@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 20.09.2017

Hangi tarağı kullanmalısınız?

Farklı boylara ve şekillere sahip tarakların içinden hangisini seçmeniz gerektiğine karar veremiyorsanız haberimize mutlaka göz atın.

Daha iyi şekil alan, sağlıklı saçlara kavuşmak için kullandığınız tarağın önemi sandığınızdan daha da büyük. Banyonuzun baş köşesine saç bakım ve şekillendirme ürünlerinizi, maşa ya da düzleştiricinizi titizlikle dizdiniz. Peki taraklarınız ve saç fırçalarınız? Kullanım alanını ve saç tipini göz önünde bulundurarak doğru tarağı seçmeyi başardığınızda saçınıza da yatırım yapmış olacaksınız.

Hangi tarağı kullanmalısınız?

Karar vermenize yardımcı olmak için hangi tarakların ne işe yaradığını ve ne için kullanıldığını sizler için araştırdık.

hangi-taragi-kullanmalisiniz






















Islak saçları açmaya yarayan taraklar

Duştan çıktıktan hemen sonra saçınızı taramanızı önermeyiz. Saçı ıslak ya da nemliyken taramak kopmalara ve kırıklara neden olabilir, saçın elektiriklenmesini artırabilir. Ama bu dolaşık saçlarla gezmeniz gerektiği anlamına gelmiyor. Tangle Teezer taraklarla saçı çekmeden ve koparmadan kolaylıkla tarayabilirsiniz. Özellikle Aqua Splash serisi ıslak saçları açmak için tasarlanmış. Eğer kontrol edilemeyen, gür ve dalgalı saçlarınız varsa geniş aralıklı ve kalın dişli taraklardan şaşmayın. Bunlar dolaşmış saçları çözmek için idealdir ancak derinlemesine tarama yapmayacağı için saçı koparıp kırmaz. Elektriklenmeye müsait saçlar için plastik değil,  ahşap tarak kullanmak daha doğru bir karar olacak.

hangi-taragi-kullanmalisiniz






















Saç şekillendirme fırçaları

Şekillendirme için en uygun tarağı bulmadan önce saç tipinizi ve istediğiniz saç modelini göz önünde bulundurmanız gerekiyor. Hacimli bir fön oluşturmak istiyorsanız doğal kıllı bir fön fırçası kullanmanız size kolaylık sağlayacak. Metal fırçalar pratik bir şekilde saç dalgası yaratmak için ideal olsa da saçı yıpratabileceğini hatırlatmadan geçmeyelim. Saçınızı kuruturken şekil vermeyi seviyorsanız delikli ya da silikon fırçalar pürüzsüz ve ipeksi saçlar elde etmenizi sağlayacak.

hangi-taragi-kullanmalisiniz

Günlük kullanıma uygun taraklar

Klasik saç fırçaları hemen herkese hitap edebilir ama birkaç küçük ayrıntıya dikkat etmek gerekiyor. Özellikle doğal kıllardan yapılmış taraklar saç diplerindeki faydalı yağları saç uçlarına taşımaya yardımcı olarak parlaklık vermesiyle meşhur. Özellikle cansız ve ince telli saçlarınız varsa sık kıllara sahip fırçaları tercih edebilirsiniz. Sentetik kıllardan oluşan fırçaları normal ve gür saçlar da sevecektir. Geniş aralıklı tarak ve fırçalarınsa kıvırcık saçları daha mutlu edeceğinden eminiz.
 

Konuyla ilgili diğer yazılarımız
Saç fırçaları hakkında merak ettiğiniz her şey!
Hangi saç fırçası hangi saça uygundur ve ne işe yarar? Detaylı araştırma sonuçlarımızı derledik.

Saçları her gün yıkamak doğru mu?
Saçlarımızı her gün yıkamak saçlarımızı yıpratır mı? Saçları her gün yıkamak doğru mu? Şampuanlar saç derisine zarar verir mi? Tüm bu sorularınızın yanıtları Pudra.com’da.

Saç bakımında yapılan hatalar
Saç bakımında yapılan hatalar saçların kuru ve zayıf olmasına yol açıyor. Peki, bu hatalar neler? Ayrıntılar haberimizde.

Saç neden dökülür?
Sağlıklı saç, bizi genç ve bedenen de sağlıklı gösterir. Bakımsız ve sağlıksız saçlarınız varsa, derhal önleminizi alın.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER