Pudra.com 10.10.2011

Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu 22 Ekim'de perde açıyor

Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu, perdelerini 22 Ekim’de İstanbul Bahçelievler Kültür Merkezi’nde açıyor. "La Fonten Orman Mahkemesinde" adlı oyun ücretsiz olarak sergilenecek.

Sahnelere ilk kez 2008 yılında “merhaba” diyen Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu, yeni eğitim ve öğretim yılında da tiyatro aracılığıyla çocuklara, çevre bilinci ve hayvan sevgisi aşılamaya devam ediyor. 2010 yılında Sadri Alışık Kültür Merkezi işbirliğiyle, çocuklara çevre bilinci, hayvan ve doğa sevgisi aşılamak hedefiyle hazırlanan, Türk Çocuk Edebiyatı’nın en önemli yazarlarından Yalvaç Ural’ın kaleme aldığı “La Fonten Orman Mahkemesinde” adlı oyun yeni sezonda da minik seyircileri ile buluşuyor.

Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu 22 Ekim'de perde açıyor

Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu, perdelerini ilk olarak Bahçelievler Kültür Merkezi’nde açacak. "La Fonten Orman Mahkemesinde" adlı oyun 22-23-29-30 Ekim ve 5-6-12-13 Kasım 2011 tarihlerinde Bahçelievler Kültür Merkezi’nde, saat 15.00’da ücretsiz olarak sahnelenecek.

Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu ilk kez turneye çıkıyor
Yeni eğitim öğretim yılının bir sürprizi olarak Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu, İstanbul’daki küçük ve büyük seyircileri ile iki ay boyunca buluştuktan sonra Türkiye Turnesi’ni de başlatıyor. Bu sezon bir ilk olarak yola çıkan Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu, sezon boyunca Mersin, Adana, Antakya, Gaziantep, Kahramanmaraş, Kayseri, Niğde, Nevşehir ve Aksaray olmak üzere 9 ili gezerek, minik tiyatroseverler ve aileleri ile buluşuyor.

Hayvanlar, La Fonten’i yardıma çağırıyor
Oyunda, insanların çevreyi koruma konusundaki özensizlikleri ve bilinçsizlikleri nedeniyle gün geçtikçe bozulan doğal döngüye dikkat çekiliyor. Her geçen gün doğadaki düzenin bozulmasından endişelenen hayvanlar, sonunda Aslan Kral’ın tavsiyesine uyarak şehre gidiyorlar ve kendilerini anlayacak tek insan olan La Fonten’den yardım istiyor. Klasik La Fonten masallarının yaratıcı bir bakışla yeniden uyarlaması olan oyunda ana fikir olarak, bugünden gerekli önlemler alınmadığı takdirde gelecekte dünyamızın ve dolayısıyla bugünün çocuklarının yaşayacakları olumsuzluklar gösteriliyor. Büyükler olarak anne babaların yaptığı hatalar yüzünden geri dönülmez bir noktaya gelmeden önce, bugünün çocukları uyarılıyor ve onlara her şeyin hala düzeltilebileceği umudu aşılanıyor.

2008’den bu yana oyunları 31 binin üzerinde çocuk izledi
“Yaşam için teknoloji” sloganıyla sadece bugünü değil, geleceğimizi de iyileştiren Bosch Ev Aletleri, toplumu çevre konusunda bilinçlendirmek amacıyla gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projelerinde, tiyatronun evrensel dilini kullanarak çocuklara ulaşmaya da büyük önem veriyor.

Bu anlayışla 2008 yılında hayata geçirerek, sahnelediği “Çevreci Nasreddin Hoca Kukla Oyunu” ile Türkiye genelinde 14 binin üzerinde çocuğa ulaşan Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu, 2010 yılını ise Sadri Alışık Kültür Merkezi işbirliğiyle hazırladığı yepyeni bir oyunla karşıladı. Çocuklara çevre koruma bilinci, doğa ve hayvan sevgisi aşılamayı amaçlayan “La Fonten Orman Mahkemesinde” Haziran 2011 itibariyle İstanbul’da 17 bin çocuğa ulaştı. Böylece iki oyun ile toplamda 31 binin üzerinde çocuğa çevre koruma bilinci aşılandı.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER