› 
 › 
@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 26.10.2015

Makyajda yeni trend: Baking (Pişirme) Tekniği

Ünlü makyözlerin pürüzsüz ve kalıcı makyaj için kullandığı Baking (Pişirme) tekniği nedir, nasıl yapılır Pudra.com araştırdı.

Gün geçmiyor ki makyajda yeni bir trend, yeni bir teknik karşımıza çıkmasın. Geçtiğimiz aylarda yazdığımız makyaj trendi Palyaço Kontürüne yeni bir trend eşlik ediyor şu sıralar: Baking (Pişirme) tekniği. Makyajın daha kalıcı ve aydınlatmak istediğiniz bölgelerin daha aydınlık görünmesini sağlayan baking yani pişirme tekniği dünyaca ünlü makyözler tarafından sıkça kullanılan tekniklerden. Kim Kardashian'ın o kusursuz makyajının sırrı baking tekniğinde saklı. 

Makyajda yeni trend: Baking (Pişirme) Tekniği

Baking yani pişirme tekniği, aydınlatma tekniğiyle benzerlik gösteriyor ancak aydınlatmadan farklı olarak bu teknikte ışıltılı ürünler kullanmıyoruz ve sonuç daha mat ve pürüzsüz oluyor. Baking işlemini yapmak aslında oldukça kolay. Öncelikle fondöteninizi ve likit kapatıcınızı her zamanki rutininizde uyguluyorsunuz. Daha sonra yüzünüzde kontürlemek istediğiniz bölgeleri kontürlüyorsunuz. Bu işlemi yaparken allıkla yüz kontürleme tekniğini kullanabilirsiniz. Sıra şimdi baking'de. Baking tekniği için ihtiyacınız olan şeyler sünger, yumuşak uçlu bir fırça ve en önemlisi transparan toz pudra. Yüzünüzde aydınlık olmasını istediğiniz göz altı, alın ve çene gibi bölgelerinizi sünger yardımıyla toz pudra ile kaplayın. İşin sırrı bu bölgelere olabildiğince çok pudra uygulamakta. Daha sonra pudrayı yüzünüzde 10 dakika kadar bekletin ve yumuşak uçlu fırçanız yardımıyla fazla pudrayı yüzünüzden dikkatlice süpürün ve artık pürüzsüz, kalıcı bir makyaja sahipsiniz. 

Baking yani pişirme makyaj yönteminde aslında gerçekleşen olay yüzünüzdeki likit kapatıcıyla pudranın beklenilen 10 dakika süre içinde vücut ısınız ve yüzünüzdeki yağ ile pişmesinden kaynaklanıyor. Özetle makyajı yüzünüzde pişiriyorsunuz, zaten tekniğin ismi de buradan geliyor.

Youtube'da makyaj kanalı olan Heidi Hamoud baking (pişirme) tekniğini oldukça anlaşılır bir biçimde videosunda anlatmış. Heidi Hamoud'un anlatımıyla baking tekniğini aşağıdaki videoya tıklayarak izleyebilirsiniz.  

 

Oldukça zahmetli ve zaman alıcı bir işlem olduğundan baking tekniği her gün uygulamak için biraz zor ama özel günlerde kurtarıcı olabilir.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER