21.01.2021

Adet döneminde ped değiştirme sıklığınıza dikkat ediyor musunuz?

Kadın sağlığı için âdet dönemlerinde kişisel hijyenin korunması çok önemli. Op. Dr. Esra Özbaşlı regl dönemleri için hijyen tavsiyelerinde bulundu.

İZLE: PED SEÇİMİ NASIL OLMALI?👇 
Orkid, kişisel hijyenin önemine dikkat çekmek amacıyla Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Esra Özbaşlı ile kadın sağlığı için en önemli dönemlerden biri olan âdet döneminde hijyen üzerine bir bilgilendirme çalışmasına imza attı. Buna göre kadınların ped değiştirme sıklığı, regl döneminde hijyen kuralları üzerine basit ama etkili uygulamalardan bahsetti.

Ped değiştirme sıklığı nasıl olmalı?

Orkid, Hijyen Günü vesilesiyle Op. Dr. Esra Özbaşlı ile bir bilgilendirme kampanyası başlattı.

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Esra ÖzbaşlıKampanya kapsamında çeşitli platformlarda kadınları bilgilendiren ve bu alanda marka ile birlikte farkındalık çalışmalarına devam edeceğini ileten Op. Dr. Özbaşlı, kadınların kişisel hijyenlerini korumak için dikkat etmesi gereken noktaları aktarıyor.

Pandeminin birçok insanın günlük rutinini değiştirirken aynı zamanda insanların beslenme şekillerinde, egzersiz sıklıklarında ve kişisel hijyen alışkanlıklarında da değişkenliklere neden olduğunu belirten Op. Dr. Özbaşlı, her koşulda genital temizliğin temel bir sağlık yatırımı olduğunu belirtiyor.

Kişisel hijyenin korunması temel bir sağlık yatırımı. İşte Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Esra Özbaşlı’nın kadınlar için bazı kişisel hijyen tavsiyeleri:
Regl döneminde hijyenik ped kullanımı

GENİTAL HİJYEN NASIL KORUNUR?

1. Tuvalet sonrası genital bölgeyi doğru bir şekilde temizleyin ve ellerinizi tuvalet öncesi ve sonrasında doğru bir şekilde yıkayın. 
2. Vajinayı sık yıkamaktan ve vajinal duştan kesinlikle kaçının.
3. Genital bölge temizliği için özel olarak üretilmemiş sabun ve duş jeli gibi ürünleri genital temizlikte kullanmayın. 
4. Pamuklu iç çamaşırları tercih edin.
5. Nemli hissettiren pedleri kullanmayın.
6. Âdet döneminde gerektiğince sık sık pedlerinizi değiştirin.
7. Hijyenik pedinizi yoğun günlerde 3-4 saatte bir değiştirmeniz önerilir.
8. Akıntınız hafifse hijyenik pedinizi daha az sıklıkla değiştirebilirsiniz. Hafif günlerde dahi en az 4-8 saatte bir değiştirmelisiniz.
9. Gece kullanımında yüksek emilim gücü olan pedleri tercih edin.
10. Herhangi bir sorunda mutlaka geciktirmeden hekime başvurun.

Bu haberler ilginizi çekebilir: 

Genital hijyen için günlük ped kullanımı
Vajinal akıntıların normal olduğunun olduğunu belirten Op. Dr. Zülfikaroğlu, hijyen için genital bölgenin kuru ve temiz tutulması gerektiğini açıklıyor.

Eller doğru şekilde nasıl yıkanır?
El hijyeni bizi mikroplardan ve enfeksiyonlardan korumanın en etkili ve ucuz yöntemidir. Bu nedenle hem düzenli hem de doğru el yıkamayı öğrenmek gerekir.

​Genital hijyen nasıl sağlanmalı?
Pudra.com yazarı Op. Dr. Gökçen Erdoğan, kadınların özgüveni, kişisel sağlığı ve sağlıklı bir cinsel hayat sürdürebilmeleri için önemli olan genital bölge hijyeninin nasıl sağlanması gerektiğini açıklıyor.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER