› 
 › 
29.03.2018

DB Berdan Sonbahar-Kış 2018 Koleksiyonu

DB Berdan Sonbahar-Kış 2018 defilesi MBFWI kapsamında gerçekleşti. Büyük ilgi gören defilede Burcu Özberk, Alexander Koko ve Serel Yereli de yer aldı. 

DB Berdan Sonbahar-Kış 2018 defilesi Mercedes-Benz Fashion Week İstanbul kapsamında gerçekleşti. Moda Editörü Alexander Kokoskeriya, Oyuncu Burcu Özberk ve Oyuncu Serel Yereli de DB Berdan podyumunda yer aldı. 

DB BERDAN, MBFWI kapsamında gerçekleştirdiği Sonbahar-Kış 2018 koleksiyonu defilesinde samimiyetle kendin olmanın güzelliğini, "Senin gücün sen olman" sloganı ile Pepsi "Choice of a New Generation" mottosunu birleştirerek sundu.

Begüm ve Deniz Berdan ikilisi MBFWI'un 11. sezonu için verdikleri defilede ilham aldıkları Pepsi markasının 80’ler ve 90’lar döneminden esinlendi. Pepsi’nin iki farklı jenerasyonu olan Begüm ve Deniz, 45 parçalık çok güçlü bir koleksiyon hazırladı. Sloganlarında pozitif mesajlar vererek insanları, içinde sır gibi tuttukları güçleri dışarı çıkarmalarına teşvik eden rahat, özgür ve sıradışı koleksiyon, tüm davetlilerden tam not aldı. 
 
DB Berdan 2018

Kendini sevmek ve özelliklerinin farkına varıp o özelliklerini gururla taşımak üzerine kurulu olan koleksiyon, geçmişten günümüze sayısız defa değişime uğramış “fiziksel güzellik” tanımını tamamen değiştirip normların dışına çıkması olarak yeniden yorumluyor.
 
DB Berdan 2018


Renklerde ayırt edici Pepsi mavisinin ağırlıkta kullanıldığı, 80’lerde filizlenen hip hop ve Harlem kültüründen öğeler taşıyan, 45 parçalık koleksiyonda, tasarım ikilisinin Pepsi’nin sokak kültürüne kazandırdıklarından etkilenerek hazırladıkları 15 tasarım yer alıyor. Koleksiyon, old-school Pepsi posterlerinin yırtık duvar sloganlarıyla birleştiği decollage desenleriyle kalıplarda 80’ler ve 90’lar siluetlerini birleştiriyor.

DB Berdan ayakkabıPepsi ana sponsorluğunda, Mercedes-Benz Türk sponsorluğunda gerçekleşen, koreografinin Öner Evez ve Yakup Biçer ile gerçekleştiği, styling’in Anıl Can tarafından yapıldığı defilede saç tasarımları Maag’den Hüseyin Çavdar tarafından uygulanırken, Kum Agency ekibinin elinden çıkan makyajlarda 80'lerin en popüler trendi neon farlar gözden başlayıp elmacık kemiklerine kadar kullanıldı. 

Defile aksesuarlarında, ayakkabı ve çantalar Kemal Tanca tarafından DB BERDAN’a özel olarak üretildi. Uzun rugan çizmelerde; markanın logoları ve koleksiyonda kullanılan sloganlar yer alırken, çantalarda deri ve rugan parçalar yer aldı. Koleksiyonda dikkat çeken bir başka aksesuar olan uzun çoraplar, Socks Plus Plus tarafından marka için dokunurken üzerinde koleksiyona ait semboller, sloganlar ve logolar yer aldı. Defilede görülen dramatik şapkalardaysa Sanya Josavi imzası vardı.

DB BERDAN defilesinin müziklerinde davetlileri, 80’lerde yeni yeni çıkan alt kültür olan hip hop'un babaları Run DMC'den Soulsonic Force'a, ikonik grup JJ Fad'den Harlem'in balolarından çıkan voguing savaşlarında kullanılan freestyle rap'lerine kadar süper beat’ler karşıladı. Serel Yereli ise defile finalinde bir şarkıyla performans sergiledi. Oyuncu Serel Yereli, DB Berdan'ın 11. MBFWI kapsamında gerçekleştirilen defilesinde söylediği parça ile tüm konuklardan tam puan aldı. 

Burcu ÖzberkDefilenin bir diğer ünlü ismi ise özellikle genç nesil tarafından çok sevilen Burcu Özberk oldu. Modellik geçmişi bulunmamasına rağmen podyumda rahat ve güleryüzlü tavırları ile davetliler tarafından ilgiyle izlenen güzel oyuncu Burcu Özberk podyumda yürümenin güzel olduğunu belirtti "Bir sonraki işlerde teklif gelirse çıkar seve seve yürürüm. Zaten hiç zorlanmadım. Kıyafetlerimiz de rahattı gördüğünüz gibi” dedi.

DB Berdan:

2012’de kurulan DB Berdan genç ve keskin Londra tabanlı bir marka. Hikayeleri kendi desenleriyle anlatmayı seven ikilinin en büyük ilham kaynağı sokaklar ve alt kültürler. Müzik, film ve performansı birleştiren DB BERDAN, sosyal konulara verdileri sert tepkileri ile biliniyor. İğneleyici espri anlayış hayranları olan ikili bireyselliğe odaklanırken gerçek üstücülüğü kullanıyor.

İki sezon üst üste Mercedes Benz'in sunduğu marka, AW 2017 koleksiyonlarında MBFW Istanbul’da, Yaz 2018 koleksiyonlarında ise MBFW Tbilisi’de şovlarını gerçekleştirdiler. Starbucks, Nescafe, Braun, Redbull, Bioderma, Disney Company, Douglas Cosmetic, Ikea, Sunglass Hut, Macro Center, Maybelline NY, PepsiCo gibi uluslarası markalarla çalışan DB BERDAN, 2013’de The Great and Powerful Oz filminden esinlendikleri 4 kostüm ile dünya lansmanında Nicholas Kirkwood ile birlikte yer aldı. Ayrıca Disney’in uluslararası basın bültenine giren ilk Türk oldu.

Deniz Berdan kariyerine moda editörlüğü ile başladı. Onbir senelik yayıncılık deneyimine, tasarımcılık ve tasarım danışmanlığını da ekledi. Uzun süredir Rapidography, illüstrasyon yapan ve sokak sanatlarıyla ilgilenen Deniz ayrıca Pist ve Ralli’de Ford ve Citroen ile 2 fabrika takımında lisanslı pilot olarak Avrupa ve Türkiye Şampiyonasında yarıştı.
Deniz Berdan - Begüm Berdan

Kızı Begüm Berdan BA Performans için Kostüm Tasarımı bölümünü London College of Fashion’da 2015’te teşekkürle tamamladı. LCF öncesi foundation’ı Central Saint Martins'de yaptı. Tarihi figürleri alt kültür öğeleri kullanarak modern sanatla birleştirmekten keyif alıyor, hareket ile çalışmayı çok seviyor.

11. sezonunu gerçekleştiren MBFWI'in en dikkat çeken defileleri arasında yer alan Deniz & Begüm Berdan ikilisinin DB Berdan markasına ait defile görselleri için galerimize mutlaka göz atın.

Hazırlayan: Selen Serdaroğlu 
POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2