07.12.2017

Güzel bir cilt için 10 temel kural

Yaş ilerledikçe oluşacak kırışıklık ve deformasyon gibi problemlerin önlenmesi için Pudra.com okuyucularına özel "güzel cildin 10 temel kural"ını yazdık.

Cildin canlılığı, parlaklığı ve diriliği en önemli sağlık göstergelerinden.

Sağlıklı cilt için 10 temel kural

20’li yaşlardan itibaren her kadının temizlik, bakım ve koruma amaçlı olarak cildinin temizlik ve bakımına özen göstermesi gerekiyor. Bu, aynı zamanda yaş ilerledikçe oluşacak kırışıklık ve deformasyon gibi problemlerin önlenmesi bakımından çok önemli. Peki ne yapmalıyız? İşte Pudra.com okuyucuları için hazırladığımız "güzel bir cilt için 10 temel kural" başlıklı yazımız:

1 - Cilt tipinizi öğrenin ve cildinize uygun ürünlerle düzenli olarak temizleyin. Cilt tipinizi bilmiyorsanız, yazımıza göz atabilirsiniz: Cilt tipine uygun ürün seçimi
Cilt temizliği
Akşamları kesinlikle makyajınızı silmeden yatmayın, sabahları ise mutlaka cildinize uygun bir süt veya jel ile cildinizi temizleyin. Düzenli cilt temizliği, erken yaşlanmayı önlemede, kırışıkları engellemede ve en önemlisi genç kızların kabusu olan sivilcelerin tedavisinde çok etkili.

2 - Hem yazın hem de kışın güneş koruyucu faktörlü kremler kullanın.
Cilt için güneş kremi

Yaşlanma belirtilerinin bir nedeni yerçekimi iken, cildin bir diğer düşmanı ise güneşin zararlı ışınları. Günlük D vitamini ihtiyacınızı karşılamak için yeterli olan 10-15 dakikanın üzerinde güneşte kalmayın. Bu sürede de koruyucu kullanın.

​Güneş koruyucularla ilgili 5 şaşırtıcı bilgi
SPF yani güneş koruyucularla ilgili hemen hemen her şeyi biliyoruz. Ya da bildiğimizi sanıyoruz, değil mi? Bakın, SPF'lerle ilgili 5 şaşırtıcı gerçek daha varmış! Okumadan geçmeyin...

3 - Sigara içmeyin. Cilt tonunuzu daha pürüzsüz göstermek için fondötenlere ve kapatıcılara harcadığınız enerjiyi sağlıklı beslenmeye ve spora ayırın. Üstelik sigara cildinizin tonunu neredeyse 2 ton koyulaştırıyor, hasarı onarılması güç cilt sorunlarına yol açar. 

4 - İşlenmiş gıdalardan, mısır şurubundan ve rafine besinlerden uzak durun. Şekerli ve unlu gıdaları mümkün olduğu kadar hayatınızdan çıkarmaya çalışın. 

​İşlenmiş etleri neden yememeliyiz?
İşlenmiş etler salam, sucuk, sosis ve diğerleri nasıl üretiliyor? İşlenmiş etler sağlığa zararlı mı? Konuyla ilgili Pudra.com'un sorularını Onkoloji Uzmanı Dr. Yavuz Dizdar cevapladı.

5 - 20'li yaşlardan itibaren retinoik asit ve retinoidli yaşlanma karşıtı akşam kremleri kullanmaya başlayın. Bu ürünler akneleri temizler, gözenekleri açar, ince çizgileri azaltır ve kolajen üretiminin artmasına yardımcı olur. Genetik olarak kahverengi noktalara ve çillere yatkınsanız, izlerin renginin açılmasını sağlar. 

6 - Göz altı kremi kullanırken dikkatli olun.
Göz altı kremi

Göze uygun olduğu ayrıca belirtilmemiş kremleri göz çevrenizde kullanmayın. Örneğin yağ içeren kremler küçük kistlere yol açabilir. 

7 - Bakım ürünlerinizi sadece cildinize değil, mevsime de uygun seçin. Yazın ihtiyacınız olmadığını düşündüğünüz nemlendiricilere, kışın çetin şartlarında ihtiyacınız olabiliyor. Soğuk havalarda ve iç mekanlardaki ısıtıcılar nedeniyle kuruyan havadan etkilenmemek için yüksek nem içeriği olan ürünlere yönelin. 

8 - Mümkünse ayda bir cilt bakımı yaptırın, ölü hücrelerinizden kurtulun. Gözeneklerin buharla temizlenmesi, hafif peeling uygulamaları sizi uzun vadede daha ciddi cilt tedavilerinden kurtarır. Düzenli yapılacak iyi bir bakım cildinizin sıkılaşmasını sağlar. 

9 - Cilt güzelliği için düzenli gece uykunuza dikkat edin.
Cilt güzelliği için düzenli uyku

Cildin yenilenmesi geceleri mümkün. Bu nedenle gece uykusu çok önemli. Psikiyatristler en kaliteli uykunun gece 21.00 ile sabah saat 03.00 arasında olduğunu belirtiyor. bu nedenle çok geç yatmamaya dikkat edin. 

10 - Egzersizi ihmal etmeyin!
 
Güzel bir cilt için spor

Egzersiz, spor, buna ek olarak yoga ve meditasyon kan dolaşımını artırıp, bağışıklığı güçlendiriyor. Damar sağlığını koruduğu için kalp ve damar hastalıklarına karşı da önemli. Sporun bir diğer iyi yani cilt sorunlarını etkileyen stres hormonlarının azaltılmasını sağladığı için özellikle kronik cilt sorunları olan kişilerin ciltlerinde olumlu etkiler bırakıyor. 

İlgili yazılarımız:

Cilt tipinizi biliyor musunuz?
Mükemmel bir cilde sahip olmak istiyorsanız, ilk olarak cilt tipinizi bilmelisiniz ve cildinizi doğru nemlendirmelisiniz.

Yağlı ciltlere uygun en iyi 10 nemlendirici
Kim demiş yağlı ciltler neme ihtiyaç duymaz diye? Cildinize nem vermesinin yanı sıra yağlı görünümü önleyen en iyi nemlendiricileri bir araya getirdik.

​Kış aylarında cilt kuruluğu
Özellikle soğuk havalarda görülen ve cildin pul pul dökülmesine sebep olan cilt kuruluğundan kurtulmanın yolları...


EN ÇOK OKUNANLAR
avon anew hydro advance nemlendirici krem kadin bakim guzellik
POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER