› 
 › 
11.10.2017

Kış aylarında maskara kullanırken dikkat edilecekler

Göz makyajının vazgeçilmezi olan maskarayı kış aylarında kullanırken nelere dikkat etmeniz gerektiğini biliyor musunuz?

Kış aylarında havaların soğuk olması yaptığınız makyajın bozulmasına neden olur. Sert esen rüzgarın etkisiyle gözlerde sulanma meydana gelir. Haliyle bu durum göz makyajınızı etkiler. Yağmurlu havalarda da yaşanılan sıkıntı aynı olur.

Maskara kullanımı

Daha dolgun görünmesi için sürdüğünüz maskara, sulanmanın etkisiyle akar ve gözünüzün etrafına bulaşır. Maskara kullanırken bu türde sıkıntılar yaşamamak için yapmanız gerekenler çok basit.

Maskara kullanmanın püf noktaları- Maskarayı kirpik diplerinize bulaştırmadan sürün. Bu sayede maskaranın göz diplerine doğru akmasını önlemiş olursunuz. 
- Kurumuş, beklemiş maskaraları atın. Özellikle kış aylarında maskaranın taze olmasına dikkat etmelisiniz.
- Maskara fırçanızdaki kalıntıları düzenli olarak ılık su ile temizleyin. Soğuk kış günlerinde topaklanmış kalıntılar dökülerek gözlerinizin daha fazla sulanmasına yol açar. Kurumuş kalıntıları temizlediğinizde hem maskaranızın ömrünü uzatırsınız hem de gözlerinizin daha fazla sulanmasını engellersiniz.
- Çok soğuk günlerde, suya dayanıklı maskaralar tercih edebilirsiniz ancak suya dayanıklı maskaralar için mutlaka doğru temizleyici kullanılması gerekir. Aksi durumda kirpiklerinizde dökülmeler yaşayabilirsiniz. Bu nedenle her akşam yatmadan önce mutlaka göz makyajınızı temizleyin. 
- Yanınızda her ihtimale karşı makyaj temizleyicisi ve pamuk bulundurun. Göz makyajı nedeniyle gözlerinizde sulanma başlamışsa, tamamen silmenizde fayda var.
- Gözleriniz çok hassassa ve kış mevsiminde sulanma sorunu çok fazla oluyorsa mümkünse maskara kullanmayın. Onun yerine kirpik kıvırıcı ile şekil verin. Kirpiklerinizin yeterince dolgun olmadığını düşünüyorsanız ipek kirpik uygulaması gibi yöntemlerden yararlanabilirsiniz.  

2017- 2018 Sonbahar- Kış sezonunda göz farları rengarenk olarak karşımıza çıkmış olsa da, siz siz olun çok soğuk günlerde iddialı renkleri tercih etmeyin.

Konuyla ilgili diğer yazılarımız
En iyi göz makyajı temizleyicileri
Her gün göz makyajı yapanlar iyi bilir; göz makyajını temizlemek çok önemlidir. Hassas göz çevremize özel ürünler kullanmamız gerekir. En iyi göz makyajı temizleyicileri Pudra.com'da!

2016-2017 Sonbahar-Kış makyaj trendleri
Bu sezon simli farlar ve alışılmış tarzın dışındaki grafik eyeliner'lar çok moda. 2016-2017 Sonbahar-Kış makyaj trendleri Pudra.com'da.

Maskara sürerken yaptığımız 5 hata
Maskara biz kadınların bir numaralı makyaj ürünü. Peki maskarayı ne kadar doğru kullanıyoruz dersiniz? İşte maskara sürerken yaptığımız 5 hata...


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER