19.11.2018

Hızlı kilo vermek saçlarınıza da zarar!

Şok diyetlerle hızlı kilo vermenin uzun vadede pek çok rahatsızlığa yol açtığı bilinen bir gerçek. Peki saç dökülmesine de yol açtığını biliyor muydunuz?

İZLE: SAÇ DÖKÜLMESİ NEDENLERİ👇 
Kadın erkek; pek çok insanın cilt problemi arasında yer alan saç dökülmesi, pek çok farklı faktöre bağlı olarak gelişebiliyor. Genetik yatkınlık, deri problemleri, yanlış beslenme alışkanlıkları ve buna bağlı vitamin mineral eksiklikleri, hormonal sorunlar, bazı iç hastalıkları ve ilaç kullanımı, doğum ve kemoterapi süreçleri, kozmetik faktörler ve strese bağlı olarak hem kadınlarda hem de erkeklerde saç dökülmesi yaşanabiliyor. Bunların arasında pek çok majör etkenin arasında çok da dikkatimizi çekmeyen yanlış beslenme alışkanlıkları ve vitamin, mineral eksiklikleri ise hızlı kilo vermenin etkisi ile saç dökülmesine yol açan önemli sebeplerin arasında. Diyetisyen yardımı olmadan, bilinçsizce yapılan şok diyetler saçlarınızın dökülmesine yol açıyor. Estecenter Plastik Cerrahi Merkezi Medikal Direktörü İbrahim Çevik beslenme alışkanlıklarının saçlar üzerinde hayati rol oynadığını belirterek Pudra.com okuyucuları için bilgiler verdi.

Hızlı kilo vermek saçlarınıza da zarar

Pek çok insanın şikayetçi olduğu saç dökülmeleri, genetik yatkınlık, hormonal değişimler, stres gibi birçok nedene bağlı olarak gelişebiliyor. Bununla birlikte hızlı kilo vermek için yapılan diyetler de saçların zayıflamasına ve dökülmesine yol açıyor. Vücudun aniden kilo kaybetmesi, vücuttaki vitamin ve minerallerin azalmasına ve saç köklerinin zayıflamasına neden oluyor. Herhangi bir diyetisyen yokluğunda yapılan bu diyetler, saçların ihtiyaç duyduğu vitamin ve minerallerle beslenmesini engelliyor. Bunun sonucunda da yetersiz ve dengesiz beslenmeye bağlı olarak saçlar dökülmeye ve seyrelmeye başlıyor.

Saç dökülmesi vitamin ve mineral eksikliğine işaret

Saç sağlığı vücut sağlığının en büyük göstergelerinden biri. Vücudun yaşadığı ani değişikliklerden saçlar da ciddi oranda etkileniyor. Bu noktada ani kilo kayıpları vücutta saç için gerekli olan vitamin, mineral demir gibi pek çok bileşenin azalmasına yol açıyor. Saç sağlığı için önemli bileşenlerin vücutta eksik olması saçın beslenememesi ve buna bağlı olarak saç dökülmesinin en büyük nedenlerinden biri. Sağlıklı ve güçlü saçlar için kişinin mutlaka demir, çinko ve biotin bakımından zengin, ve dengeli bir beslenme programına sadık kalması gerekiyor. Bu da ancak sağlıklı ve uzman kontrolü ile yapılan diyetlerle mümkün. 

Sağlıklı bir diyetle kilo vermek mümkün

Kilo verme sürecinizde diyetisyen kontrolünde olmak, sağlıklı bir şekilde zayıflamanıza ve vitamin, mineral anlamında vücudunuzu korumanıza yardımcı oluyor. Bununla birlikte diyeti doktor tavsiyesi olmadan kendi araştırmalarınız ile yapmanız vücut sağlığınız için büyük tehlike oluşturuyor. Her bünye farklı olduğu için, kilo verme şekli de farklı olacaktır. Bu yüzden diyetisyen ile planlama yaparak sağlıklı bir şekilde kilo vermeniz daha faydalıdır.

Güçlü saçlar için bu besinleri tüketin
  • Bolca tüketilen sebze ve meyveler saç sağlığınızı diyet esnasında da koruyor.
  • Protein ve vitamin ağırlıklı beslenme saçlarınızın güçlenmesi ve saç köklerinin kalınlaşmasına yardımcı oluyor.
  • Demir, B12 ve Omega 3 vitaminleri saçlar için hayati önem taşıyor.
  • Kırmızı et, somon balığı, yeşil yapraklı sebzeler, peynir, yumurta ceviz gibi besinler düzenli olarak tüketilirse, saç sağlığınızın korunmasına yardımcı oluyor.

İlgili haberlerimiz:

Saçınıza zarar veren 5 düşman
Zayıf, kırılgan veya kuru saçlarınız var mı? Bu beş faktörden etkilenmiş olabilirsiniz.

Her şey dahil diyet listesi
Her besin grubundan tüketebileceğiniz, kendinizi aşırı kısıtlanmış hissetmeyeceğiniz bir diyet listesi arıyorsanız "her şey dahil diyet" tam size göre!

Sıvı diyetler ile kilo vermek sağlığı nasıl etkiliyor?
Sıvı besinler veya içeceklerden oluşan veya yalnızca sıvı karışımların öğün yerine tüketildiği diyetler sağlığı nasıl etki ediyor? Cevaplar Pudra.com'da!

Zayıflarken dikkat etmeniz gerekenler
Kilo verebilmek için öncelikle kilo almaya neden olan sorunların tespit edilmesi gerekir. Bunun için zayıflarken dikkat etmeniz gerekenler Pudra.com'da.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER