@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 09.12.2015

Çocuklarınızın önünde yapmanız gereken 5 şey

Çocuklar, ebeveynlerinde gördükleri her davranışı adeta kopyalıyorlar. İyi bir çocuk yetiştirmek istiyorsanız, onun önünde bunları mutlaka yapın.

"Bunları şimdi çocuğun önünde tartışmayalım..." cümlesini sıkça duyuyoruz veya kendimiz de söylüyoruz. Çiftler arasında "tabu" olan bazı davranış ve tutumlar var ki aslında çok da korkulacak şeyler değil. Çünkü çocuğunuz düşündüğünüz kadar hassas ve olan bitenden habersiz değil. Çocuklarımızın belli bir dozda yetişkinlerin dünyasındaki olaylarla ve davranışlarla karşılaşmaları gerekiyor. Bu hem çocuk gelişimi için hem de ilerleyen yaşlarında daha sağlıklı bir birey olması için gerekli. İşte çocuklarınızın önünde yapmanız gereken 5 şey!

Çocuklarınızın önünde yapmanız gereken 5 şey
 

1. Birbirinize sarılın, birbirinizi öpün

Birbirinize şefkat gösterin, birbirinize sarılın, birbirinizi öpün ve mümkün olduğunca az tartışın. Tartışmadan sonra mutlaka barışın ve bunu sarılarak, birbirinizi öperek yapın. Çocuklarınızın önünde küçük öpüşmelerin ve beden dilinizle birbirinize olan sevginizi göstermenizin hiçbir sakınca yok. Birbirine şefkat gösteren ebeveynlerin çocuklarının okulda ve evde daha az agresif tavırlar gösterdiği biliniyor. Çocuğunuzun bu yaşlarda gördüğü ebeveyn modeli, gelecekte yaşayacağı ilişkilere de model oluyor. Olur da siz farkında olmadan çocuğunuz odanıza girerse ve sizi sevişirken yakalarsa, ne yapacağınızı öğrenmek için bu yazımızı da okuyabilirsiniz.
 

2. Birbirinize yardımcı olun

Çocuklarınıza yardımlaşmanın ve paylaşmanın önemini her zaman söylüyorsunuz ama kendiniz bunu ne kadar yapıyorsunuz? Çocuklarınızın bir kavramı iyice anlayabilmeleri için sizin davranışlarınızla örnek olmanız çok önemli. Daha önce Çocuğunuzun bilmesi gereken görgü kuralları yazımızda bu konuya değinmiştik. Eşler olarak her zaman birbirinize yardımcı olun ve her konuda birbirinizi desteklediğinizi gösterin. Eşlerden birinin daha fedakar ve çalışkan olduğu, diğerinin daha az sorumluluk üstlendiği aile modellerinde çocuklar da büyüyünce benzer tipte ilişkiler kuruyor.
 

3. Birbirinize karşı kibar olun

Mutlu çiftlerin çocuklarının da mutlu olduğu ortada. Eşinizden bir şey istediğinizde bunu kibarca yapın. Tartışmanın boyutu ne olursa olsun kibar davranmaya özen gösterin. Eşiniz çöpü çıkarmadığı için ona kızdınız mı? Bunu söylemek için çocukların yatmasını beklemeyin. Söylemek istediklerinizi kibarca söyleyin, eğer bu ufak bir tartışmaya sebep oluyorsa, tartışmayı tatlıya bağlamadan günü bitirmeyin. Hem birbirinize karşı hem de çocuklarınıza karşı sevgi dolu ve destekleyici olun. Eşinize ve çocuklarınıza, onları sevdiğinizi söyleyin. Çocuğunuza her gün söylemeniz gereken 7 cümle​ bu konuda size ilham verebilir.


4. Temiz olun

Hep söylediğimiz gibi, çocuklar söylediklerinizi değil yaptıklarınızı ciddiye alıyorlar. Ona her gün yatağını toplamasını, ellerini yıkamadan sofraya oturmamasını, yemekten sonra ağzını silmesini, kirli kıyafetlerini değiştirmesini söylüyorsunuz ama peki siz bunları yapıyor musunuz? Siz her gece yatmadan evvel dişlerinizi fırçalamıyorsanız, ne kadar söylerseniz söyleyin ondan da yapmasını bekleyemezsiniz. Evinizdeki temizlik kuralları her yaş için geçerli.


5. Başarılarınızı paylaşın

Başarılarınızı birbirinizle paylaşın ve bunun mutluluğunu çoğaltın. Bu yalnızca iş yerinde terfi almak ya da bir futbol maçı kazanmak gibi şeyler olmak zorunda değil, en ufak başarılar bile ailenizde olumlu bir dayanışma havası estirir. Sizin başarılarınız çocuklarınızı da mutlaka olumlu yönde etkileyecek ve motivasyonlarını arttıracak.

Konuyla ilgili diğer yazılarımız
Nasıl iyi anne olunur?
Psikolog Feriha Şenkaya Dildar çocuğunuzla nasıl iletişim kurabileceğinizi ve kendine güvenen bir çocuğun nasıl yetiştirileceğini Pudra.com'a anlattı.

Çocuklu ve mutlu evliliğin sırları
Hem evli hem çocuklu hem de mutlu olabilirsiniz. Nasıl mı? Pudra.com’un önerdiği mutluluğa ulaşma yollarını adım adım uygulayarak…

Kendine güvenen çocuk yetiştirmek için 10 öneri
Sheila Ellison ve Barbara Ann Barnet'ın "Özgüvenli Çocuklar Yetiştirmenin 365 Yolu" adlı kitabından özgüvenli çocuk yetiştirmek için 10 öneri hazırladık.

Yaramaz çocukla nasıl baş edersiniz?
Sinirli, saldırgan ve yaramaz bir çocuğunuz mu var? Ona nasıl davranmalı, onunla nasıl konuşmanız gerektiğini biliyor musunuz?


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER