@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 06.06.2017

Fönünüzün daha kalıcı olmasını sağlayacak çözümler

Fön çektirince o kusursuz saçın en az birkaç gün dayanmasını isteriz. Saçınızı hemen yıkamak zorunda kalmamak için önerilerimize göz atmadan geçmeyin!

Yeni çekilmiş bir fön gibisi yok. Saçınız adeta dans eder, ışıltılar saçar, dokunduğunuzda pürüzsüz ve yumuşacık olduğunu hissedersiniz. Ama kusursuz bir fön tıpkı kusursuz saçlar gibi kalıcılık da vaat etmeli. Kim fön çektirdiği günün akşamına saçını yıkamak ister ki?

Fönünüzün daha kalıcı olmasını sağlacak çözümler

Fönünüz birkaç gün dayanacak gibi görünmüyorsa ve saçınız çok çabuk yağlanıp sönüyorsa duruma müdahale etme zamanı geldi! İşte fönünüzün günler boyu kuaförden yeni çıkmış gibi görünmesi için yapmanız gerekenler…
 

Diplerinizin sönmesini engelleyin

Henüz fönünüz taze olduğu halde saçınız hareketini kaybedip sönmeye mi başladı? Öyleyse işe diplerden başlayabilirsiniz. Saçınızı öne atıp kurutma makinesiyle diplerinize ısı verin. Saçınızın hareketlendiğini fark ettiğinizde makinenin soğuk hava özelliğiyle birkaç dakika kurutun. Saçınızı geriye atarak elinizle şekil verin. Bu adım saçınıza hacim kazandırarak diplerinizin bir süre daha inmesini engelleyecek. Saçınızın kirli görünmemesi için ilk günden bolca sprey sıkmamanızı öneririz.
 

Tüm saçınıza tekrar hacim verin

Dalgalı bir fönü tercih ettiyseniz saçınızın hemen düzleştiğinden şikayetçi olmanız çok doğal. Hacimli dalgalarınızı hayata döndürmek için pratik bir yöntem önerelim. Saçınızı kalın tutamlara ayırın ve kurutma makinesi ile ısıtın. Tutamın soğumasına izin vermeden, tıpkı bigudi sarar gibi uçtan diplere doğru kıvırarak başınıza tutturun. Bu işlemi tüm saçınıza uyguladıktan sonra kurumasını bekleyin ve çözün. Maşa kullanarak benzer görünüm elde edebilirsiniz ama çok daha fazla zaman alacağını belirtmemiz gerek!
fönünüzün daha kalıcı olmasını sağlayacak çözümler


Taze görünümü geri kazanın

Fönünüzün ışıltısını ve parlaklığını kaybettiğini düşünüyorsanız kuru şampuan uygulamayı şimdilik ertelemekte fayda var. Bunun yerine başınızın üst kısmındaki saç diplerine biraz krepe yaparak volüm vermeyi deneyebilirsiniz. Saçınızı öne atıp tarağınıza bir miktar sprey sıktıktan sonra tarağınızla güzelce tarayın. Saçınızın hemen canlandığını göreceksiniz.
 

Yağlanmayı durdurun

Çektirdiğiniz fönü birkaç gün veya daha uzun süre kullandığınız zaman yağlanma faktörünü görmezden gelmek imkansız olacak. Saçınızın kirlenmesini arttıracağı için daha fazla ürün kullanmak doğru olmayabilir. İşte kuru şampuan kullanma vakti geldi! Diplerdeki yağı kuru şampuanla kontrol ettikten sonra saç uçlarına biraz deniz tuzu spreyi sıkın. Bu marifetli spreyler saçınıza doku kazandırmasının yanı sıra doğal ve çabasız bir görünüm sunacak.

Ne yaparsanız yapın saçınız şekil almıyorsa Kirli saçlar için pratik modeller yazımıza göz atabilirsiniz.


Konuyla ilgili diğer yazılarımız:
​Şekil almayan saçlar için pratik çözümler
Saçınız ne yaparsanız yapın şekil almıyor mu? Eğer tekrar duşa girmeye vaktiniz yoksa önereceğimiz pratik çözümler hayatınızı kurtaracak!

Kolay yağlanan saçlar için öneriler
Yağlı saçlar hakkında doğru bilinen yanlışlar ve yapılması gerekenleri Akademi Saç Merkezi Saç Sağlığı Uzmanı Trikolog Evrim Bayraktar Pudra.com'a anlattı.

Muhteşem dalgalar için 4 basit saç kurutma tekniği
Sadece birkaç adımda doğal ve muhteşem dalgalara sahip olmayı kim istemez! İşte size birkaç basit adımla dolgun ve seksi dalgalara sahip olmanın yolları!

Her saç tipine uygun modeller
Sizin için seçtiğimiz her saç tipine yakışacak saç modellerine göz atın.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER