20.01.2023

Regl külodu adet döneminde ne gibi avantajlar sağlıyor?

Kadınlar için son dönemin yenilikçi ürünlerinden biri regl külotları. Regl külodu, kadınların âdet günlerini çok daha konforlu geçirmesini sağlıyor.

Son dönemin popüler ürünlerinden biri regl külotları. Pek çok farklı markanın piyasaya sunduğu regl külotlarına önceden çok daha kısıtlı bir erişime sahiptik. Ancak zaman içinde regl külodu yapan markalar çoğaldı, normal bir pedden çok daha konforlu bir âdet dönemi vaadeden bu külotlar market raflarına kadar taşındı. Peki nedir bu regl külodu? Regl külodu kaç saat kullanılabilir? 

Regl külodu ne gibi avantajlar sağlıyor?

Regl olduğumuz günleri arka arkaya koyduğumuzda ortalama 6 yıl boyunca kanıyoruz. Bu anlamda daha iyi kurgulanmış, çok daha konforlu regl ürünleri hak ediyoruz.

Daha özgür, konforlu bir regl deneyimi ve sürdürülebilir bir gelecek için akıllı tekstil ürünleri tasarlayan ve regl külodu üreten yerli bir kadın & etki girişimi olan Kiklou ekibiyle, regl küloduna dair merak edilenleri konuştuk. 
 
Hande Aykun & Sena Ercan Çetinsoy

Kiklou, uzun yıllardır iş hayatında olan Hande Aykun ve Sena Ercan Çetinsoy'un ortak girişimi. 
İlk girişimi Pub Story olan Hande Aykun ve Mavi, Garanti, Yemeksepeti gibi Türkiye’nin öncü şirketlerinde 10 senelik başarılı pazarlama kariyerinin ardından girişimcilik dünyasına atılan Sena Ercan Çetinsoy’un 2021’de kurduğu Kiklou, Türkiye’nin femtech sektöründe iddialı bir marka olarak konumlanıyor ve pozitif çevresel ve toplumsal dönüşüm için çalışıyor. Biz de menstrual döngü için yenilikçi bir ürün olan regl külodu ile ilgili merak edilenleri Hande ve Sena'ya sorduk.

REGL KÜLODU NEDİR? 

Regl külodu, emici, özel sızdırmaz katmanı sayesinde sıvı geçirmez, çamaşır makinesinde yıkayabileceğiniz ve senelerce kullanabileceğiniz yenilikçi, çevreci, konforlu bir menstrüel ürün. Dışarıdan baktığında normal külotlarından herhangi bir farkı yok.

PEDLERDEN FARKI NEDİR?

Kullan-at ürünler kanamayı en hızlı şekilde bedenden uzaklaştırıp çöpe dönüştürme konusunda uzmanlaşırken regl külodu kanama yönetimini döngüselleştiriyor. Konforuyla öne çıkan regl külotları, âdet dönemindeki yoğun kanamaya rağmen hareket etmeyi, hayata katılmayı, regl dönemini normalleştirmeyi mümkün kılıyor. Bu anlamda, olağan görünümlü külotlara benzer görüntüsü ve hissi ile regl olurken farklı bir gün geçirdiğiniz hissini bertaraf etmeye yardımcı, pozitif bir çözüm olduğunu söyleyebiliriz.

REGL KÜLODU KAÇ SAAT KULLANILIR?

Ultra emici bir iç tabaka ve su geçirmez bir membrandan oluşan regl külotları sızıntı riski ve kötü koku olmaksızın, akıntınıza bağlı olarak 8 saate kadar kullanılabiliyor.

NEDEN REGL KÜLODUNA GEÇMELİYİZ?

Regl küloduna geçişin tek avantajı doğa dostu bir tercih yapmış olmanın hafifletici hissi değil. Regl olduğumuz günleri arka arkaya koyduğumuzda ortalama 6 yıl boyunca kanıyoruz. Bu anlamda daha iyi kurgulanmış, çok daha konforlu regl ürünleri hak ediyoruz. Çünkü regl külotları, olağan görünümlü külotlara benzer görüntüsü ve hissi ile âdet olduğunuz günün normal bir günden farklı geçmemesi için çok daha konforlu bir his sunuyor. Üstelik, özelliklerine göre 8 saate kadar kullanılabiliyor.

Regl külotlarıyla, artık daha rahat, özgür ve konforlu bir regl dönemi yaşayabilirsiniz. Üstelik çevre dostu olmasıyla plastik atığın önüne geçerek sürdürülebilir bir geleceğe katkıda bulunabilirsiniz.

BU HABERLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:

Adet döneminde ped değiştirme sıklığınıza dikkat ediyor musunuz?
Kadın sağlığı için âdet dönemlerinde kişisel hijyenin korunması çok önemli. Op. Dr. Esra Özbaşlı regl dönemleri için hijyen tavsiyelerinde bulundu.

​Adet dönemini daha rahat geçirmenin yolları!
Menstrual döngüye bağlı değişimlerin farkına varıp kabul ederseniz, hormonlarınızın size karşı değil, sizin için çalışmasını sağlayabilirsiniz.

​Adet dönemi için doğru hijyen ürünü nasıl seçilir?
Menstrual cup, âdet külodu, tampon ve diğerleri: Menstrual hijyen ürünleri nasıl seçilir ve nasıl kullanılır?


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER