@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 25.10.2017

Kuru ve mat saçlara ışıltısını yeniden kazandırma yolları

Dove, gelişmiş saç bakım serisine kattığı Pure Care Dry Oil ile kuru ve mat saçlara ışıltısını geri kazandırıyor. Biz de seriyi hemen inceledik.

Daha önce Pudra.com olarak, Dove’un gelişmiş saç bakım serilerinden Yıpranmış Saçlar İçin Acil Bakım Kiti Dove Regenerate Nourishment ile Hacimsiz Saçların Kurtarıcısı Dove Oxygen Moisture’u incelemiştik.

Kuru ve mat saçlara ışıltısını geri kazandırın

Dove, kuru ve mat saçları da unutmamış ve onların da ışıltısını geri kazanması için Dove Pure Care Dry Oil serisini piyasaya sunmuş. Biz de vakit kaybetmeden bu yeni seriyi incelemeye aldık.
 
Özellikle dış etkenler, sağlıksız beslenme ve kirli hava saçların eski ışıltısını kaybetmesine yol açıyor. Saçın sürekli boya, fön gibi işlemler görmesi de daha fazla zayıflamasına, kuru ve mat hale gelmesine neden oluyor. İşte bu nedenlerle saçımız dışarıdan bazı takviyelere ihtiyaç duyuyor. Dikkat edilmesi gerekenlerin başında seçtiğimiz ürünlerin saçımız için doğru ürünler olması ve günlük kullanıma müsait olması geliyor. Bu anlamda seçtiğimiz şampuanların, saç kremlerinin bileşenleri de önemli oluyor. İşte Dove da bu nedenle her banyoda elimizden düşürmeyeceğimiz bir seri çıkarmış: Dove Pure Care Dry Oil Saç Bakım Serisi.
Dove Pure Care Dry Oil Hair Series

Dove’un gelişmiş saç bakım serisinde yer alan Pure Care Dry Oil badem, Hindistan cevizi ve Afrika Makadamya yağları ile zenginleştirilmiş. Bu özel yağların bileşimiyle oluşan formül, saçlarınıza daha fazla ışıltı, kremsiz şampuanlarla karşılaştırıldığında, 3 kata kadar daha yumuşaklık kazandırıyor, saçları besliyor. Saçları temizlemek için geliştirilen bir şampuan nasıl olur da aynı anda saçları besleyebilir diye soracak olursanız, bunun yanıtı tek bir sihirli sözcük: Doğal yağ. Bu da saçlarda yağlanma korkusunu ortadan kaldırıyor. Eğer badem ve Hindistan cevizi kokularından hoşlanıyorsanız, saçınızda bıraktığı hafif tatlı koku da yanında hediyesi oluyor.
 
Seri 3 üründen oluşuyor. Şampuan, saç kremi ve tabii ki kuru saçlarından şikayet edenlerin ellerinden düşürmeyeceği saç bakım yağı.
 
Özellikle saçlarındaki kuruluktan şikayet edenlerin, matlığı nedeniyle sürekli ekstra ürün kullanmak zorunda kalanların en önemli dertlerinden biri saç diplerindeki yağlanma sorunudur. Saçını canlandırmak isterken saç diplerinde yağlanma sorunu yaşayanlar için güzel haberimiz var: Özellikle kuru ve mat saçlara özel bu seride saçta yağlanma riski bulunmuyor. Saçında parlaklık sorunu olan kişilerin de rahatlıkla kullanabileceği Pure Care Dry Oil, tüm saç tiplerine uygun şekilde üretilmiş.
 
Günlük kullanıma uygun olan serideki şampuan, saç kremi ve saç bakım yağı birlikte kullanıldığında gerçekten kısa zaman içinde saçlarınızdaki farkı hissedeceksiniz. Çünkü saçlarınızı ağırlaştırmadan besleyen, yağlandırmadan ışıltı katan bir seriden bahsediyoruz. Saç bakım yağının bir diğer güzel yanı ise saçlardaki elektriklenmelerin önüne geçmesi. Saçlarınızı tararken oradan buradan çıkan saç telleriniz bu ürünle kontrol altına alınıyor. Üstelik saçınızdaki güzel dalga ve hacim korunuyor. Gelelim serinin nasıl kullanılacağına...

Birinci aşama: Dove Pure Care Dry Oil Şampuan
Dove Pure Care Dry Oil - Şampuan
  • Serinin başlangıç ürünü, şampuan. Tamamen ıslak saçlarınıza ceviz büyüklüğünde aldıktan sonra iyice köpürtüp duruluyorsunuz.
  • Şampuan kullanırken yapılan yanlışların başında, ilk seferde çok fazla şampuan alıp o şekilde çok köpürmesini sağlamaya çalışmaktır. Ancak saç çok kirlenmişse, şampuanın ilk seferde çok köpürmemesi normaldir.
  • Ürünü avuç dolusu kullanmak yerine, yeteri kadar alıp ayrı bir kapta su ile köpürttükten sonra kullanabilirsiniz. İkinci yıkamada saçınız daha temiz olacağından hemen köpürecektir.
  • İkinci kez şampuanlama yapacaksanız ilkini iyice durulamadan ikincisini yapmayın. Saçınızda hiçbir kalıntı kalmaması için daha sonra saç kremi kullanacak olsanız bile ikincide de çok iyi bir şekilde durulayın. 

İkinci aşama: Dove Pure Care Dry Oil Saç Kremi
Dove Pure Care Dry Oil - Saç Kremi
  • Dove’un gelişmiş saç bakım serisi Pure Care Dry Oil’in ikinci ürünü saç kremi.
  • Saçınızı şampuanladıktan sonra saç kremini yine ceviz büyüklüğünde alın.
  • Saçlarınız uzunsa, 2 ceviz büyüklüğüne çıkarabilirsiniz.
  • Ardından saç kremini saçınızın ortalarından uçlarına doğru masaj yaparak uygulayın.
  • Saç kremini hemen durulamak yerine 1-2 dakika kadar saçınızda tutarsanız daha iyi sonuç alırsınız.
  • Tıpkı şampuanda olduğu gibi saç kremini de çok iyi bir şekilde durulayın.
 



 Üçüncü aşama: Dove Pure Care Dry Oil Saç Bakım YağıÜçüncü aşama: Dove Pure Care Dry Oil Saç Bakım Yağı
  • Geldik, saçlarındaki cansızlıktan şikayet edenlerin can simidi olmaya aday ürüne: Dove Pure Care Dry Oil Saç Bakım Yağı.
  • Saç bakım yağı doğal badem, Hindistan cevizi ve Afrika Makadamya yağları dışında başka yağ içermiyor. Bu nedenle yağlanma korkusu olmadan rahatça kullanabiliyorsunuz.
  • Ürün, banyodan sonra, saçlarınız nemliyken kullanılıyor. 
  • Saçlarınız nemliyken avucunuza 3-4 damla sıkın.
  • Ardından saçlarınızın ortalarından uçlarına doğru hafif bir masajla uygulayın.
  • Bu haliyle birkaç dakika bekledikten sonra kurutun.
  • Ürünün daha da güzel sonuç vermesi için saçlarınızı kendi haline bırakarak kurutun.
 
En iyi sonuç için seriyi bir bütün olarak kullanın. Biz, bu şekilde kullanarak seriden çok memnun kaldık. Umarız sizler de aynı şekilde saçınızdaki ışıltıyı ve hareketi yeniden kazanırsınız.
 
Doğru ürün seçimi saçın sağlığını kazanmasında çok etkili. Ancak unutmayın, saç yıkarken yaptığımız bazı yanlışlar da her şeyden bağımsız olarak saçın kurumasına, parlaklığını kaybetmesine yol açabiliyor. Bu nedenle özellikle belirttiğimiz aşağıdaki 4 konuya çok dikkat edin.
 
Saç yıkarken sık yapılan yanlışlar
1. Çok sıcak su ile yıkamak: Biliyoruz, temizlik hissini daha da artırmak için buhardan görülmeyen banyoları, hamam efektini çok seviyorsunuz. Ancak saçlarınız cansız ve kuru ise onları çok sıcak su ile yıkamak daha da kurumasına yol açar, saçlarınız ışıltısını zaman içerisinde kaybeder. Bu nedenle saçlarınızı mümkün olduğunca ılık su ile yıkamaya çalışın.
2. Çok fazla şampuan ve saç kremi kullanmak: Daha fazla şampuan kullanmak, saç kremini avuç dolusu almak saçlarınızı daha temiz, daha parlak ya da daha yumuşak hale getirmez. Aksine fazla ürün kullanımı, bu ürünlerin saçtan arındırılmasını daha zor hale gelir. Her ne kadar saçlarınızı iyice duruladığınızı düşünseniz de aslında bazı kalıntılar oluşur. Bu da saça zararlıdır. Bu nedenle saç boyunuza göre ihtiyacınızdan fazlasını kullanmayın.
3. Saçınıza uygun ürün kullanmamak: Ambalajının rengi ya da kokusuna göre değil, saç tipinize göre ürün seçin. Ürün ilk yıkamada çok hoşunuza gitse de, saç tipine uygun seçilmemiş ürünler uzun vadede saçınızın matlaşmasına yol açar. Hele ki saçlarınız boyalı ya da işlem görmüşse…
4. Saç kremini saça iyice yedirmeden durulamak: Saç kremi saçlarınıza doğal yumuşaklığı verir ve tararken daha rahat açılmasını sağlar. Ancak saça nüfuz etmeden durularsanız etkisini azaltırsınız. Bu nedenle saç kremini saç diplerinize gelmeyecek şekilde, saç ortalarından uçlarına masaj yaparak uygulamalısınız. En azından 1 dakika kadar saçınızda beklemesi ise idealidir.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER