› 
 › 
27.04.2018

Hakaan Yıldırım 2018 Haute Couture koleksiyonu görücüye çıktı!

Çok uzun zamandır sadece yurtdışı moda haftalarında yer alan Hakan Yıldırım, 2018 Haute Couture koleksiyonunu bu kez büyülü İstanbul Boğazı'nda sergiledi!

Çok uzun zamandır sadece yurtdışı moda haftalarında yer alan Hakan Yıldırım, yeni koleksiyonunu bu kez büyülü İstanbul Boğazı'nda sergiledi!

Hakan Yıldırım'ın “bir tasarımcı olarak dünyanın görmek istediğim hali” olarak anlattığı Hakaan Yıldırım 2018 Haute Couture koleksiyonu, üstünde çalışılmış uzun saatleri unutturup, her şey sanki kendi doğalında bir dengeye ulaşmış hissi uyandırıyor. Yıldırım, yeni koleksiyonu için “Tüm parçalar, ilk günden bugüne kadar yaratmaktan mutluluk duyduğum siluetlerin, ilham aldığım bütün hatıraların belirli bir zamana ait olmayan hal ve biçimleri...” diyor.
Hakaan Yıldırım 2018 Haute Couture
Hakaan Yıldırım 2018 Haute Couture

Tasarımcı yıllar sonra Türkiye'de yaptığı bu defileyle, aynı zamanda onu büyüten ve yetiştiren topraklara, insanlara ve yaşattıkları tüm duygulara da kendi dilinde teşekkür ediyor.

Eşsiz atmosferi, etkileyici dekorasyonu, görkemli salonları ve seçkin lezzetleriyle Four Seasons Hotel Bosphorus ev sahipliğinde gerçekleşen Hakaan Yıldırım Haute Couture defilesi özel isimlerin katılımıyla gerçekleşti.

​Vodafone Red’in katkılarıyla canlı yayınlanan kırmızı halı seremonisi ile başlayan geceye aralarında Serenay Sarıkaya, Gülşen-Ozan Çolakoğlu, Nil Karaibrahimgil, Ezgi Mola, Sedev Acı-Kıvanç Kasabalı, Hande Ataizi, Ahu Yağtu, Deniz Marşan, Başak Dizer Tatlıtuğ, Ece Sükan, Özgür Masur, Mehtap Elaidi, Gamze Saraçoğlu, Nihat Odabaşı, Şule Zorlu, Derin Mermerci, Pınar Tezcan, İpek-Talat Ayaydın, Ezgi Apa İçel, Raisa & Vanessa ve Etel Sason, Edis, Evin Şaşmaz, Tünay-Yalçın Ayaydın, Gülden Büyükuçak, Ayten Danışman, Şebnem Ercantürk, Begüm Tacir, Çağla Bostancı’nın bulunduğu ünlü isimler katıldı.

Defileden notlar...

Sezen Aksu'nun “Dört Günlük Bir Şey” şarkısıyla başlayan davetiye videosu, bize defileye dair ipuçlarını veriyor: Mor salkımların içinden geçerek Yıldırım'ın zihninde bir yolculuk... Tıpkı markanın Nişantaşı'ndaki mor salkımlarla örülü dikiş atölyesi ve showroom'u gibi...

Koleksiyondaki binlerce çiçek bu atölyede, elde hazırlandı. Otrişlerin kumaştan tüyleri uçuşurken, uçlarındaki yıldız ve kalp detayları bu gizli bahçenin romantizmini daha da güçlendiriyor.

Kıyafetlerin hacimlerini büyüten fırfırlar ise bahçeye kendine has yeni bir bitki örtüsü kazandırmış gibi. Kristallerin ve boncukların ışıltısı gözlerinizi kamaştırıyor ve kumaşın sesini duyabiliyorsunuz.

Koleksiyon parçaları, gerçekten de efsanelerden fırlamış bir sahne sergiliyor. İzleyenlere arkadaşı Engidu'nun arkasından gözyaşı döküp ölümsüzlüğü aramak için yola çıkan Gılgameş'ın, rüyasında girdiği kıymetli taşlarla dolu bahçeyi hatırlatıyor: “Orada akikten meyveler taşıyan üzüm salkımları dallarda asılır. Görünüşü bir zevktir.”

Hakan Yıldırım'ın “bir tasarımcı olarak dünyanın görmek istediğim hali” olarak anlattığı koleksiyon tasarımcının yıllar sonra tekrar Türkiye'de yaptığı defile ile de özel bir anlam taşıyor. Yıldırım, bu defileyle, onu büyüten ve yetiştiren topraklara, insanlara ve yaşattıkları tüm duygulara kendi dilinde teşekkür ediyor.

Tüm detayları özel olarak tasarlanan defilede çoraplar Penti, ayakkabılar ise Hotiç imzası taşıyor. Stylingini Mahizer Aytaş’ın, show direktörlüğünü Uğurhan Akdeniz’in yaptığı defilede saç tasarımları Serkan Aktürk, Ali Yılancı ve Mehmet Menteş makyaj ise Ece Karagülle ve Serkan Parmaksızoğlu tarafından yapıldı.
POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2