07.12.2017

Cilt tipine uygun ürün seçimi

Cilt bakımındaki yanlışların başında cilde uygun olmayan ürün kullanmak geliyor. Pudra.com okuyucuları için cilt tipi ve ürün seçimi kılavuzu hazırladık.

Sadece estetik açıdan değil, sağlık bakımından da cildin temizlik ve bakımına özen göstermemiz gerekiyor.

Cilt tipine uygun ürün seçimi

Cilt temizliği ve bakımına verilecek önem, yaşımız ilerledikçe oluşacak kırışık ve deformasyon gibi problemlerin önlenmesi için de çok faydalı. Cildimizin parlaklığı ve diriliği en önemli sağlık göstergelerinden. 

Cilt tipine uygun ürünUzman dermatologlara göre her kadının 20'li yaşlarından itibaren cilt temizliğine ve koruma amaçlı olarak ayda bir kez cilt bakımı yaptırmaya dikkat etmesi gerekiyor. 

UV ışınları, serbest radikaller, makyaj, sigara, stres, hava değişimine ek olarak yanlış beslenme cildimizi olumsuz yönde etkiliyor. Bu da genç yaşta olmamıza rağmen cilt yaşımızın artmasına yol açıyor. 

Cilt bakımında yapılan en büyük yanlışların başında cilt tipimizi bilmemek ve yanlış ürün kullanmak geliyor. Bu nedenle Pudra.com okuyucuları için Dermatoloji Uzmanı Dr. Ata Nejat Ertek ile bir cilt tipi ve cilt tipine uygun ürün seçimi kılavuzu hazırladık. 

NORMAL CİLT
Normal cilt görünümüGörünümü ve özellikleri: Görünümü şeffaftır. Gözenekleri kapalı, lekesiz ve problemsiz ciltler normal cilt olarak nitelendirilir. 

Kullanılacak ürünler: Süt tipi temizleyiciler, alkol oranı normal seviyede olan tonikler, su bazlı hafif nemlendiriciler

KARMA CİLT

Görünümü ve özellikleri: T bölgesi olarak nitelendirilen alın, burun ve çene bölgesi yağlıdır. Yağlı olan kısımlarda siyah nokta, yağ butonları görülebilir, gözenekler açık olabilir. Yanaklardaki gözenekler ise kapalıdır. 

Kullanılacak ürünler: Süt tipi temizleyiciler, düşük alkol oranlı tonikler, cildin durumuna göre nemlendirici ve gerekiyorsa, göz çevresi için sadece göz çevresi için üretilmiş kremler

KURU CİLT

Görünümü ve özellikleri: Üst deri incedir. Gözenekleri ufak ve kapalıdır. Ancak yağ salgılanması normalin altında olduğu için mat görünümlüdür ve pul pul kalkmalar görülebilir. Cilt gergin olsa da çabuk kırışır. 

Kullanılacak ürünler: Süt tipi temizleyiciler, alkolsüz tonikler, yağ içeriği olan nemlendiriciler, besleyici gece kremleri, göz çevresi kremler ve nemle yağ depolayan maskeler

YAĞLI CİLT
 
Yağlı cilt görünümü

Görünümü ve özellikleri: Parlak ve yağlı görünümlüdür. Gözeneklerin içi genellikle doludur. Siyah noktalı ve sivilceli olabilir. 

Kullanılacak ürünler: Akne problemini önlemek için günlük temizlik programının uygulanması gerekir. Jel tipi temizleyiciler, alkollü tonikler, su bazlı nemlendiriciler ve sarkmayı önlemek için temizleyici ve sıkılaştırıcı maskeler

Akne ve sivilcelerden kurtulmak için pratik çözümler
Sivilce ve aknelerden kurtulmak için doğal ve ucuz yöntemler arıyorsanız, bu önerilerimizi mutlaka denemelisiniz. Sivilceler için evde hazırlayabileceğiniz pratik çözümler Pudra.com'da.

YAĞLI VE SİVİLCELİ CİLT

Görünümü ve özellikleri: Parlak ve yağlı görünümlüdür. Gözeneklerin içi genellikle doludur. Siyah nokta ile kapalı olan gözeneklerden fazla yağ salgısının çıkamayıp olduğu yerde birikmesi ile sivilcelenir. 

Kullanılacak ürünler: Günlük yağlı cilt bakımına ek olarak antiseptik sabunlar. Antiseptik sabunların içinde kükürt, kafur, katran bulunmalıdır.

YAĞLI VE HASSAS CİLT

Görünümü ve özellikleri: Parlak ve yağlı görünümlüdür. Gözeneklerin içi genellikle doludur. Genişlemiş gözeneklerde zaman zaman kırmızı lekeler görülür. Hassasiyeti nedeniyle pul pul kalkabilir. İç ve dış etkenlere duyarlıdır. Kimi zaman kaşıntı ve yanma görülebilir.

Hassas ciltler için cilt bakımı önerileri
Günümüzde her üç kadından biri hassas cilde sahip! Sizin de cildinizde kaşıntı, yanma ve kızarıklıklar varsa, hassas ciltli olabilirsiniz. Bu sorunlarla uğraşanlara bakım önerilerimiz var.

Kullanılacak ürünler: Günlük yağlı cilt bakımından farklı olarak, hassas yağlı cildi olanların kesinlikle alkolsüz tonikler kullanması, temizleyici olarak da süt tipi temizleyicilere yönelmesi gerekir. Ajerjisi varsa alerji giderici kremler ve genelde cildin yapısı susuz olduğundan su bazlı hafif nemlendiriciler kullanılmalıdır.

İlgili yazılarımız:

Güzel bir cilt için 10 temel kural
Yaş ilerledikçe oluşacak kırışıklık ve deformasyon gibi problemlerin önlenmesi için Pudra.com okuyucularına özel "güzel cildin 10 temel kural"ını yazdık.

Cildinizden gelen belirtilere dikkat!
Vücudunuzda hangi vitamin eksik, ne takviyesi almanız gerekiyor? Tüm bu soruların cevabı vücudunuzun aynası olan cildinizde saklı.

​Kışa özel cilt bakım ürünleri
Özellikle kışın soğuk havalarda görülen cildin pul pul dökülmesi, dudağın çatlaması gibi sorunlara çözüm olacak ürünleri sizler için sıraladık.


EN ÇOK OKUNANLAR
avon anew hydro advance nemlendirici krem kadin bakim guzellik
POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER