olduğunuzda çalışan bu özellik, izlemeyi bitirdiğiniz bölümü otomatik olarak siliyor ve dizinin bir sonraki bölümünü indirmeye başlıyor. Böylece mobil cihazınızdaki depolama alanının dolmasının da önüne geçiliyor. 
 
5. ‘Made in Turkey’ koleksiyonuna göz atın
 
Netflix Türkiye - Atiye dizi

Netflix pek çok farklı ülkede içerik üretiyor ve bu ülkelerin sevilen yapımlarını lisanslayarak içerik kütüphanesine ekliyor. Keza, Netflix kısa bir süre önce Türkiye’den dünyaya sunduğu yapımları da özel bir koleksiyonda topladı.

Türk yapımlarını dünyaya tanıtmayı hedefleyen ‘Made in Turkey’ koleksiyonuna dünya genelinde 190 ülkede ulaşılabiliyor. Yerli yapımları seviyorsanız, netflix.com/MadeInTurkey adresine girerek koleksiyonu inceleyebilir veya uygulama arayüzünden ‘Türk dizileri’ veya ‘Türk filmleri’ seçeneklerini tıklayabilirsiniz.

Koleksiyonda Atiye ve Aşk 101 gibi Netflix orijinal yapımlarının yanı sıra 7. Koğuştaki Mucize, Organize İşler: Sazan Sarmalı, Ezel, Leyla ile Mecnun, Ayla, Diriliş: Ertuğrul, Arif v 216, Masum gibi çok sayıda lisanslı yapım da yer alıyor.
 
6. Çocuklarınız için keyifli ve güvenli bir deneyim oluşturun
Netflix çocuk profili

Netflix hesabınızda çocuklarınız için yalnızca yaş gruplarına uygun içerik sunan ‘Çocuk profilleri’ oluşturmanız mümkün. Buna ek olarak ebeveyn kontrolleri sayesinde kendi profilinizi bir PIN koduyla koruma altına alarak çocuğunuzun profilinize ulaşmasını engelleyebiliyorsunuz. Belirlediğiniz yapımların çocuklarınızın profilinde görünmesini engellemeniz de mümkün. Netflix hesabınızı kullanan minik bir aile üyesi varsa, hesap ayarlarına girerek tüm ebeveyn kontrolü seçeneklerini inceleyebilir ve istediğiniz değişiklikleri yapabilirsiniz.
POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2