› 
 › 
@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 03.02.2017

Gündüz makyajınızı kolayca gece makyajına çevirin

Akşamki randevunuza yetişebilmek için makyaj yapmaya ayıracak zamanınız yok mı? Gündüz makyajınızı kolayca geceye uygun bir hale getirmeye ne dersiniz?

Şehir hayatının koşuşturması, iş güç derken kendinize ayıracak vaktinizin kalmamasını anlayabiliyoruz. Bir bakmışsınız günlerdir beklediğiniz randevunuz gelmiş çatmış. Üstelik makyajınızı tekrar yapmak için zamanınız yok. Keşke bu meseleyi sabahtan halletseydim, dediğinizi duyar gibiyiz. Oysa doğru ürün ve tekniklerle gündüz makyajınızı sadece birkaç dakikada tazeleyerek gece makyajına çevirmek çok kolay. Üstelik koskoca bir makyaj çantasıyla ofiste koşturmak zorunda da değilsiniz.

Gündüz makyajınızı kolayca gece makyajına çevirin
Akşam hazırlanmak için vaktiniz olmayan randevunuza gönül rahatlığıyla bakımlı ve şık gitmek istiyor ya da makyajınızın sabahtan geceye kadar bozulmadan durmasını istiyorsanız önerilerimize göz atın.
 

Makyajınıza iyi bir baz hazırlayın

Makyajın dayanıklılığını arttıran en önemli faktörlerden biri de ona iyi bir baz hazırlamak. İyi temizlenmiş ve nemlendirilmiş, sağlıklı bir cilde yapılmış makyaj her zaman ihtiyaçlarınıza daha iyi uyum sağlayacak. Bundan sonraki adım olarak da hem makyajın ciltte daha kolay dağılmasını hem de daha uzun süre durmasını sağlayan makyaj bazı uygulamayı tercih edebilirsiniz. Eğer göz makyajına odaklanmak istiyorsanız göz bazını da unutmayın! Kalıcılığa olan etkisinin sandığınızdan çok daha fazla olduğunu göreceksiniz.
 

Kalıcı bir fondötene yatırım yapın

Fondöteninizi sadece kapatıcılığına göre seçerseniz, makyajınızın gün için dağılması ya da uçması çok yüksek bir ihtimal. Doğru formülü tercih etmeniz sabah sürdüğünüz fondötenin saatler sonra da kusursuz görünmesinde çok büyük rol oynuyor. Gün ortasında ya da akşam olduğunda cilt makyajınızı yeni baştan yapmayı göze alamıyorsanız fondöten satın alırken kalıcı formülüyle ünlenmiş ürünlere yönelmekte fayda var.
gündüz makyajınızı kolayca gece makyajına çevirin

Makyajınızı sabitlemeyi unutmayın

Cilt makyajınız hazır mı? Öyleyse onu pudrayla sabitlemeden geçmeyin. Pudralar özellikle sıvı ve krem yapıdaki fondötenlere daha iyi yapışıyor ve cildin ürettiği yağların makyajı dağıtmasını engelliyor. Biz özellikle silikon bazlı, transparan sabitleme pudralarını öneriyoruz. Bu tarz sabitleyici pudralar tüm makyajınızın kusursuzluğunu ve tazeliğini korumaya yardımcı olmalarının yanı sıra diğer pudralar gibi donuk ve mat gözükmüyorlar. İsterseniz bu adımda sabitleyici pudra yerine sabitleyici sprey de kullanabilirsiniz.
 

Cildinizi nemden mahrum bırakmayın

Makyajın kalıcı olmasını sağlamak için kat kat ürün uygulamak gün içinde kuruluk problemine yol açabilir. Makyajınızı ara sıra nemlendirici spreylerle tazelemek gün boyu yorulan cildinize ihtiyacı olan rahatlığı ve ferahlığı verebilir. Ayrıca doğal bir ışıltı katıp maske görüntüsünü yok etmeye yarayabilir. Nemlendirici spreyinizi evinizde kendiniz de yapabilirsiniz. Bir sprey şişesinin içine temiz su ya da ılık bir bitki çayı koyun ve en sevdiğiniz doğal yağdan birkaç damla katın. Evden çıkmadan önce çantanıza atana kadar buzdolabında bekletin.


gündüz makyajınızı kolayca gece makyajına çevirin 1
Ufak tazelemeler yapmaktan kaçınmayın

Gün içinde ne yaparsanız kalıcılığını sağlayamayacağınız, ama tazelemesi çok kolay olan birkaç makyaj ürünü var: ruj, allık, aydınlatıcı gibi... Bunları uygulamak için tüm makyajınızı silip tekrar yapmak zorunda olmadığınız için tazelemesi en fazla birkaç dakikanızı alacak. Gündüz doğal tonlarda sürdüğünüz rujunuzu akşam kırmızı ya da şarap rengi gibi iddialı renklerle tazelemeyi tercih edebilirsiniz. İsterseniz birkaç kat daha maskara ekleyerek istediğiniz yoğunlukta bir göz makyajı da elde etmeniz mümkün.


Konuyla ilgili diğer yazılarımız
Sabahları zaman kazandıran pratik makyaj önerileri
'Vakit nakittir' deyişini yaşam stili olarak benimsediyseniz, kısa yoldan bakımlı görünmenizi sağlayacak pratik makyaj önerilerimize mutlaka göz atın.

Makyaj Artisti Rıfat Yüzüak'tan pratik makyaj önerileri
Max Factor Makyaj Artisti Rıfat Yüzüak, sezonun makyaj trendlerini ve her kadının bilmesi gereken makyaj tekniklerini Pudra.com okuyucularıyla paylaştı.

Fotoğraflarda daha güzel görünmek için makyaj hileleri
Düğün, mezuniyet gibi özel günlerinizde fotoğraflarda daha güzel görünmek için uygulayabileceğiniz makyaj tüyoları yazımızda.

Makyajsız güzel görünmenin sırları
Makyaj yapmadan da cildiniz oldukça sağlıklı, güzel görünebilir. Önerilerimizle güzel görünmek için her gün kendinizi makyaj yapmak zorunda hissetmeyeceksiniz.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER