› 
 › 
@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 05.11.2009

Maskülen giyim çok moda!

Maskülen kadınlar bu sezon da revaçta; gerek takımlarla, gerek mokasen ayakkabılarla, gerekse erkeksi saçlarla…

Podyumlardan maskülen kıyafet kombinleri için galerimizi tıklayın.

Jean Paul Gaultier androjen görünümlerde her zaman başı çeken isimlerden. Bu sezon da gerçek anlamda maskülen kadınları onun defilesinde gömlekler, takımlar ve doc martins botlarla görüyoruz. Hermes de bu sezona maskülen anlamda damgasını vurdu. Amerikalı kadın pilot Amelia Earhart’a ithafen hazırladığı koleksiyonunda deri boneler, pilot, gözlükler, aviator ceketler, takımlar ve kravatlarla oldukça erkeksi bir defile sergiledi.

Diğer tasarımcılar arasında XL ceketlerle maskülen görünüm yaratanlara rastladık. Örneğin Costume National’de baştan aşağı gri kıyafetleri gri XL kabanlarla, Burberry Prorsum’da yüksek bel pantolon, siyah ayakkabı ve siyah XL ceketle tamamlanmış; Kai Kühne XL kabanlar kullanmış. Chloe de aynı şekilde büyük boy tüvit ceketleri, kahverengi yüksek belli pantolonlarla kombinlemiş. Chloe gibi kahverengiyle griyi birleştirerek androjen stil yaratan bir başka isim de Ralph Lauren... Derek Lam koleksiyonunda da haki tonlarında ceket ve yüksek bel pantolonlara rastlıyoruz.

Maskülenin tema renklerinden siyah da bu kış bolca karşımıza çıkıyor. Armand Basi One siyah yüksek bel pantolonu deri ceket ve siyah ayakkabılarla kombinliyor. Christopher Kane de siyah pantolonu siyah rugan ayakkabı ile; Haider Ackermann ise siyah bol pantolonu gri botlarla tamamlayarak androjen görünümler yaratıyor. Limi Feu koleksiyonunda da yelek ve pantolon takımların siyah kravat ve siyah ayakkabılarla kullanıldığını görüyoruz.

İster Meadham Kirsckoff gibi siyah pantolnunuzu siyah deri ceketlerle; ister Richard Chai gibi siyah bol pantolonları gri kabanlarla kombinleyerek sizler de sade ve maskülen görünümler yaratabilirsiniz. Ama bizden size tavsiye, Jean Paul Gaultier’nin yaptığı gibi Doc Martens’ler androjen stilin en asil tamamlayıcısı!

Yazıda geçen podyum görüntüleri için galerimizi tıklayın.

İlgili haberler:


2010 kışının moda trendi: Blazer ceket
Son yılların öne çıkan trendlerinden blazer ceketler 2010 kışında da smokin, boyfriend ve vatkalı modelleriyle karşımıza çıkıyor.

Erkek arkadaşının gömleğini giy! “Mr.ve Mrs.Smith” filminde Angelina Jolie üzerinde Brad Pitt’in gömleği ile dolaştı. Bakın o ilişki nerelere geldi!

En klasik parça: deri ceket Her gardropta bulunması gereken asil bir parça deri ceket. İşte ünlülerin kombinleri ve podyumlardan görüntüler.

Vücut tipine göre kot pantolon seçimi Yüksek veya düşük belli, bol ve geniş 'boyfriend' jean veya dar ve vücudu kavrayan 'skinny'... Kot seçimi aslında vucut yapısına göre yapılmalı...

2010 kışının en moda parçaları
Bu kış gardrobunuzda mutlaka bulunması gereken 5 parçanın ne olduğunu ve onları nasıl giymemiz gerektiğini biliyor musunuz?

Sonbahar kış 2010 trendleri Bu kış moda dünyasına 80’ler şemsiyesi altında keskin omuzlar, payetli elbiseler, deri ceketler, leopar desenler damgasını vurdu.
POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2