› 
 › 
20.10.2017

Ünlülerin makyözü Melis İlkkılıç'tan makyaj tüyoları

Sade ve çarpıcı dokunuşları tercih eden makyaj sanatçısı Melis İlkkılıç'ın makyaj ile ilgili önerileri Pudra.com'da.

Başak Dizer

Yaptığı makyajlarla ünlü isimlerin güzelliğine güzellik katan, doğallığın ışıltısıyla göz kamaştırmalarını sağlayan makyaj sanatçısı Melis İlkkılıç, 10 yıldır freelance olarak makyözlük yapıyor. Makyaj yaptığı ünlü kişiler arasında Sıla, Burcu Esmersoy, Şeyma Subaşı, Burcu Biricik, Merve Boluğur, Elçin Sangu gibi isimler var.

Aile mesleği olarak başladığı kuaförlüğe çocukluktan beri ilgisinin olduğunu anlatan İlkkılıç, “Annemin dükkanında makyaj yaparken fark ettim yeteneğimi. Üniversiteden sonra da bu işi profesyonelliğe döktüm” diyor.
 
İşte ünlülerin makyözü Melis İlkkılıç'tan makyaj tüyoları
  • Makyajda en önemli nokta, kişinin başkası gibi görünmeden kendi olarak makyaj yapıyor olmasıdır. Örneğin, dudağınızı sevmiyorsanız kırmızı ruj sürmeyin, gözünüz düşükse eyeliner çekmeyin. Bir şey başkasında güzel duruyor diye, sizde de güzel olacak diye bir şey yok.
  • Doğallığınızı koruyarak etkileyici bir makyaj için öncelikli olarak yapmanız gerekenler, cildinizi nemlendirerek parlak bir görünüme sahip olmasını sağlamak, krem allık kullanmak ve bol maskara sürmek. Doğal bir görünüm için makyajınızı pembe dudak nemlendiricisi ile tamamlayabilirsiniz. 
  • Makyaj yaparken, en çok yapılan hata ise, ten rengine ve cilde göre ürün kullanmamak. Örneğin, çok kuru bir cildiniz varsa pudra kullanmamalısınız. Makyaj konusunda cildinizi iyi tanımanız gerekiyor.

Her zaman doğallıktan yana olan Melis İlkkılıç’a göre, yapılan en büyük hatalardan biri kalıcı makyaj ve ipek kirpik kullanmak. "Bunların ikisini de tavsiye etmiyorum." diyor.
 
İlkkılıç, önümüzdeki sezona damgasını vuracak olan makyaj modası için de Pudra.com okuyucuları için şunları tavsiye ediyor: "Toprak tonlarındaki farlar ve hafif parlak dudaklar önümüzdeki sezona damgasını vuracak. Gloss değil, simli dudaklar ve şeftali rengi rujlar. Kaşlar yine doğal görünmeye devam edecek." 
 
makyajmakyaj2şeyma
EN ÇOK OKUNANLAR
avon anew hydro advance nemlendirici krem kadin bakim guzellik
POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2