yasemin candemir
@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz.

Cilt bakımında mantarların etkisi: Güzelliğin en yeni All-Star ürünleri!

Geleneksel Çin tıbbının önemli bileşeni olan mantarlar, neden güzelliğin en yeni All-Star malzemesi oldu, biliyor musunuz? İşte cilde iyi gelen mantarlar!

Geleneksel Çin tıbbının önemli bir bileşeni olan mantarlar, Asya'daki topluluklar tarafından uzun zamandır iyileştirici özellikleri nedeniyle kullanılıyor. Ama şimdi dünyanın geri kalanı da mantarın harika özelliklerini keşfetme hazırlığında.

Cilt bakımında mantarların etkisi: Güzelliğin en yeni All-Star ürünleri!

Asya'daki topluluklar tarafından uzun zamandır iyileştirici özellikleri nedeniyle mantarlar cilt bakımında kullanılıyor. Mantarlar, geleneksel Çin tıbbının önemli bileşenleri arasında. 

Binlerce mantar türü var elbette ancak özellikle yedi tanesi, çoğunlukla antioksidan, adaptojenik ve rosacea, kuruluk ve tahriş gibi durumlarda nemlendirici özellikleri nedeniyle cilt bakımı için Çin tıbbında düzenli olarak kullanılıyor. 

Chaga mantarı, Shiitake mantarı, kar mantarı, kordiseps mantarı, Reishi mantarı, Temella mantarı ve Trametes versicolor mantarı bahsettiğimiz mantarlar arasında. Yazının devamında bu mantarların özelliklerinden ve nelere iyi geldiğinden detaylıca bahsediyorum. 

MANTARLARIN CİLT BAKIM ENDÜSTRİSİNDEKİ YERİ
 
Bazı mantarları yemenin, genel sağlığınızı iyileştirmekten, stresin vücudunuz üzerindeki yan etkileriyle savaşmaya kadar çeşitli faydaları olduğu söyleniyor. İddialar sessizce tüm cilt bakımı endüstrisinin ilgisini çekiyor.
 
Harvard Üniversitesi'nden Dr. Andrew Weil

Örneğin Origins, 2005 yılında Harvard eğitimli alternatif tıp uygulayıcısı Dr. Andrew Weil ile işbirliği yaptığında küresel tüketici kategorisini icat etmişti. Şu anda genişletilmiş ürün yelpazesini, bir hamilelik sırasında ve sonrasında aşırı hassasiyet yaşayan arkadaşlarıma hâlâ öneriyorum. Origins, cildin hızlı sakinleşmesi için reishi mantarı ekstraktı, fermente chaga hyaluronik asit ve gliserini birleştiriyor.

CİLDE LÜKS BAKIM

Mantarlar sadece hastalık, alerji, salgın veya hormonal dengesizlik ve cildin kendi dengesinin yeniden sağlanmasında işe yaradıkları için değil, aynı zamanda bir ilaçtan çok lüks bir tedavi gibi hissettirdiği için de çok tercih ediliyor.
 
Mantarlarla cilde lüks bakım

Dr. Weil, "Mantarlar yüzyıllardır hem vücutta hem de ciltte bağışıklığı güçlendirmek için kullanılıyor. Günümüzün modern çağında insanlar, antinflamatuar cilt bariyerinin korunması ve nemlendirilmesi için mantar özlerinden yararlanabilir” diyor.
 
Cildin derinliklerinden daha fazlası

Mantarlar teknik olarak mantarların meyve veren gövdeleridir; topraktan veya ağaçların kenarlarından filizleniyolar. Şimdiye kadar bilim insanları tarafından onbinlerce mantar türü tanımlandı ve milyonlarca mantar türünün daha olduğu düşünülüyor.

HER MANTARIN CİLDE ETKİSİ FARKLI
 
Cilde iyi gelen mantarlar

Tabii ki her mantarın cilde ve hatta kişiden kişiye etkisi farklı. Bu tabii ki şaşırtıcı olmayan bir sonuç. Uzmanlara göre, şifalı mantarlar ciltte kolajen üretimini artıran, cildinizi aydınlatan, cilt bariyerini güçlendiren, erken yaşlanmayı önleyen, cilt pH'ını dengeleyen ve antiinflamatuar etkiler sağlayan antioksidanlar, yağ asitleri, seramidler ve D vitamini sağlamayı destekliyor.
 
CİLDE İYİ GELEN EN POPÜLER 6 MANTAR TÜRÜ

 
1. CHAGA MANTARI
Bu mantar türü melaninle dolu ve birçok süper gıdadan daha fazla antioksidan içeriyo. Chaga mantarının cildi güneşten, havanın diğer etkilerinden koruduğu ve kızarıklığın azaltılmasına yardımcı olduğu kanıtlandı.
 
2. SHIITAKE MANTARI
Shiitake mantarı, aydınlatıcı bir formül arayan veya hiperpigmentasyonu azaltan kişiler için mükemmel bir müttefik olabilir. Kojik asitle dolu olan bu ürün, melanini bozabilir, yara izlerini ve koyu lekeleri gizlemeye, cilt tonunu eşitlemeye ve cildi aydınlatmaya yardımcı olabilir.
 
3. KAR MANTARI
Kar mantarlarının ağırlığının 500 katına kadar su tutabildiği, bu da onu son derece nemlendirici bir bileşen haline getirdiği söyleniyor. Cildin nemini tutuyor, elastikiyetini artırıyor ve ayrıca kızgın cildi sakinleştiriyor. Bu, hyaluronik asit gibi bir aktif maddenin faydalarından yararlanmanızı sağlayan harika bir içeriktir.
 
4. KORDISEPS MANTARI
Antioksidanlar açısından zengin olan kordiseps mantarları, topikal formüllerde kullanıldığında cildin elastikiyetini artırabilir, yeniden nemlendirebilir, kolajen üretimini artırabilir ve egzamanın neden olduğu iltihap ve tahrişi sakinleştirebilir. Ayrıca oksidatif stresle savaşarak cildi çevresel hasarlara karşı koruyabilirler.
 
5. REISHI MANTARI
Reishi mantarları iltihap önleyici ve cildin sağlıklı görünmesini sağlayan güçlü antioksidan bileşikler içerdiğinden "uzun ömürlü mantarlar" olarak adlandırılır. Ayrıca reishi mantarlarının bu yıl melanin üreten enzim tirozinazı inhibe ettiği bulundu. Dolayısıyla renk bozulmasını ve hiperpigmentasyonu önlemede oldukça etkili.
 
6. TREMELLA MANTARI
Bir araştırmaya göre, yüzde 0,05 tremella mantarı ile test edilen ürünler, vücudun doğal olarak ürettiği iyi bilinen bir nemlendirici olan yüzde 0,02 hyaluronik asit içeren ürünlere kıyasla daha iyi nem tutma özelliği sunuyor.
 
7. TRAMETES VERSICOLOR MANTARI
Yelpaze şekli nedeniyle bazen hindi kuyruğu olarak da bilinen trametes versicolor mantarı, antioksidan ve parlatma işlevleri sunarak cilt sağlığının desteklenmesine yardımcı olabilir.


 
POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER