› 
 › 
@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 18.04.2018

Burçlara göre makyaj önerileri ve renk seçimi

Kadınların makyaj stillerine etki eden bir unsur da burçları. Koç kadını çarpıcı, Boğa kadını pastel tonlardaki makyajlarla kendini daha iyi hissediyor.

Biz kadınlar makyaj yapmayı seviyor, renklerin bize verdiği etkileri yüzümüzde de hissetmekten hoşlanıyoruz. Bir diğer yandan, İskoçya’daki Stirling Üniversitesi'nden bir grup bilim insanı tarafından yapılan araştırmaya göre erkekler de makyaj yapan kadınları daha havalı görüyorlar.

Burçlara göre makyaj önerileri ve renk seçimi
 
Sadece daha iyi görünmelerini sağlamakla kalmayan, aynı zamanda kadınların kendilerine güvenlerini artırmaya da yardımcı olan makyaj, tamamen kişiye özel bir zevk. Kimi kadınlar çok doğal, belli belirsiz sade makyajları tercih ederken, kimi kadınlar ise baskın renkleri, çarpıcı çizgileri ile daha dikkat çekici makyajlar yapmaktan hoşlanıyor.
 
Kadınların makyaj stillerine, tarzlarına etki eden bir unsur da burçları. Koç kadını sade ama çarpıcı olmaktan hoşlanırken, Boğa kadını pastel tonlardaki makyajlarla kendini daha iyi hissediyor.
 
Biz de Pudra.com olarak, Kişisel Gelişim ve Renk Danışmanı Hilal İnan rehberliğinde “makyajda burçların renkleri” başlığı ile burçlara özel makyaj stilleri rehberi hazırladık. Hadi başlayalım!
 
Koç burcu kadını
 
Koç burcu kadını Kristen Stewart
Koç burcu kadını Kristen Stewart

 
Koç kadını sosyaldir, hayatı hareketlidir, makyajda sade ama çarpıcı olmayı sever. Göz ve dudaklarına dikkat çekmeyi seven Koç kadını makyajda da dikkat çekici renkleri kullanmalıdır.
 
Boğa burcu kadını
 
Boğa burcu kadını Penelope Cruz

Boğa burcu kadını Penelope Cruz

Feminen olduğunu bilen ve bunu yansıtmayı seven, kendisinin farkında olan Boğa burcu kadını makyaj yapmayı, bakımlı olmayı ve alımlı görünmeyi sever. Giysilerde kırmızıyı seven, kendine uygun kırmızı ile mutlu olan Boğa kadını, dudaklarında ise pastel tonlardaki rujları tercih etmelidir.
 
İkizler burcu kadını
 
İkizler burcu kadını Marilyn Monroe

İkizler burcu kadını Marilyn Monroe

Neşeli olan, bağımsızlık ve değişiklikten hoşlanan İkizler kadını, makyajda yeni şeyleri denemeyi sever. İkizler kadını, enerjisini ortaya çıkaracak olan kontrast renkleri, uyumsuzluğun uyumunu rahatlıkla kullanır.
 
Yengeç burcu kadını
 
Yengeç burcu kadını Gisele Bündchen

Yengeç burcu kadını Gisele Bündchen

Yengeç kadını çok duygusal ve romantiktir. Ay’ın etkisindeki Yengeç kadınının Ay’ın ışığını ve romantizmini bakışlarına yansıtması için gözlerde beyaz ve gümüş rengi, rujda ise pembe tonlar önerilir. Giysilerinde ise romantizmi yansıtan sezonun pastel tonları önerilir.
 
Aslan burcu kadını
 
Aslan burcu kadını Jennifer Lopez

Aslan burcu kadını Jennifer Lopez

Aslan kadını güzelliği, kendine güveni, asil ve güçlü tavırları ile hemen fark edilir. Günün en iddialı renklerini rahatlıkla kullanır. Gücünü bu şekilde fark ettirmeyi sever. Bu nedenle Ultra Violet tam da Aslan burcu kadınına göre bir renk.
 
Başak burcu kadını
 
Başak burcu kadını Bergüzar Korel

Başak burcu kadını Bergüzar Korel

Kişisel Gelişim ve Renk Danışmanı Hilal İnan sadeliği seven, abartıdan hoşlanmayan, detaycı Başak kadınının, makyajda da sade renkleri uygulamasını öneriyor. Aynı zamanda titiz olan Başak kadını, bu anlamda profesyonelce hazırlanmış bir yüz kontürü, vurgulanmış kirpikleri ve tenine uygun ve sağlık göstergesi pudra pembesi ruj ile hem iş toplantısına hem de akşam yemeğine hazır hale geliyor.
 
Terazi burcu kadını
 
Terazi burcu kadını Burcu Esmersoy

Terazi burcu kadını Burcu Esmersoy

Yaşam dolu, uyumlu, enerjik ve zarif olan Terazi kadınına cilt tonuna göre gri ve şampanya tonları çok yakışıyor. Aşk dolu, davetkar bakışlarıyla ilgi çekmeyi iyi bilen Terazi kadını için dumanlı (smoky) göz makyajı, dudakta ise pastel tonlar öneriliyor. Ancak her zaman zarif ve dikkat çekici takıları ve insana neşe veren renk kullanımı ile 100 metreden kendini belli eden Terazi kadını bu sezon mutlaka kendine uygun kırmızıyı da kullanmalı.
 
Akrep burcu kadını
 
Cazibeli, gururlu ve ateşli Akrep kadınına en çok kendi uğurlu renkleri de olan siyah ve kırmızı yakışıyor. Nil yeşilini ile de kullanabilen Akrep kadını, kullandığı renklerle hem kendini daha güvende hissediyor hem de karşısındaki kişiye gizemli mesajlar verebilir.
 
Yay burcu kadını
 
Hayatı seven, serüvenci, güler yüzlü Yay kadını, kendinden emin ve çekicidir. Ateş grubu kadınları, dikkat çekmeyi ve çekiciliklerini ön plana çıkarmayı severler ve bu nedenle en büyük tutkularından biri de fark edilmektedir. Bu anlamda Yay burcu kadını da makyajında dikkat çekici çizgileri ve renkleri rahatlıkla kullanabilir. Özellikle bahar ve yaz aylarında narçiçeği kırmızısı bir ruj, gözlerde mutlaka siyah bir eyeliner ve vurgulanmış kirpikler, onlar için makyajın ana öğeleri.
 
Oğlak burcu kadını
 
Hırslı, neşeli ve çekici Oğlak kadını hâkî rengi farklı renklerle kombin ederek çekiciliğini arttırabilir. Özellikle beyaz tenli Oğlak kadınları allıkta açık şeftali tonları ve pembeler, buğday tenli Oğlaklar ise fazla bronz olmayan, kırmızı-turuncu ton allıklar, esmer tenliler ise kiremit tonlarına giderse çok daha iyi görünecektir.
 
Kova burcu kadını
 
Özgürlüğüne düşkün, zeki ve yaratıcı Kova Kadını Uranüs’ün etkisindedir ve bu etki nedeniyle de herkesten farklı görünmek ve bunun da başkaları tarafından fark edilmesini ister. Cobalt maviyi seçerse fark edileceğini bilir.
 
Balık burcu kadını
 
Hassas ve hayalperest Balık burcu kadını, oval, narin ve elmacık kemikleri belirgin bir yüze sahiptir. Bu burcun kadını yumuşak tarzda bir makyaj, soft renkler, monokrom tarzda giysiler, küçük çiçekli romantik giysilerle burcunun özelliklerini gösterebilir.

Hazırlayan: Selen Serdaroğlu

İlgili haberlerimiz:

​Göz renklerine göre makyajı tüyoları
Kryolan, bu kış derin ve etkileyici bakışlar için farklı göz renklerine uygun far seçeneklerini makyaj tutkunlarının beğenisine sunuyor.

​Rujunuzu burcunuza göre seçin!
Astrolojiyle ilgileniyorsanız makyajınızı da burcunuza uygun yapmak isteyebilirsiniz. Her burç için özenle seçtiğimiz ruj önerilerimize mutlaka göz atın.

​Gözleri daha büyük göstermek için makyaj hileleri
Büyük, güzel, cazibeli gözler mi istiyorsunuz? Göz kalemi, far ve maskara hileleriyle gözlerinizi olduğundan daha büyük gösterebilirsiniz. Büyük gözlere sahip olmak için makyaj önerileri Pudra.com'da.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER