› 
 › 
@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 23.05.2016

Sabahları zaman kazandıran pratik makyaj önerileri

'Vakit nakittir' deyişini yaşam stili olarak benimsediyseniz, kısa yoldan bakımlı görünmenizi sağlayacak pratik makyaj önerilerimize mutlaka göz atın.

Sabah işe ya da okula gitmek için erken kalkanların birkaç dakika daha uyuyabilmek için bulduğu çözümler çok yaratıcı değil mi? Makyaj ve kişisel bakımın sabahları hazırlanırken ne kadar çok vakit aldığını biliyoruz. Sabahları kusursuz saçla uyanmak mümkün mü? başlıklı yazımızda erken kalkanların saç bakımına ayırdığı zamanı kısaltmaya yardımcı olmuştuk. Oysa makyaj ve bakım rutinine gelince iş biraz daha değişiyor. Yüzümüzde makyajla uyumak istemeyeceğimize göre sabahları hazırlanmanın kısa bir yolu var mı?

Sabahları zaman kazandıracak pratik makyaj önerileri

Eğer makyajınızı pratik bir şekilde yapmak istiyorsanız belki de günlük rutininizi tekrar değerlendirmenin vakti gelmiş demektir. Sizin için vazgeçilebilir ve vazgeçilmez olanları ayırarak başlayabilirsiniz. Ön plana çıkmak istediğiniz hatlarınıza ya da örtmek istediğiniz kusurlara odaklanmak yardımcı olabilir. Geriye kalan küçük ayrıntıları atlayabilir ya da onlara ayıracağınız zamanı minimuma indirebilirsiniz.
sabahları zaman kazandıran pratik makyaj önerileri






















Cilt makyajı

  • Ne tarz bir makyaj yapıyor olursanız olun cildinizi makyaja hazırlayan temizleme ve nemlendirme gibi en temel hazırlık aşamalarını atlamayın.
  • Nemlendiricinin cildinize nüfuz etmesini 5-10 dakika beklerken kahvaltı yapın ya da giyinin. Cildinize uygun, iyi bir nemlendirici kullanıyorsanız makyaj bazına da ihtiyacınız kalmaz.
  • Eğer sorunsuz bir cilde sahipseniz fondöten yerine renkli nemlendirici gibi hafif bir ürünü tercih edin. Eğer akne probleminiz varsa önce favori kapatıcınızla sivilcelerinizi yok edin ve üzerine hafif bir BB krem kullanın. Yüksek kapatıcılığa sahip bir fondötenle bu işi tek aşamaya da indirebilirsiniz ama maske gibi görünme ihtimali artacak.
  • Göz altlarınızda koyuluk yoksa fırçanızda kalan fondöteni buraya dağıtmak yeterli olabilir.
  • Beauty Blender gibi süngerler pürüzsüz bir uygulama sağlasa da pek pratik sayılmazlar. Fondöteni ciltle hızlıca bütünleştiren dağıtma fırçaları ya da geniş kabuki fırçalar işinizi çabuklaştırabilir.
  • Yüzünüze biraz canlılık katmak için allık ya da bronzlaştırıcı uygulamayı atlamayın. Az pigmentli toz allıkların makyajınızla bütünleşmesi çok daha kolay olacak.
  • Aydınlık bir cilt için ışıltılı allık ya da bronzlaştırıcıları tercih edin.

sabahları zaman kazandıran pratik makyaj önerileri




















Kaş makyajı

  • Eğer mükemmel şekillendirilmiş kaşlara sahipseniz şeffaf bir kaş jeli ile kaşlarınızı tarayın.
  • Kaşlarınızda boşluklar varsa kaş pudralarıyla bu boşlukları doldurun. Pudralar daha yumuşak bir görünüm verdiği için aceleyle yapılmış hataları çok rahat kaldırabilir.
 

Göz makyajı

  • Kirpikleriniz kıvrıksa kirpik kıvırıcı kullanmanıza gerek kalmaz ama düz ve inatçı kirpikleriniz varsa bu aşamayı atlamamanızı öneririz.
  • Üst ve alt kirpiklerinize art arda maskara uygularsanız göz çevrenize bulaşabilir. Allığınızı ya da kaş pudranızı bu sırada uygulamayı seçerseniz maskara kurumuş olacak.
  • Maskara bakışlarınıza anında canlılık getirse de bu görünümü yeterli bulmuyor olabilirsiniz. Renkli göz makyaj bazları sayesinde hem bakışlarınıza ışıltı katabilir hem de kalıcılığını muhafaza edebilirsiniz.
  • Makyajınızda eyeliner eksikliğini hissediyorsanız hata kaldırma payı daha fazla olduğu için daha çabuk sürülen gri ve kahverengi gibi renkleri tercih edin.
  • Hızlıca dumanlı makyaj görünümü oluşturmak için yumuşak bir göz kalemiyle gözünüzü çerçeveleyin ve pamuklu çubuk yardımıyla keskin çizgileri dağıtın.
  • Göz farı kullanacaksanız göz kapağında daha hızlı dağılan hafif ışıltılı farları tercih edin.
  • Göz makyajınız için keskin çizgiler bırakmayan, yumuşak fırçalara yönelin.
sabahları zaman kazandıran makyaj önerileri 

Dudak makyajı

  • Eğer kendiliğinden pigmentli dudaklara sahipseniz nemlendirici bir balm sürmeniz yeterli olacak.
  • Dudak renginiz sizi cansız gösteriyorsa ondan birkaç ton koyu renkli, şeffaf bir ruj uygulayın. Doğal renkler seçtiğinizde dudak kalemine de ihtiyaç kalmayacak.
  • Eğer koyu renkli rujları tercih ediyorsanız öncesinde mutlaka dudak kalemiyle dudaklarınızı çerçevelemeyi unutmayın. Zamandan kazanmak için göz makyajınızı daha basit tutabilirsiniz.
 

Yardımcı ürünler

  • Brozlaştırıcı ürünler hem allık, hem kontur hem de göz farı görevi görebilir.
  • Siyah ya da kahve tonlarındaki mat göz farlarını ıslatarak hem eyeliner hem de kaş pudrası olarak kullanabilirsiniz.
  • Pembe tonlarındaki rujunuzla yanaklarınıza renk verebilirsiniz.

 
Konuyla ilgili diğer yazılarımız
Kusursuz makyaj için 10 profesyonel hile
Makyaj yapan herkesin bilmesi gereken güzellik sırlarını paylaşıyoruz. Hayatınızın nasıl kolaylaştığını görünce keşke yıllar önce öğrenseydim diyeceksiniz!

Fotoğraflarda daha güzel görünmek için makyaj hileleri
Düğün, mezuniyet gibi özel günlerinizde fotoğraflarda daha güzel görünmek için uygulayabileceğiniz makyaj tüyoları Pudra.com'da.

Gözleri daha büyük göstermek için makyaj hileleri
Büyük, güzel, cazibeli gözler mi istiyorsunuz? Göz kalemi, far ve maskara hileleriyle gözlerinizi olduğundan daha büyük gösterebilirsiniz.

Dudak balmının 10 şaşırtıcı kullanımı
Dudak balmını sadece dudaklarını nemlendirmek için kullanıyorsanız çok şey kaçırıyorsunuz. İşte dudak balmının 10 farklı kullanım alanı.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER