› 
 › 
@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 24.11.2009

2010 kışının en moda parçaları

Bu kış gardrobunuzda mutlaka bulunması gereken 5 parçanın ne olduğunu ve onları nasıl giymemiz gerektiğini biliyor musunuz?

Payetler, blazer ceketler, kalem etekler, deriler ve diz üstü çizmeler! Sonbahar kış sezonunun bu 5 trend parçasını giyerken dikkat etmeniz gereken birkaç detay var…

Sezonun en trend parçalarını hangi Hollywood yıldızlarının nasıl giydiğini ve başarılı moda tasarımcılarının nasıl kombinler yaptığını görmek istiyorsanız fotoğraf galerimizi tıklayın!

Payetler
Payetler hemen her sezon karşımıza çıkan bir görünümdür. Ama bu sezon kullanım olarak biraz farklı! Genelde katıldığımız davetlerde veya partilerde, ışıltı ve parlaklığın yarattığı şıklıkla kullandığımız payetli gece elbiseleri artık ‘gece’ kıyafeti olmaktan çıktı. Bu kış, günlük kullanımlarda da karşımıza çıkacak olan payetleri gündüz vakti giyerek hem spor, hem şık bir görünüm yaratabiliyorsunuz. Peki günlük kullanmaya alışkın olmadığımız payetli kıyafetleri giyerken nelere dikkat etmeliyiz? Hemen size birkaç tüyo verelim: payetli bluzları skinny kotlarla giyebilir, kıyafetinizi tüvit kabanlar veya deri ceketlerle tamamlayabilirsiniz. (Resimdeki payetli bluz: Topshop)



Blazer ceket
Son birkaç sezondur popüler olan blazer ceketleri doğru kombinlediğinizde gerçek anlamda ‘cool’ bir görünüme sahip olabilirsiniz. Blazer ceketler hemen her kalıptaki pantolona çeki düzen veren, kalem eteklerin yanı sıra daha cesursanız balon veya tülip eteklerle de kombinlenebilen kullanışlı parçalardır. Farklı boyutlara, kalıplara ve modellere sahip blazer ceketleri giyerken bazı detaylara dikkat etmek gerekir. Örneğin eteğiniz kabarıksa, daha dar kalıpta bir ceket seçmelisiniz ki genel hacim dengelensin. Ayrıca daha bol kalıpta ‘boyfriend’ ceketleri daha bol kesimli pantolonlarla, dar kalıptaki blazer ceketleri skinny jean’lerle giymeye özen gösterin. (Resimdeki blazer ceket: Koton)



Kalem etek
Eteğin sezonu olmaz tabii… Ama biz size kış mevsiminde etek giyerken dikkat etmeniz gerekenleri ve sezonun popüler etek modellerinden bahsedeceğiz. Öncelikle birkaç tüyo verelim… Kalça ve popo kısmınızı daha dar göstermek için kesinlikle koyu renkleri tercih etmelisiniz. Eğer eteğiniz sezon modası payet veya deri değilse; size önerimiz daha pastel renkleri tercih etmeniz… Çıplak bacakta botlar ve çizmelerle veya sezonun cesur külotlu çoraplarla giyeceğiniz etekler arasında bu sezon öne çıkan model ise kalem etekler! Kalem etekler topuklu ayakkabılar, dar bluzlar ve kazaklar gerektirir. Dolayısıyla kalem etek alırken bu parçaları da göz önünde bulundurmayı unutmayın! (Resimdeki etek: Banana Republic)



Deri
Eğer bacaklarınıza güveniyorsanız deri veya lateks taytları deneyin. Eğer tayttan yana değilseniz ve başka bir değişiklik istiyorsanız deri etekleri deneyin. Klasik bir görünüm içinse deri ceketler her zaman için ideal… Giydiğiniz deri parça ister tayt, ister ceket, ister etek olsun dikkat etmeniz gereken en önemli şey; baştan aşağı deri görünümden kaçınmak! Üzerinizdeki deri bir parçayı drape kumaşlarla, klasik tüvitlerle veya lüks örgülerle kombinlemeye özen gösterin. Siyah deriyle yaptığımız kombinlerde kaşmir, yün ve mat ipek parçalar kullanmanın da güzel duracağını belirtelim ve derinin sadece aksesuarda değil, kıyafetlerde de bu sezon çok moda olduğunu hatırlatalım. (Resimdeki deri ceket: Gino Monti by Nazli Bozdag)



Diz üstü çizme
Bu kışa damgasını vuran ayakkabı trendi diz üstü çizmeler oldu. Rengi veya malzemesi ne olursa olsun bütün diz üstü çizmelerdeki ortak nokta mini kıyafetlerle kombinlenmiş olması. Bu da onu giyebilmenin usulü zaten… Eğer siz de cesaretinizi toplayıp bu kış çizmeleri dize kadar çekmeye kararlıysanız, bizden size tavsiye; onları mini etek veya elbise, skinny jean veya taytlardan başka parçalarla boşuna denemeyin. Ayrıca iddia sahibi diz üstü çizmeler bütün dikkati oraya çekeceğinden kıyafetinizde mümkün olduğunca sade olmanızı öneririz. Diz üstü çizmelerle ilgili işin uzmanlarından bilgi almak için burayı tıklayabilirsiniz. (Resimdeki dizüstü çizme: Steve Madden)


2010 kış modası ile ilgili diğer yazılarımızı okumak, fotoğraflara bakmak için tıklayınız....

2010 kışının moda trendi: Payetli kıyafetler... Sezonun en göz alıcı trendlerinden payetli kıyafetleri ve kombinleri...

2010 kış elbise trendleri... Yeni sezonda en dikkat çeken parçalar arasında elbiseler bulunuyor. Bakalım 2010 modasının elbise modelleri neler?

Bir moda klasiği: Siyah elbise... Sizin için hazırladığımız siyah elbise rehberinde, bir çok markanın modellerini görebilir, yılbaşı alışverişinizi kolaylaştırabilirsiniz!

2010 abiye elbise modası... Abiye ve gece elbisesi seçimi zor iştir. Bu konuda işinizi kolaylaştıracak püf noktalarını ve abiye ve gece elbisesi modelleri pudra.com'da...

Sisley 2009 - 2010 Sonbahar / Kış... Sisley, oldukça şık yepyeni modelleriyle yeni sezona “merhaba” diyor. Özellikle mini şortlar ve kısa ceketler göz dolduruyor.

2010 kışının favorisi Mango... Gardıroplarımızın vazgeçilmez markası Mango, 2010 kış sezonuna muhteşem bir koleksiyonla girdi.
POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2