› 
 › 
@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 15.11.2013

Ünlülerin parfüm evi Creed Beymen Zorlu Center'da satışta!

Ünlülerin ve kraliyet ailelerinin parfüm evi Creed, Beymen Zorlu Center mağazında satışta. 250 yıldan uzun bir süredir 10’un üzerinde kraliyet ailesine hizmet eden Creed ünlüler için özel parfümler üretiyor.

Türkiye'de parfüm sektöründe inanılmaz güzel gelişmeler oluyor. Ancak yurt dışından alabildiğimiz özel parfümler ardı ardına Türkiye'de de satışa sunulmaya başladı. Bazı özel parfümler var ki, bir kez koklayanın asla vazgeçemediği kokularıyla ünlüler. Creed onlardan biri... İngiliz kraliyet ailesinin resmi parfümcüsü Creed, şimdi Beymen Zorlu Center’da satışa sunuluyor. Sadece İngiliz Kraliyet ailesi de değil üstelik. 10'dan fazla kraliyet ailesine hizmet ediyor. Ve tabii bir de ünlüler var. Creed, Elton John, Angelina Jolie, David Beckham gibi ünlülerin parfümü olarak da biliyor.


Şimdi gelin size Creed'i biraz daha detaylı anlatalım: Siz de yazdıklarımızı okuyunca hemen Beymen Zorlu Center'a gidip Creed parfümleri ile özel bir aşk yaşayacaksınız, eminiz... Çünkü biz Creed'i ve her bir kokusunun arkasındaki hikayeyi çok seviyoruz.

250 yıllık bir markadan söz ediyoruz. 1760 yılında Paris'te bir aile işletmesi olarak kurulan The House of Creed'in başkanı parfümcü Oliver Creed, tüm dünyayı gezerek kaliteli esansları bulmak için uzun araştırmalar yapıyor. En saf gül esanslarını Bulgaristan, Türkiye ve Fas’tan, yasemin ve zambakları Floransa’dan, sümbülteberini ise Hindistan’dan getirtiyor.

Günümüzde modern endüstrinin kullanmadığı infüzyon tekniğinden yararlanan Creed, toplanan malzemelerle yüksek kalitede benzersiz kokular tasarlıyor. Bu özel teknikle vanilya, misk ve amber esanslarını da kendisi üretiyor. Bileşenler günümüzde halen, markanın kurucusu James Henry Creed tarafından bulunan geleneksel yöntemlerle elle karıştırılıp inceltilerek filtreleniyor. İşte işin sırrı bu. En özel malzemeler elle üretilerek bu özel parfümler yaratılıyor. Creed'de 7. nesli temsilen Oliver Creed’in oğlu Erwin Creed Türkiye'ye geldi ve onun ağzından öğrendik ki, Creed elle üretim yapmaya daha uzun yıllar devam edecek ve geleneksel tarzını koruyacak. Erwin Creed'den dinlediklerimiz bize bir markayı aşkla sevmek ne demek çok güzel anlattı.

Şimdi bir de Creed'in parfümlerini, her parfümün hikayesini ve bu özel parfümleri kimlerin tercih ettiğini anlatalım:



Ünlüler ve parfümleri

Creed Fleurissimo: Monako Prensi 3. Rainier, bu çiçeksi parfümü Grace Kelly’ye düğününde kullanması için özel olarak yaptırmış. Daha sonra İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth, Cindy Crawford, Brooke Shields ve Madonna tarafından da tercih edilen parfümün üst notasında bergamot; orta notalarında sümbülteberi, Bulgar gülü, menekşe ve Floransa zambağı; alt notasında ise esmeramber bulunuyor.

Creed Jasmin Imperatrice Eugenie: İmparator III. Napolyon'un eşi İmparatoriçe Eugenie’nin oryantal cazibeli bir koku istemesiyle özel olarak sipariş edilmiştir. Hillary Clinton, Cher ve Jacqueline Bisset de bu kokunun tanınmış kullanıcıları arasında. Çiçeksi ve zengin kategorisinde olan bu parfümün üst notasında bergamot, orta notalarında Bulgar gülü ve İtalyan yasemini, alt notalarında ise vanilya ve sandal ağacı tercih edilmiş.

Creed Love in Black: Amerika'nın First Lady’si Jacqueline Kennedy Onassi için onun esrarengiz güzelliğinden ilham alınarak hazırlanan bu çiçeksi oryantal kokunun üst notalarında Yunan adalarının kır çiçekleri, İtalyan menekşesi ve Virginia sediri; orta notalarında Floransa zambağı, karanfil ve Toskin miski; alt notalarında ise Burgonya kuş üzümü ve Bulgar gülü kullanılmış.

Creed Spring Flower: Bu çiçeksi ve meyveli parfüm film yıldızı Audrey Hepburn için özel olarak 1951 yılında üretilmiş. Günümüzde Naomi Campbell’in da favorisi kokusu. Gwyneth Paltrow ve Julia Roberts da kullanıcıları arasında yer alıyor. Parfümün üst notalarında şeftali, kavun ve elma; orta notalarında yasemin ve gül; alt notalarında ise misk ve esmeramber bulunuyor.

Creed Tabarome Millesime: Efsanevi bir İngiliz devlet adamı Winston Churchill tarafından özel bir siparişle üretilmiş ve dönemin en popüler kokusu arasında yer almış. Hala birçok devlet adamının tercih ettiği kokunun kullanıcıları arasında Humphrey Bogart da var. Kuru odun ve yeşil sınıfında yer alan parfümün üst notalarında bergamot ve mandalina; orta notasında zencefil; alt notalarında sandal ağacı, paçuli, esmeramber, tütün ve deri kullanılıyor.

Creed Vanisia: Fransızların ünlü ismi Marie Antoinette’in yeğeni İspanya Kraliçesi Maria Christina için üretilmiştir. Romy Schneider ve Cher tarafından tercih edilmiştir. Ayrıca İspanya’da bütün soyluların vazgeçemediği oryantal ve klasik bir parfümdür. Üst notasında bergamot, orta notalarında yasemin ve Bulgar gülü, alt notalarında ise sandal ağacı, vanilya, amber ve esmeramber bulunuyor.

Creed Fantasia de Fleurs: Avusturya-Macaristan İmparatoriçesi Elisabeth için yaratılan bu çiçeksi parfüm, Isabella Adjani’nin de en gözde parfümü. Üst notasında bergamot, orta notalarında Bulgar gülü ve Floransa zambağı, alt notasında ise esmeramber mevcut.
POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2